Makaleler
5
Yer
Winterfell
Spora başlayacağim ama protein tozu gerekli mi bilmiyorum.
162, 50 kilo ve 17 yaşındayım; protein tozu önerisi de alabilirim, piyasayı bilmiyorum fakat F/P çoğunluk ne kullaniyorsa artık.
Vermem gereken başka bilgi varsa vereyim.

Makro sayman gerekiyor, öğünlerinle çıkaramıyorsan tüketmen gereken proteini evet duruma bağlı gerekli olabilir. Bundan ibaret.

Hevesle başlayıp çokça alıp kenara koyan gördüm hocam ilk başlarda çok gerekli değil gerekli besin şeylerinizi aldıktan sonra tekrardan alabilirsiniz. Sıfır şeker veya güzel bir diyet ile gidenler için protein tozları ile güzel tarifler oluyor onun haricinde besin'den çokta bir farkı yok. İlerleyen dönemlerde düşünmenizi öneririm marka olarak BigJoy ve Scitec öneririm F/P durumuna göre değişiyor elbette Bigjoy'da güzel indirimler yakalayabiliyorsunuz.

Hevesle başlayıp çokça alıp kenara koyan gördüm hocam ilk başlarda çok gerekli değil gerekli besin şeylerinizi aldıktan sonra tekrardan alabilirsiniz. Sıfır şeker veya güzel bir diyet ile gidenler için protein tozları ile güzel tarifler oluyor onun haricinde Besin'den çok da bir farkı yok. İlerleyen dönemlerde düşünmenizi öneririm marka olarak bigjoy ve Scitec öneririm F/P durumuna göre değişiyor elbette Bigjoy'da güzel indirimler yakalayabiliyorsunuz.

Besin ve spor programını ChatGPT aracılığı ile yapmak istiyorum. Yağ ve kas kütlesine göre mi bir beslenme programı çıkarmalıyım? Dediğiniz gibi protein tozunu da sonraya bırakabilirim sanırım.

Besin ve spor programını ChatGPT aracılığı ile yapmak istiyorum. Yağ ve kas kütlesine göre mi bir beslenme programı çıkarmalıyım? Dediğiniz gibi protein tozunu da sonraya bırakabilirim sanırım.
ChatGPT'ye program yaptırmayın internetten hocalardan başlangıç programları oluyor spor ile hiç alakanız olmadıysa 1-2 ay Full Body programları öneririm. Sonrasında bölgesel veya push-pull programına bakabilirsiniz hangisinde daha konforlu hissederseniz. Zaman çok ayırmak istemiyorsanız Full Body ile uzun süre devam edersiniz ama arada program değişin. Beslenme programı ise kilo almak istiyorsanız çoğu gıdayı tüketebilirsiniz un şeker aşırı tuz ve hazır gıda yemeyin yeterli. Ekmeği'de çok abartmayın mümkünse tahıllı ekmek falan tüketin. Beslenme programlarına internetten yine bakabilirsiniz. ChatGPT önerileri kötü oluyor ben beğenmiyorum.

ChatGPT'ye program yaptırmayın internetten hocalardan başlangıç programları oluyor spor ile hiç alakanız olmadıysa 1-2 ay Full Body programları öneririm. Sonrasında bölgesel veya push-pull programına bakabilirsiniz hangisinde daha konforlu hissederseniz. Zaman çok ayırmak istemiyorsanız Full Body ile uzun süre devam edersiniz ama arada program değişin. Beslenme programı ise kilo almak istiyorsanız çoğu gıdayı tüketebilirsiniz un şeker aşırı tuz ve hazır gıda yemeyin yeterli. Ekmeği'de çok abartmayın mümkünse tahıllı ekmek falan tüketin. Beslenme programlarına internetten yine bakabilirsiniz. ChatGPT önerileri kötü oluyor ben beğenmiyorum.

Tamamdır bir program soracağım ChatGPT'ye ve buraya atarım. Ona göre sizin dönüşünüzle YouTube'dan devam ederim.

Günde 2 yumurta ve akşam 2 but tavuk yiyebiliyorsan almana gerek yok.

Protein tozu önerisi: https://www.hardlinenutrition.com/whey-3matrix-2300gr-cikolata?keyword=Whey 3Matrix
Scitec varken bu fiyata asla Hardline almam.
Protein tozu biraz esnek bir ürün pankek tatlı veya sırf süt kıvamında içmek için bile alınabilir kalorisi de düşük. Devam edeceğini hissettiği anda alması daha mantıklı bende ilk baştan önermem.
Havale ile 2800 küsüre geliyor.

ChatGPT'ye program yaptırmayın internetten hocalardan başlangıç programları oluyor spor ile hiç alakanız olmadıysa 1-2 ay Full body programları öneririm. Sonrasında bölgesel veya push-pull programına bakabilirsiniz hangisinde daha konforlu hissederseniz. Zaman çok ayırmak istemiyorsanız Full body ile uzun süre devam edersiniz ama arada program değişin. Beslenme programı ise kilo almak istiyorsanız çoğu gıdayı tüketebilirsiniz un şeker aşırı tuz ve hazır gıda yemeyin yeterli. Ekmeği'de çok abartmayın mümkünse tahıllı ekmek falan tüketin. Beslenme programlarına internetten yine bakabilirsiniz. ChatGPT önerileri kötü oluyor ben beğenmiyorum.

Hocam, haftada 3 gün toplam 3 saat gideceğim sağlıklı yaşam merkezine. 1.gün: Göğüs-omuz-triceps, 2.gün sırt,-biceps-arka omuz, 3.gün bacak-karın-Core şeklinde yani 1 haftanın toplamı Full body olsa nasıl olur sizce? Ek olarak spor salonuna ilk girdiğimde yapmam gereken ısınma hareketleri var mı?

Hocam, haftada 3 gün toplam 3 saat gideceğim sağlıklı yaşam merkezine. 1.gün: Göğüs-omuz-triceps, 2.gün sırt,-biceps-arka omuz, 3.gün bacak-karın-Core şeklinde yani 1 haftanın toplamı Full body olsa nasıl olur sizce? Ek olarak spor salonuna ilk girdiğimde yapmam gereken ısınma hareketleri var mı?
İlk deneyim işe aşırı mantıksız hocam kas ağrısını çok kötü hissederseniz günlük yaşam kaliteniz bile azalacaktır. Ara verdiğim dönemler bile 1-2 hafta full body veriyorum bölgesel de kas ağrıları ilk başlayanlar için çok zor. Yavaş yavaş gidin programda yani hakkını verdiğiniz bir bacak-karin-core antrenmaninda 1-2 hafta kendinize zor gelirsiniz. Ara verdiğim dönem bacak antrenmanı attığımda merdivenleri dinlenerek çıkardım. 😀
Tabii spor esnasında çok yük bindiğini hissetmiyorsunuz naçizane tavsiyem haftanın 3 günü full body yapın sonra dediğiniz programı 1 ay sonra uygularsanız. Olası çoğu sakatlığında önüne geçersiniz klasik itiş çekiş programı yani güzeldir. Ilk başta çoğu hareketi alette yapmayı serbest ağırlık hazır olmayan vücudu gereksiz zorlar ve kas dengesizliği yaratır olası sakatlıklara'da sebep olabilir. Daha temel hareketlerle başlamanızı öneririm yaz geldi hızlı form'a gireyim düşüncesi çok güzel ama doğru ve sağlıklı yol budur.