Spora yeni başlayan biri için protein tozu gerekli mi?

İlk deneyim işe aşırı mantıksız hocam kas ağrısını çok kötü hissederseniz günlük yaşam kaliteniz bile azalacaktır. Ara verdiğim dönemler bile 1-2 hafta Full body veriyorum bölgesel de kas ağrıları ilk başlayanlar için çok zor. Yavaş yavaş gidin programda yani hakkını verdiğiniz bir bacak-karin-Core antrenmaninda 1-2 hafta kendinize zor gelirsiniz. Ara verdiğim dönem bacak antrenmanı attığımda merdivenleri dinlenerek çıkardım. 😀
Tabii spor esnasında çok yük bindiğini hissetmiyorsunuz naçizane tavsiyem haftanın 3 günü Full body yapın sonra dediğiniz programı 1 ay sonra uygularsanız. Olası çoğu sakatlığında önüne geçersiniz klasik itiş çekiş programı yani güzeldir. Ilk başta çoğu hareketi alette yapmayı serbest ağırlık hazır olmayan vücudu gereksiz zorlar ve kas dengesizliği yaratır olası sakatlıklara'da sebep olabilir. Daha temel hareketlerle başlamanızı öneririm yaz geldi hızlı Form'a gireyim düşüncesi çok güzel ama doğru ve sağlıklı yol budur.

Full body programlarının hepsi aynı mı oluyor (ağırlık dışında) veya siz önerebilir misiniz?
Bölgesel antrenmana da 1. aydan sonra dediniz zaten.
Ağırlık seçimini nasıl yapmalıyım peki?
Bu sorularımı da cevaplayabilirseniz sevinirim, ek bilgi de güzel olur aklınızda var ise.

Full body programlarının hepsi aynı mı oluyor (ağırlık dışında) veya siz önerebilir misiniz?
Bölgesel antrenmana da 1. aydan sonra dediniz zaten.
Ağırlık seçimini nasıl yapmalıyım peki?
Bu sorularımı da cevaplayabilirseniz sevinirim, ek bilgi de güzel olur aklınızda var ise.
Genelde çoğu benzer olur. Ağırlıkları elbette kişiye göre değişir kendiniz bulmalısınız tamamen tüketmeyin formdan ödün vermeyin başlangıçta.
Her salonda aynı aletler olmuyor ama yinede mantığını söyleyeyim. Omuz için machine Shoulder press ve lateral( lateral yerine bazen arka omuz çalışabilirsiniz genelde fly aletlerinde arka omuz içinde bölüm oluyor.) göğüs için bir itiş bir fly hareketi machine chest press ve machine chest fly iyidir. Sırt için lat pull down ve seated row olabilir. Arka kol için düz bar push down ve ön kol için z bar curl yapabilirsiniz veya klâsik düz dumbell curl kol çok esnek beğendiğiniz bir hareketi yapın çoğu zaten aynı yere vuruyor. Bacak ise makinelerden yapabilirsiniz leg curl ve leg back curl olabilir bazen vücut ağırlığı squat veya düşük kilo leg press'te olabilir. Çoğu hareketi standart 4x12 yapabilirsiniz başlangıçta ilerde kendinize ve zamanımıza göre düzenlersiniz. Biraz internetten hareketler nasıl yapılıyor, başlangıç için full-body antrenmanlari araştırın kendinize uygun olanı harmanlayın. Mesela ben barbell row hiç sevmem ama seveni var deadlift bile yapmıyorum konfor hareketleriniz ve hissiyatını sevdiğiniz şeyleri deneyin araştırın başlangıçta böyle şeyler çok keyifliydi sürprizi kacirmim geri kalanlar sizin emeğiniz.

Genelde çoğu benzer olur. Ağırlıkları elbette kişiye göre değişir kendiniz bulmalısınız tamamen tüketmeyin formdan ödün vermeyin başlangıçta.
Her salonda aynı aletler olmuyor ama yine de mantığını söyleyeyim. Omuz için machine Shoulder press ve lateral( lateral yerine bazen arka omuz çalışabilirsiniz genelde fly aletlerinde arka omuz içinde bölüm oluyor.) Göğüs için bir itiş bir fly hareketi machine chest press ve machine chest fly iyidir. Sırt için lat pull down ve seated row olabilir. Arka kol için düz bar push down ve ön kol için Z bar curl yapabilirsiniz veya klâsik düz dumbell curl kol çok esnek beğendiğiniz bir hareketi yapın çoğu zaten aynı yere vuruyor. Bacak ise makinelerden yapabilirsiniz leg curl ve leg back curl olabilir bazen vücut ağırlığı squat veya düşük kilo leg Press'te olabilir. Çoğu hareketi standart 4x12 yapabilirsiniz başlangıçta ileride kendinize ve zamanımıza göre düzenlersiniz. Biraz internetten hareketler nasıl yapılıyor, başlangıç için Full-body antrenmanlari araştırın kendinize uygun olanı harmanlayın. Mesela ben barbell row hiç sevmem ama seveni var deadlift bile yapmıyorum konfor hareketleriniz ve hissiyatını sevdiğiniz şeyleri deneyin araştırın başlangıçta böyle şeyler çok keyifliydi sürprizi kacirmim geri kalanlar sizin emeğiniz.

Ege Fitness'ın programını şu şekilde yaptım.

Sorularım fazla geldiyse kusura bakmayın.
1. Dumbbell Shoulder Press – 3 x 12
2. Side Raise – 2 x 12
3. Rear Raise – 2 x 12
4. Back Squats – 3 x 12
5. Bulgarian Squats – 2 x 10 (her bacak)
6. Dumbbell Row – 3 x 12
7. Pull-Ups veya Lat Pulldown – 3 x 10
8. Incline Dumbbell Press – 3 x 12
9. Flat Dumbbell Press – 2 x 12
10. Alternating Dumbbell Curls – 2 x 12
11. Hammer Dumbbell Curls – 2 x 12
12. Overhead Dumbbell Extension – 2 x 12
13. Dumbbell Kickbacks – 2 x 12

Hocam, haftada 3 gün toplam 3 saat gideceğim sağlıklı yaşam merkezine. 1.gün: Göğüs-omuz-triceps, 2.gün sırt,-biceps-arka omuz, 3.gün bacak-karın-Core şeklinde yani 1 haftanın toplamı Full body olsa nasıl olur sizce? Ek olarak spor salonuna ilk girdiğimde yapmam gereken ısınma hareketleri var mı?
Kötü. En kötü haftada 2 çalışmalı üst vücut kasları.

Spora başlayacağim ama protein tozu gerekli mi bilmiyorum.
162, 50 kilo ve 17 yaşındayım; protein tozu önerisi de alabilirim, piyasayı bilmiyorum fakat F/P çoğunluk ne kullaniyorsa artık.
Vermem gereken başka bilgi varsa vereyim.

Protein tozunun mantığı şu.
Mesela kısa diyet yapanlar(maximum 6 hafta öneriliyor) içiyor genelde. Tadı da leş gibi zaten, hiç özenilecek bir şey değil.
Mesela sporcusun. Her gün sadece 1 kilo tavuk yiyeceksin mesela kilo endeksine göre 230-290 gram protein alman gerekiyor. Bunu da karşılayan şey 1 kilo tavuk göğsü.
Ama sen çok zorlanıyorsun. Ne kadar soslasan da 5. günden sonra artık her gün 1 kilo tavuk yiyememeye başladın. İşte burada protein tozu devreye giriyor. Oradan almadığın proteini tozdan alıyorsun. Protein tozu dediğin şey zaten peynirin toz hali gibi bir şey.
En basit bu şekilde anlatabilirim.

Geri
Yukarı Alt