Spor için program tavsiyesi

SF26

Bilgin
Öncelikle şunu belirteyim, sakatlık geçmişim oldukça kabarık. Yaklaşık 1.5 sene kadar kortizon iğnesi kullanmak zorunda kaldım bu sebepten ötürü. Son tartılmama göre 1.85-97 kiloyum. Yaklaşık 4 ayda 8 kilo verdim.
Özellikle omuz ve aşil sakatlıkları yaşamış olmamdan ötürü oldukça bitik durumda kaslarım. Bu sebeple hafif başlamayı düşünüyorum.

Geçen hafta ilk gittiğimde Leg Extension 3x12 35 kiloda pek sıkıntı yaşamadım. Aynı şekilde Horizontal Leg Curl'de de 3x12 40-45 kilolarda aşırı sorun yaşamadım.

Pec Deck Fly'da 30 kiloda 3. setin yarısında bırakmak zorunda kaldım. Muhtemelen 20-25 kilolarda ilerlemem gerekecek önce.
Seated Row'da ise durum oldukça şaşırtıcı, 40 kiloda 3x12 hiç problem yaşamadım. Çok garibime gitti. Lat Pulldown'da da 40 kiloda 3x12 problem yaşamadım pek.
Kardiyo tarafında eliptik bisiklet 5 dakika ve normal bisiklet yarım saat şeklinde yapmıştım.

Oldukça dengesiz bir program bu farkındayım, biraz düzenleme yapmam gerekecek. Yaklaşık 4 senedir de sporla vs. haşır neşir olamadığım için çoğu harekete vücudum yabancı durumda. Program önerisi istiyorum bu yüzden. İlk 1-2 ay 3 veya 4 gün gitmeyi düşünüyorum haftada ve dengeli bir şekilde haftanın tamamına yaymaya çalışacağım.

Haftada her kasını 2'şer gün, 7, 8'er set tükettiğin her antrenman programı senin için aynı ve optimal sonucu verecek. Tükenişe gitmen önemli.

Haftada her kasını 2'şer gün, 7, 8'er set tükettiğin her antrenman programı senin için aynı ve optimal sonucu verecek. Tükenişe gitmen önemli.
Örnek program yazabilir misin Esatım? Acayip dengesiz çalışıyorum çünkü.

Selamlar. Bu siteyi kullanarak hergün belirli bölge veya bölgeleri çalıştırabileceğin bir program hazırlayabilirsin kendine. Bir programa para vermene gerek yok.

Örnek program yazabilir misin Esatım? Acayip dengesiz çalışıyorum çünkü.
İtiş
Bench press ya da herhangi bir göğüs press x3
Cable cross ya da fly x3
Triceps herhangi bir hareket x3
Lateral raise x3

Çekiş
Barbell Row x3
Lat pulldown x3
Trapez / orta sırt çekişler x3
Hammer curl x3

Bacak
Rahat hissediyorsan barbell squat, yoksa leg press x3
Leg extension x3
Leg curl x3

İtiş Çekiş Bacak İtiş Çekiş şeklinde haftada 5 çalışabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…