Instagram, Twitter, TikTok; artık ne kullanıyorsanız bu şeyler benim psikolojimi o kadar tüketti ki size anlatamam. Öyle bir sistem kurulmuş ki insanı yavaş yavaş öldürüyor ve bağımlı bir hale getiriyor. Sabah moralim güzel olarak uyanıyorum, dürtülerim sağ olsun sosyal medyaya giriyorum ve tüm enerjimi orada bırakıyorum. Dertsiz hayatıma dert katıyorum resmen. Sebebini bilmemekle beraber fazla etkilenmeye başladım bu platformlardan. Sanki insanların yaptığı saçma sapan şeyler benim çevremdeki insanlara geçmiş ve onlar da bu saçmalıkları yapacakmış gibi bir tedirginlik oluşmaya başladı. Ben eskiden yani 14 15 yaşlarımdayken sosyal medya olarak sadece YouTube kullanıyordum bir de böyle forumlarda geziyordum ve oyun oynuyordum, başka bir şey yapmıyordum ve çok mutluydum. Şimdi dışarıda tren beklesem Twitter, otobüste yolculuk yapsam Instagram. Bilmiyorum sizler ne düşünüyorsunuz.
Sosyal hayatımı çok etkilemeye başladı derken şundan bahsediyorum. Sosyal medyada bir cinsiyet savaşı dönüyor, kadınlar erkeklere laf atıyor erkekler de kadınlara laf atarak kendilerini yüceltmeye çalışıp duruyorlar. Sırf bu yüzden kızlardan uzaklaşmaya başladım. Dışarıda veya okulumda kızlarla sosyalleşesim gelmiyor veya onlara baktığımda midem bulanıyor. Bu davranışın normal olmadığının farkındayım ama istemsiz oluyor. Mesela ben biraz muhafazakar bir insanım, alkol tüketilmesini sevmem, sigara tüketilmesini sevmem, barlarda oralarda buralarda sürtülmesinden nefret ederim. Kızın biri twittera bunları güzelleyen bir tweet atıyor ve altında da insanlar onu övüyor veya beğeniler yağdırıyor, bunu görünce de sanki tüm insanlar öyleymiş gibi onlardan nefret etmeye başlıyorum. Günümüzde saçma sapan akımlar dolanıyor ve bunları takip etmek düşünüp durmak beni psikolojik olarak çok yordu. Tavsiye verebilecek var mı acaba?