Y-Sözel 517 sıralama yaptım. Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı sizce gelir mi? Geçen sene 552 ile kapatmış. Ucundan mı kaçırırım yoksa normal şartlarda girmem mi lazım? Yoksa bilemez miyiz?
Detaylar
Kim cevapladı?Net bir şey söylenemez, kontenjan 2023'te 64 kişi iken 2024'te 31 kişiye düşmüş. Artması veya azalması çok şeyi değiştirir. Olumlu bakmanızda fayda var, şahsi görüşüm girebilirsiniz.
Evet geçen sene sonuçları ve tercih sonuçlarını takip ederken kontenjan düşmesi sıralamaları aşırı derecede ileri atmıştı (19k olan Marmara Tarih'in 4k civarı olması gibi) Mezun sayısını azaltmak için buna başvurdular ve bence yükseltmezler. Bilemiyorum artık.Net bir şey söylenemez, kontenjan 2023'te 64 kişi iken 2024'te 31 kişiye düşmüş. Artması veya azalması çok şeyi değiştirir. Olumlu bakmanızda fayda var, şahsi görüşüm girebilirsiniz.
Umarım dilediğiniz gibi olur, iyi geceler.Evet geçen sene sonuçları ve tercih sonuçlarını takip ederken kontenjan düşmesi sıralamaları aşırı derecede ileri atmıştı (19k olan Marmara Tarih'in 4k civarı olması gibi) Mezun sayısını azaltmak için buna başvurdular ve bence yükseltmezler. Bilemiyorum artık.
Ekmek Reis
Gelişen
Gelir hocam ama süprizlere karşı Hacettepe edebiyat bölümünüde öneririm.Y-Sözel 517 sıralama yaptım. Boğaziçi Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı sizce gelir mi? Geçen sene 552 ile kapatmış. Ucundan mı kaçırırım yoksa normal şartlarda girmem mi lazım? Yoksa bilemez miyiz?
Yüksek ihtimalle gelir çünkü 10 kişi kontenjan artmış. Hacettepe'nin sıralaması biraz uzak benden, Tarih bölümünü ne olur ne olmaz diye yazacağım ama Edebiyat bilemiyorum.Gelir hocam ama sürprizlere karşı Hacettepe Edebiyat bölümünü de öneririm.
Ekmek Reis
Gelişen
Yüksek ihtimalle gelir çünkü 10 kişi kontenjan artmış. Hacettepe'nin sıralaması biraz uzak benden, Tarih bölümünü ne olur ne olmaz diye yazacağım ama Edebiyat bilemiyorum.
Hayırlısı olsun umarım içinizden geçen bölüm gelir. Bu arada diğer üniversiteleri değerlendiriniz mi?
(Bu arada tarihten burs alma şansınız daha fazla)
12 tercih yaptım.Hayırlısı olsun umarım içinizden geçen bölüm gelir. Bu arada diğer üniversiteleri değerlendiriniz mi?
(Bu arada Tarihten burs alma şansınız daha fazla)
1. Boğaziçi Üniversitesi Tarih (+20 kontenjan)
2. Boğaziçi Üniversitesi Edebiyat (+10 kontenjan)
3.Yeditepe Üniversitesi Tarih %100 Burslu (-1 kontenjan)
4. Yeditepe Üniversitesi Edebiyat %100 Burslu (-1 kontenjan)
5. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Tarih
6. İstanbul Bilgi Üniversitesi Tarih %100 Burslu
7. İstanbul Üniversitesi Tarih
8. İstanbul Üniversitesi Edebiyat
9. Ankara Üniversitesi Tarih
10.Hacettepe Üniversitesi Tarih
11. TOBB ETÜ Tarih %100 Burslu
12. TOBB ETÜ Edebiyat %100 Burslu
Boğaziçi gelmese bile Yeditepe geliyor ki bence ya 1. ya 2. tercihe yerleşeceğim. Burs konusunda Yeditepe gelirse Üniversitenin kendi verdiği burs yeterli gelir diye düşünüyorum. Türk Dili ve Edebiyatı'na burs verilmiyor evet onu araştırınca ben de üzüldüm fakat burs almaya aşırı bir ihtiyacım da olmadığından farketmez, Edebiyat okumayı daha çok istiyorum ama Tarih gelirse ona göre de bir YL ve ilerisi için planım var.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
7.000 TL bütçeye yüksek Hz monitör önerisi
- Leon Scott Kennedy
-
-
-