Forumda görüyorum, üç beş tıkla ulaşılabilecek bilgiler için konular açılıyor. Bahsettiğim konular özellikle teknolojik olanlar. Spesifik sorunları çözmek için burada bulunduğumuzu düşünüyorum. Bilgi hazır sadece Google, Bing her neyse git orada arat. Bu insanlar bir şeyleri araştırmak için bu kadar aciz mi? Tamam anlıyorum, açtığı konu gelecekte birisinin yaptığı araştırmada kullanılabilecek bir bilgi olabilir. Bu düşünceyle konuyu açmış olabilir. Belki de sosyalleşmekte rahat olduğu tek yer burasıdır ona da tamam ama gerisini anlamlandıramıyorum. Bu konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?
Detaylar
Kim cevapladı?Bilgi hazır sadece Google, Bing her neyse git orada arat.
Öyleyse her insan gitsin ve çözümünü Google da arasın, hiç konu açılmasın. Özgür bir forum sonuç olarak burası, isteyen istediği konu hakkında yardım almak için konu açabilir. Konu eğer açılmaya değmeyecek bir şeyse moderatörler halleder zaten. Mesela sizde gidin başka bir foruma, neden burada vaktinizi harcıyorsunuz ki? Bu bakış açısıyla iş çözülmez, kişisel düşünceler değişkendir. Bana görede siz bu konuyu açmak için açtınız.
Fikirlerine saygı duyuyorum ama katılmıyorum. Konuyu açmak için açmam. Profilime girip inceleyebilirsiniz. Bilgi paylaşımı yapılan bir platformda bilgiyi gerçekten arayan kişinin bulması taraftarıyım. Benim mantığıma göre aradığım bilgiyi arama motorunda bulamıyorsam burda gelip aynı bilgiyi arayan veya bulmuş insanlarla iletişime geçmek için bu forum. Google da bulduysam da gelirim rehberini yaparım veya da çözüm olarak konu açarım direkt. Anlatmak istediğimi anlayamadığınıza eminim.Öyleyse her insan gitsin ve çözümünü Google da arasın, hiç konu açılmasın. Özgür bir forum sonuç olarak burası, isteyen istediği konu hakkında yardım almak için konu açabilir. Konu eğer açılmaya değmeyecek bir şeyse moderatörler halleder zaten. Mesela sizde gidin başka bir foruma, neden burada vaktinizi harcıyorsunuz ki? Bu bakış açısıyla iş çözülmez, kişisel düşünceler değişkendir. Bana görede siz bu konuyu açmak için açtınız.
Benim mantığıma göre aradığım bilgiyi arama motorunda bulamıyorsam burada gelip aynı bilgiyi arayan veya bulmuş insanlarla iletişime geçmek için bu forum.
"Sizin mantığınıza göre" hareket edemez herkes üzgünüm. Ayrıca bende sizin fikirlerinize saygı duyuyorum, fikrimi belirttim sadece.
- Makaleler
- 1
Kendi adıma konuşursam bu sosyaldeki varlığımın "spesifik" sorunları çözmek üzere olmadığını söyleyebilirim. Daha çok tanıdık üyelerle sohbet etmek, indirim ve ücretsiz oyun takip etmek ve çok nadirde olsa çözemediğim soruları konu açmak üzere sosyali kullanıyorum. Geçtiğimiz yıllarda fiyatları takip edip öneri verdiğim oluyordu ama şimdi pek uğraşmıyorum. Kendisini belirli kategorilerde "sorun çözücü" olarak konumlandıran üyeler var. Onlara saygım bakidir, yardımlarını almışımdır illaki bir yerde. Bu kişiler zaten yönetimiyle ve moderasyonuyla birlikte sosyali döndürüyorlar desem yanlış olmaz. Gelelim konu hakkında olan fikrime. İsteyen kişiler istedikleri şey hakkında istedikleri kategoride konu açabilirler. Soru "ekran kartı nasıl takılır?" gibi basit bir soru olsa bile açılmasına bir engel yok. Kişiler basit bir konu için Google'a sormak yerine bir insanla etkileşim kurmak ve bir insandan cevap almak isteyebilirler. Bu tarz sorulara cevap verirken konu sahibine ek olarak o soruyu Google'a soracak diğer kişilere cevap vermiş oluyoruz. İnsanlar "ekran kartı nasıl takılır?" diye arattığında en üst sırada bir Techolay makalesi veya konusunun çıkması siteye trafik ve yeni üyeleri çeker. Dolayısıyla bazen saçma ve anlamsız gelen bu konuların varlığı gerekli diye düşünüyorum. Ha, tabii sosyal akışınızı bozuyorsa rahatsız olduğunuz kategorileri engelleme şansınız var. Mesela ben eğitim, sağlık ve spor kategorilerini engelledim. Orada açılan konular artık akışıma düşmüyorlar.
Son düzenleme:
Deniz744
Başarılı
Forumda görüyorum, üç beş tıkla ulaşılabilecek bilgiler için konular açılıyor. Bahsettiğim konular özellikle teknolojik olanlar. Spesifik sorunları çözmek için burada bulunduğumuzu düşünüyorum. Bilgi hazır sadece Google, Bing her neyse git orada arat. Bu insanlar bir şeyleri araştırmak için bu kadar aciz mi? Tamam anlıyorum, açtığı konu gelecekte birisinin yaptığı araştırmada kullanılabilecek bir bilgi olabilir. Bu düşünceyle konuyu açmış olabilir. Belki de sosyalleşmekte rahat olduğu tek yer burasıdır ona da tamam ama gerisini anlamlandıramıyorum. Bu konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?
Hocam şöyle ki siz konusunu düzgün bir şekilde açanlarla bile dalga geçiyorsunuz.
Burası özgür bir forum, isteyen istediğini sorar. Mesela ben PS3'üme SATA SSD takmak istedim, internette takılır diyor. Foruma hiç sormadım "spesifik olmadığı için" videosunu açtım ve adam taktı, ben takamadım. meğerse adamın PS3'ü Slim'miş benimki fat kasa. Eyvah! Ne yapacağım şimdi? İşte böyle durumların önüne geçmek için forumlar var. İnsanlarla da dalga geçmeden düzgünce önerinizi yapınız, ricamdır.
Eleştirini anlıyorum ve hak veriyorum bir noktada ama bu durum biraz senin hem buraya hem de kendine yüklediğin misyon ile alakalı bir durum.
Sen kendine spesifik konularda çözüm üretme görevini yükleyebilirsin, daha profesyonel şekilde takılmak isteyebilirsin burada, ama herkesin böyle bir "görevi" veya isteği var mış gibi davranmamak lazım. Kimisi can sıkıntısından, kimisi sadece sosyalleşmek için, kimisi sadece yaşadığı soruna çözüm bulup sonra gitmek için, kimisi de senin gibi düşünerek takılıyor.
Mesela ben de hem teknolojiye ilgim olduğundan bir şey öğrenmek için hem öğrendiklerimle birilerinin sorununa yardımcı olmak için hem de biraz eğlenmek amacıyla takılıyorum.
Eğer sen daha ciddi bir misyon yüklüyorsan kendine, eleştirdiğin konularda rahatsızlık hissetmemek için görmezden gelebilirsin. Fazla umursama, boş ver, tadını çıkar.
Sen kendine spesifik konularda çözüm üretme görevini yükleyebilirsin, daha profesyonel şekilde takılmak isteyebilirsin burada, ama herkesin böyle bir "görevi" veya isteği var mış gibi davranmamak lazım. Kimisi can sıkıntısından, kimisi sadece sosyalleşmek için, kimisi sadece yaşadığı soruna çözüm bulup sonra gitmek için, kimisi de senin gibi düşünerek takılıyor.
Mesela ben de hem teknolojiye ilgim olduğundan bir şey öğrenmek için hem öğrendiklerimle birilerinin sorununa yardımcı olmak için hem de biraz eğlenmek amacıyla takılıyorum.
Eğer sen daha ciddi bir misyon yüklüyorsan kendine, eleştirdiğin konularda rahatsızlık hissetmemek için görmezden gelebilirsin. Fazla umursama, boş ver, tadını çıkar.
Son düzenleme:
RockyHighway79
Üstün
Benim cevabım bu olurdu. Ayrıca bazı insanlar araştırma yapmayı bilmiyor.Tamam anlıyorum, açtığı konu gelecekte birisinin yaptığı araştırmada kullanılabilecek bir bilgi olabilir. Bu düşünceyle konuyu açmış olabilir.
Kendi adıma konuşursam bu sosyaldeki varlığımın "spesifik" sorunları çözmek üzere olmadığını söyleyebilirim. Daha çok tanıdık üyelerle sohbet etmek, indirim ve ücretsiz oyun takip etmek ve çok nadirde olsa çözemediğim soruları konu açmak üzere sosyali kullanıyorum. Geçtiğimiz yıllarda fiyatları takip edip öneri verdiğim oluyordu ama şimdi pek uğraşmıyorum. Kendisini belirli kategorilerde "sorun çözücü" olarak konumlandıran üyeler var. Onlara saygım bakidir, yardımlarını almışımdır illaki bir yerde. Bu kişiler zaten yönetimiyle ve moderasyonuyla birlikte sosyali döndürüyorlar desem yanlış olmaz. Gelelim konu hakkında olan fikrime. İsteyen kişiler istedikleri şey hakkında istedikleri kategoride konu açabilirler. Soru "ekran kartı nasıl takılır?" gibi basit bir soru olsa bile açılmasına bir engel yok. Kişiler basit bir konu için Google'a sormak yerine bir insanla etkileşim kurmak ve bir insandan cevap almak isteyebilirler. Bu tarz sorulara cevap verirken konu sahibine ek olarak o soruyu Google'a soracak diğer kişilere cevap vermiş oluyoruz. İnsanlar "ekran kartı nasıl takılır?" diye arattığında en üst sırada bir Techolay makalesi veya konusunun çıkması siteye trafik ve yeni üyeleri çeker. Dolayısıyla bazen saçma ve anlamsız gelen bu konuların varlığı gerekli diye düşünüyorum. Ha, tabii sosyal akışınızı bozuyorsa rahatsız olduğunuz kategorileri engelleme şansınız var. Mesela ben eğitim, sağlık ve spor kategorilerini engelledim. Orada açılan konular artık akışıma düşmüyorlar.
Bu şekilde düşünmemiştim. Teşekkür ederim yeni bir bakış açısı için.
Hocam şöyle ki siz konusunu düzgün bir şekilde açanlarla bile dalga geçiyorsunuz.
Eki Görüntüle 112622
Burası özgür bir forum, isteyen istediğini sorar. Mesela ben PS3'üme SATA SSD takmak istedim, internette takılır diyor. Foruma hiç sormadım "spesifik olmadığı için" videosunu açtım ve adam taktı, ben takamadım. Meğerse adamın PS3'ü Slim'miş benimki fat kasa. Eyvah! Ne yapacağım şimdi? İşte böyle durumların önüne geçmek için forumlar var. İnsanlarla da dalga geçmeden düzgünce önerinizi yapınız, ricamdır.
Yaklaşık bir senedir buradayım. Genelde nazikçe konuşurum ama bu konuda böyle yapmak istedim ki olması gereken de bence bu. Çünkü konu düzgün açılmamış. Burada kızdığım durum o arada yaşanacak 3-5 mesajlık (konu da düzgün soru sorulmamasından kaynaklı sorulan ekstra sorulardan bahsediyorum) durumun önüne geçmek. Bunun gibi yüzlerce konu var ne istediğini tam belirtmeyen konular. Artık bu durumdan yorulduğum için böyle cevap verdim. Normalde insanları alaya almam, dinlerim.
Eleştirini anlıyorum ve hak veriyorum bir noktada ama bu durum biraz senin hem buraya hem de kendine yüklediğin misyon ile alakalı bir durum.
Sen kendine spesifik konularda çözüm üretme görevini yükleyebilirsin, daha profesyonel şekilde takılmak isteyebilirsin burada ama herkesin böyle bir "görevi" veya isteği var mış gibi davranmamak lazım. Kimisi can sıkıntısından, kimisi sadece sosyalleşmek için, kimisi sadece yaşadığı soruna çözüm bulup sonra gitmek için, kimisi de senin gibi düşünerek takılıyor.
Güzel bir bakış açısı daha. Katılıyorum, başta ben de böyle takılıyordum. Yardım edebileceğim bir şey olur kafasıyla. Artık nedense göze batmaya başladı.
Genel olarak söylüyorum kimseyi yargılamıyorum sadece fikirleriniz merak ettim. Hepsine de saygı duyuyorum. Sıkıldığım durum forumdaki kitlenin (ki bu kitlenin en azından araştırma, bulduğunu paylaşma konusunda aktif olduğunu varsayarsak) kolaya kaçması.