M.Esat

Uzman
Merhaba bir ekran kartı veya bilgisayar mağduru olarak, artık kendimin sürekli bir şeyleri bozduğunu düşünerek sizlere tekrar danışmak üzere geldim. N11 üzerinden Sparkle Intel Arc A750 model ekran kartını İncehesap satıcı üzerinden satın aldım ve kullanmaya başladım. Mutluydum sonunda biraz olsun oyun oynayabilecektim ta ki sorunlar yaşayana kadar RDR 2 oyununda suyla denizle gölle ilgili yerlere geldiğimde zeminin anlık siyah gel git patlamalarına ve garip bir pikselleşmeye sahit oldum, Assassin's Creed Odyssey anlık olarak takılma yaşıyorum( videosunu çekebilmeyi başardım), Forza 4'te FPS düşmesi ve bir defaya mahsus ekranın siyah dalgalanmasına sahit oldum.

Umut ediyorum biriniz rehberlik eder sorunu çözebiliriz veya tespit ederiz belki de problem başka parçalardadır. Şimdiden teşekkür ederim iyi günler.
Assassin's Creed Odyssey Sorun videosu
RDR 2 Sorun fotoğrafları

Ryzen 5 7600 işlemci.
Sparkle Intel Arc A750 ekran kartı.
Kingston 1TB Fury Renegade PCI-e 4.0
Gigabyte B650M DS3H 1.0 BIOS sürümü: F32C.
Adata XPG Lancer RGB 16 GB 5200 MHz DDR5 CL38 RAM.
MSI MPG A650bn ATX 650 watt.

Ekran kartı sürücülerinin DDU ile silip farklı farklı silip denedim en son denediğim sürüm gfx_win_101.6129_101.6045

Kartı İncehesap üzerinden garantiye gönderdim ve hiç memnun olmadığım bir süreç yaşadım. İlk teslim alındı mesajının ardından süreci linke tıklayıp takip edebilirsiniz dediler ama bir problem vardı çünkü bomboş bir sayfayla karşılaştım. Defalarca mail attım bilgi alamıyorum diye geçiştiren cevaplar verildi en son kart şu an ne durumda bir şey tespit edildi mi dediğimde " değerli müşterimiz,
Ürününüz serviste olup, işlemleri devam etmektedir saygılarımızla incehesap.com" şeklinde komik cevaplar alınca peşini bıraktım ve firma servis işlemleri bitmiştir şeklinde mesaj attı ve kargo bugün geldi. Kutu üzerinde açıklama olarak sadece sağlam denilip bana koruyucu plastik parçaları bile göndermeden kargolamışlar.

Sizlerden ricam sorunların neden kaynaklandığını bilen var mı? İşlemci, RAM, SSD, PSU, ekran kartı veya son seçenek olarak ben.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2024-12-13 at 16.47.47.webp
    WhatsApp Image 2024-12-13 at 16.47.47.webp
    38,2 KB · Görüntüleme: 156
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet çalışmıyor yazmış çünkü garanti veya servis artık her kimse kartının içine yazıp koyduklarımı sisteme bile işlememiş.

RDR fotoğraflarını ve Oddesey videosunu izledikten sonra diyorsanız bir şey diyemem. Kesinlikle GPU başarısızlığına katılıyorum, ekran kartı ayarlarının paneli bile kendini gösteriyor bu durumu. Oyunlarda yüksek FPS bile verse konfor hissettirmiyor ben artık diken üstünde oynar hale geldim. Ne sonuç alırım bilmiyorum ama bir süre kartı kasaya bile takmayı düşünmüyorum. İşlemci içerisindeki grafik birimi daha stabil neredeyse.

Ürünü elden çıkarabilir veya birkaç ay güncelleme bekleyebilirsiniz.

Evet çalışmıyor yazmış çünkü garanti veya servis artık her kimse kartının içine yazıp koyduklarımı sisteme bile işlememiş.

RDR fotoğraflarını ve Oddesey videosunu izledikten sonra diyorsanız bir şey diyemem. Kesinlikle GPU başarısızlığına katılıyorum, ekran kartı ayarlarının paneli bile kendini gösteriyor bu durumu. Oyunlarda yüksek FPS bile verse konfor hissettirmiyor ben artık diken üstünde oynar hale geldim. Ne sonuç alırım bilmiyorum ama bir süre kartı kasaya bile takmayı düşünmüyorum. İşlemci içerisindeki grafik birimi daha stabil neredeyse.
Sizde de hata yok ki gelen hype ile bir de fiyatı iyi olunca almışsınız. Ha İntel gibi kocaman bir marka yapıyor bunu o yüzden sizde bilemezdiniz bu konunun buraya geleceğini o yüzden adınıza üzüldüm. Ülkemizde mesela Casper, Monster gibi dandik markaların ürünlerini alsan ve foruma üyeysen kötü olduğunu dandik olduğunu bilerek alıyorsun ama İntel'de bu durum daha karmaşık. Bir de beklentini düşük tutarak alanda var kötü markaların kötü ürününü aldıkları için bu yüzden kullanan da var. Ama bu kart insana beklenti de bırakmayabilir. Çevremde kullanıp ekran kartı olarak İntel öven 1 tane kişi yok. Şahsen yaygınlaşır olumlu yorum duyarsam çevremde öyle alırdım yakın çevremi kast ediyorum yoksa forumlarda sanırım memnunum diyenler var şu an.

Son düzenleme:
Sizde de hata yok ki gelen hype ile bir de fiyatı iyi olunca almışsınız. Ha Intel gibi kocaman bir marka yapıyor bunu o yüzden sizde bilemezdiniz bu konunun buraya geleceğini o yüzden adınıza üzüldüm. Ülkemizde mesela Casper, Monster gibi dandik markaların ürünlerini alsan ve foruma üyeysen kötü olduğunu dandik olduğunu bilerek alıyorsun ama Intel'de bu durum daha karmaşık. Bir de beklentini düşük tutarak alanda var kötü markaların kötü ürünün aldıkları için bu yüzden kullanan da var. Ama bu kart insana beklenti de bırakmayabilir. Çevremde kullanıp ekran kartı olarak Intel öven 1 tane kişi yok. Şahsen yaygınlaşır olumlu yorum duyarsam çevremde öyle alırdım yakın çevremi kast ediyorum yoksa forumlarda sanırım memnunum diyenler var şu an.

Evet güzel özetlediniz ürünü 5500 civarında fiyata aldım. Hedefim Ultra grafik ayarları almak değildi ama orta ayarda rahat, sıkıntısız, stabil bir performans istiyordum. Sorun kartın tutarsız çalışması.

Ürünü elden çıkarabilir veya birkaç ay güncelleme bekleyebilirsiniz.

Ürün bozuksa kimseye satamam söylemeden satmak zaten etik, problemlerin grafik sürücülerinden kaynaklandığına da %100 emin değilim.

Evet güzel özetlediniz ürünü 5500 civarında fiyata aldım. Hedefim Ultra grafik ayarları almak değildi ama orta ayarda rahat, sıkıntısız, stabil bir performans istiyordum. Sorun kartın tutarsız çalışması.

Ürün bozuksa kimseye satamam söylemeden satmak zaten etik, problemlerin grafik sürücülerinden kaynaklandığına da %100 emin değilim.

Driver çökerse sürücü olma ihtimali bayağı yüksek oluyor.

Ben 3 gün önce NVIDIA'nın driverini çökerttim hem de Forza 5 yüzünden (sıcaklıktan sandım ama driver muhtemelen sebebi). Sonra bir baktım NVIDIA fix kısmına yazmış yeni driver güncellemesine.

Nvidia boi.webp

Bozuk olmadığını, performans sorununun genel karttan olduğunu düşündüm.

Driver çökerse sürücü olma ihtimali bayağı yüksek oluyor.

Ben 3 gün önce NVIDIA'nın driverini çökerttim hem de Forza 5 yüzünden (sıcaklıktan sandım ama driver muhtemelen sebebi). Sonra bir baktım NVIDIA fix kısmına yazmış yeni driver güncellemesine.
Eki Görüntüle 107032
Sürücüler konusunda Intel'in NVIDIA kadar titiz davranmadığına eminim bu yönde bir değişim yakalarsam konuda bildiririm başka parça bozuksa hiçbir fikrim yok elimden geldiğince kontrol ettim.

Bozuk olmadığını, performans sorununun genel karttan olduğunu düşündüm.
Umarım iddia ettiğiniz gibi sürücülerde problem vardır bu da çözülebilir olduğunu gösterir.
Ek: Eklenen Intel forum problemine baktım sorun 10 ay öncesinde yaşanmış ve "hiçbir sorun yaşamadan oynayabileceğim bir oyun var mı?" sorusu beni güldürdü. Intel 10 ayda bu işi çözmüyorsa umurunda da değildir.

Herhangi bir Intel Grafik kartını tavsiye etmiyorum.

@Telefonunu Çıkra, Merhaba sizi ekran kartı videolarından tanıdım ve takip ediyorum. Arch a750 hakkında açtığım konuya bakar mısınız? Rdr2 de saliselik olarak ekran siyahlaşıyor sorunun tam olarak neyden kaynaklandığını tespit edemiyorum. Bildiğiniz tüm oyun donanimdan kaynaklanan oyun sorunlarının ve nedenlerini kapsayan bir isim listesi var mı? Şuna fps drop denir şuna shuttering denir vs şeklinde. Üzgünüm profilden iletişim kurma yöntemini bulamadım bundan dolayı buraya yazıyorum.
Yüksek ihtimalle yazılımsal olduğundan ve A750 kullanmadığımdan bir fikrim yok maalesef.

Yeni iki adet problem videosu. Bütün videoları İncehesap'a gönderdim garantiyle penta ilgileniyor ilk agizdan orayla iletişim kurarsaniz daha iyi olur deyip savdilar. Garanti için Penta'ya problemleri bildildim kendileri ilk 1 ay kartlara baktıklarını belirtti bunu İncehesap'a bildirdim onlar da teknik departmana ulaştırın dediler ama N11 üzerinden aldığım için de orayla iletişime geçim deniyor. Konuyu bu kart için tecrübe İnternet üzerinde bulunsun diye güncelliyorum.

Merhaba bir ekran kartı veya bilgisayar mağduru olarak, artık kendimin sürekli bir şeyleri bozduğunu düşünerek sizlere tekrar danışmak üzere geldim. N11 üzerinden Sparkle Intel Arc A750 model ekran kartını İncehesap satıcı üzerinden satın aldım ve kullanmaya başladım. Mutluydum sonunda biraz olsun oyun oynayabilecektim ta ki sorunlar yaşayana kadar RDR 2 oyununda suyla denizle gölle ilgili yerlere geldiğimde zeminin anlık siyah gel git patlamalarına ve garip bir pikselleşmeye sahit oldum, Assassin's Creed Odyssey anlık olarak takılma yaşıyorum( videosunu çekebilmeyi başardım), Forza 4'te FPS düşmesi ve bir defaya mahsus ekranın siyah dalgalanmasına sahit oldum.

Umut ediyorum biriniz rehberlik eder sorunu çözebiliriz veya tespit ederiz belki de problem başka parçalardadır. Şimdiden teşekkür ederim iyi günler.
Assassin's Creed Odyssey Sorun videosu
RDR 2 Sorun fotoğrafları

Ryzen 5 7600 işlemci.
Sparkle Intel Arc A750 ekran kartı.
Kingston 1TB Fury Renegade PCI-e 4.0
Gigabyte B650M DS3H 1.0 BIOS sürümü: F32C.
Adata XPG Lancer RGB 16 GB 5200 MHz DDR5 CL38 RAM.
MSI MPG A650bn ATX 650 watt.

Ekran kartı sürücülerinin DDU ile silip farklı farklı silip denedim en son denediğim sürüm gfx_win_101.6129_101.6045

Kartı İncehesap üzerinden garantiye gönderdim ve hiç memnun olmadığım bir süreç yaşadım. İlk teslim alındı mesajının ardından süreci linke tıklayıp takip edebilirsiniz dediler ama bir problem vardı çünkü bomboş bir sayfayla karşılaştım. Defalarca mail attım bilgi alamıyorum diye geçiştiren cevaplar verildi en son kart şu an ne durumda bir şey tespit edildi mi dediğimde " değerli müşterimiz,
Ürününüz serviste olup, işlemleri devam etmektedir saygılarımızla incehesap.com" şeklinde komik cevaplar alınca peşini bıraktım ve firma servis işlemleri bitmiştir şeklinde mesaj attı ve kargo bugün geldi. Kutu üzerinde açıklama olarak sadece sağlam denilip bana koruyucu plastik parçaları bile göndermeden kargolamışlar.

Sizlerden ricam sorunların neden kaynaklandığını bilen var mı? İşlemci, RAM, SSD, PSU, ekran kartı veya son seçenek olarak ben.
Re-Bar aktif mi?