1538

Üstün
Makaleler
7
Spotify-AI-playlists-scaled.webp

Spotify AI Playlist, uygulamada yer alan "Kitaplığın" sekmesinde bulunuyor. Bu ekranda sağ üstte bulunan artı düğmesine (+) dokunarak AI Playlist özelliğine erişilebiliyor. AI Playlist, burada "Çalma Listesi" ve "Blend" seçeneklerinin altında görünüyor.

Şu an için bu özellik sadece Yeni Zelanda ve Avustralya'daki bazı IOS ve Android kullanıcıları için beta sürümünde kullanıma sunuldu. Bu özellik önümüzdeki aylarda diğer kullanıcılara geleceği belirtildi.

Spotify'ın "AI Playlist" özelliği, kullanıcıların metin tabanlı komutlarla kişiselleştirilmiş çalma listeleri oluşturmasını sağlayan yapay zeka destekli bir yeniliktir.
Bu özellik, kullanıcıların müzik tercihlerini, ruh hallerini veya belirli bir döneme özgü şarkıları içeren listeleri kolayca oluşturabilmesine olanak tanır.

''AI Playlist'' ile oluşturulan çalma listeleri, kullanıcıların metin komutlarına dayanarak oldukça özelleştirilebilir.

Belirli türler, sanatçılar, ruh halleri veya dönemlere yönelik detaylı komutlar vererek istediğiniz tarzda çalma listeleri oluşturabilirsiniz.

Çalma listesi oluşturulduktan sonra da düzenlemeler yapabilirsiniz. Örneğin, “daha az pop” veya “daha çok rap” gibi komutlar girerek çalma listenizi nihai formuna çevirebilirsiniz. Bir şarkıyı listeden çıkarmak için ise şarkıyı sola kaydırmak yeterli.

Spotify, zaten türe ve zamana göre kişisel çalma listeleri sunuyor ancak bu özellik sayesinde daha detaylı olacak:

Örneğin, "Meksika'da kartellerden kaçarken dinleyebileceğim şarkılar" ya da ''yaptığım sal ile okyanusta dalgalara karşı mücadele verirken dinlenecekler'' gibi spesifik bir tema üzerine kurulu listeleri bile metin tabanlı komutlar aracılığıyla oluşturabileceğiz.

Herhangi bir şeye atıfta bulunabileceğimiz gibi en sağlıklı sonuçlar için Spotify; kullanıcıların türler, ruh halleri, sanatçılar ve dönemlere dair komutlar kullanarak en iyi sonuçları alabileceğini belirtiyor.

Bu harika özellikle piyasadaki konumunu koruyabileceğini de rahatlıkla söyleyebilirim.

Tıpkı ChatGPT gibi, metin tabanlı komutlar!

Sonunda yapay zekanın işe yarayacağı bir nokta, sürekli güzel şarkı dinlerken bir anda boktan şarkılara geçmekten gına gelmişti.

Keşke SoundCloud için de böyle bir özellik gelse...

Ona ilk önce Türkçe dil desteği gelse güzel olacak. Pek kullanmıyorum ama diğer uygulamalarda olup bunda olmaması garip.

Ben kendim kullanırım İngilizce az çok bildiğimden dolayı. Gelse hoş olur ama genel olarak.

Sonunda yapay zekanın işe yarayacağı bir nokta, sürekli güzel şarkı dinlerken bir anda boktan şarkılara geçmekten gına gelmişti.

Bu konuda YouTube Music daha kötü bence hocam. YouTube'nin şarkı radyolarında olan şarkıların çoğu zaten benim listemde olan şarkılar mesela.

Spotify ise tam benim aradığım gibi veya az da olsa benzer şeyler sunuyor bana. Tabii ki bu dinlediğin müzikler ve oluşturulan algoritma ile ilgili de olabilir.

Bu konuda YouTube Music daha kötü bence hocam. YouTube'nin şarkı radyolarında olan şarkıların çoğu zaten benim listemde olan şarkılar mesela.
Üstelik YouTube keşfetinizi de aynı şekilde müzik yapıyor. Ama az dinlenen şarkılar Spotify'a koyulmadıysa YouTube Music'ten dinleyebilmek güzel, örneğin SoundCloud gibi.

az da olsa benzer şeyler sunuyor bana.
Uzun süreli bir kullanıcıysanız normaldir diye düşünüyorum.