Amacına uygun kullanılacaksa destekliyorum. Sosyal medya sadece çocukları değil tüm insanları zehirliyor resmen. İşin kötü yanı bunun kötüye kullanımının çok kolay olacağı. Yorumlara dikkat...

Çocukları kötü etkilediği bir gerçek. Bu konuda yorum yapamayız fakat amacına uygun kullanılır mı konusunda o kadar güvenmiyorum ki. Verilerimiz bu kadar çalınıp yayılmışken, üstüne o verilere ek olarak sosyal medya hesaplarımınız bilgileri de mi olacak yani

Amacına uygun kullanılacaksa destekliyorum. Sosyal medya sadece çocukları değil tüm insanları zehirliyor resmen. İşin kötü yanı bunun kötüye kullanımının çok kolay olacağı. Yorumlara dikkat...
Bu adam fazla doğru diyor.

Sosyal medya özellikle yaşı küçükler için sadece bir zehir ve tehlikeli bir ortam. Ama bu sistem bizde ne düzgün entegre edilebilir, ne de düzgün kullanılır.

Sosyal medyanın kötüye kullanılabileceğine katılıyorum ama tam da bu yüzden dijital okuryazarlık önemli. Bugün 15 yaşındaki çocuğu yasakla koruduğunu düşünürsün, yarın 18 yaşına geldiğinde yine aynı internetin içinde olacak. Önemli olan insanlara neyi, nasıl tüketeceklerini öğretmek ve platformları denetlemek.

Ayrıca kötüye kullanılma ihtimali olan bir sistem kuruyorsak orada da durup düşünmek lazım. Çünkü çocukları korumak amacıyla getirilen bir uygulamanın herkesi kimlik doğrulamasına mecbur bırakması ayrı bir mesele. Korumakla kontrol etmek arasındaki çizgiyi iyi belirlemek gerekiyor.

Destekliyorum.
Twitter'da sacma sapan tweet'ler atan, TikTok'ta yas itibariyla aptallasan bir kitle var ve engelleyecekse evet.
Bu yasakla birlikte Discord yasaginin kalkmasi gerekiyor. VPN kullanmaktan biktim.

10 15 yaşındaki şimdi ki çocuklar zehir gibi vallahi. Bu yasağıda çiğnerler. 10 yaşındaki yiğenime söyledim abi boş ver VPN ile hallederiz dedi. Gerisini siz düşünün.

Büyük ihtimalle bu yasa bir şekilde delinir gibi fakat şirketler nasıl ikna oldu bu işe? Neye dayanarak verileri paylaşacaklar ben işin orasındayım

Destekliyorum.
Twitter'da sacma sapan tweet'ler atan, TikTok'ta yas itibariyla aptallasan bir kitle var ve engelleyecekse evet.
Bu yasakla birlikte Discord yasaginin kalkmasi gerekiyor. VPN kullanmaktan biktim.

Bu tarz yasak ve sınırlamaların bir işe yarayacağını düşünmüyorum. Eksiden küfür ve bazı olaylar açısından televizyonlardaki program ve diziler daha az denetlenirdi. Şimdi neredeyse '' lan '' gibi kelimeleri bile sansürleme derecesinde denetleniyor fakat eskiden çocuklardan bu kadar küfür duymazken, şimdiki jenerasyon daha fazla küfür kullanıyor

Bu yasakların tam tersi bir etki ettiğini düşünmekteyim

Nötr'üm biraz, yani çoluk çocuk olmayacak diye kendimi avutacağım ama çocuk gider, babaannesinin, dedesinin edevletini falan kullanır yine açar hesap, anne baba bilinçsiz olur kendi adına açar falan, yani süreci nasil yönetecekler bu tarz durumlara önlem alacaklar mı bilemiyorum artık. Gizlilik çok da önemli değil benim için, zaten sosyal medyaya bıraktığım izlerin hatti hesabi yok.

Büyük ihtimalle bu yasa bir şekilde delinir gibi fakat şirketler nasıl ikna oldu bu işe? Neye dayanarak verileri paylaşacaklar ben işin orasındayım

VPN olayınada çare bulmaları lazım o zaman. Diyecekler ki şimdi biz yasaklıyoruz ama "çocuklar VPN kurup bir şekilde yine girerler" bunun istişaresini yapamıyor devlet. Bir sürü yasaklı siteler var ama VPN ile girebiliyoruz mesela onlara çare buldular mı? Hayır tabii ki bu da aynı şekilde olacak. Ama bilmiyorum VPN kullanımı sonrası tespit edilipte idari işlem uygulanır mı orası meçhul.