Elma ısıran

Üstün
Yer
Cupertino
Oyunu yaklaşık 2-3 hafta önce oynamaya başladım Apple Arcade ile mobilden. Hep adını duyardım da tadı bir başkaymış. Oyunda içerik o kadar fazla ki, gerçekten çok şaşırdım bu kadar kapsamlı olmasına. Oyunun sunduğu özgürlük muazzam. Oyun, yanlış yaptığın hiçbir şey için seni cezalandırmıyor. Her şeyin telafisi var, istediğini yapma, istemediğini yapmama, bir şeyleri istediğin zaman yapma gibi güzelliği var ve bence en güzel taraflarından biri bu şüphesiz.

Oyuna resmen bağımlı oldum. Her boşluğumda açıp oynuyorum. Dekoratif bir tarla yapıyorum, baraka inşa edip içini depo olarak organize ediyorum, balık tutup para kazanıyorum, evi geliştirip dekorasyon planlıyorum, patikalar, aydınlatmalar inşa ediyorum, ormana gidiyorum, madene gidiyorum, köydeki etkinliklere katılım gösterip acayip eğleniyorum. Ne acayip bir oyunmuş bu arkadaş. :)

Benim gibi bu oyuna çok zaman harcayan var mı? Sürekli aklımda bir gelişim planı var ve onun için uğraşıp yapana kadar çabalıyorum, malzeme topluyorum vs.

İnşallah yarın alıp deneyeceğiz bakalım.
Çok daha iyi bir başlangıç yapmak için birkaç başlangıç rehberi video izlemeni ve oyun boyunca sürekli ChatGPT'den destek almanı öneririm. :) Eminim çok seveceksin.

Yalnız değilsiniz. Bu oyunu çok sevenler de genelde zaten sürükleyici ve sevimli bir havasının olmasından bahseder. Şahsen ben de seviyorum.
Kesinlikle. Huzurlu hissettiren bir oyun. Gerçek hayatta sahip olamadığımız huzuru oyunda bulduğumuz içindir belki de bu kadar sevmemiz. 🥲

Lise arkadaşım teneffüslerde sürekli telefondan oynardı. Ben de bu ne biçim oyun derdim hep. Kendim oynadıktan sonra anladım ki aşırı zevkli oyunmuş. Telefonda 1-2 saat oynayıp zevk aldığımı görünce girip Steam üzerinden satın almıştım. Steam'de 260 saat oynamışım. Kesinlikle çok çok zevkli, bol içerikli bir oyun. Ekstra olarak çok güzel modları da var.

Lise arkadaşım teneffüslerde sürekli telefondan oynardı. Ben de bu ne biçim oyun derdim hep. Kendim oynadıktan sonra anladım ki aşırı zevkli oyunmuş. Telefonda 1-2 saat oynayıp zevk aldığımı görünce girip Steam üzerinden satın almıştım. Steam'de 260 saat oynamışım. Kesinlikle çok çok zevkli, bol içerikli bir oyun. Ekstra olarak çok güzel modları da var.
Mobilde mod işine gireceğimi sanmıyorum pek. Olduğu haliyle oynarım. Zaten iPhone'da oynarken mod yapılabiliyor mu ondan da emin değilim, muhtemelen yapılamıyordur.

Bu oyun çayınızı kahvenizi alıp tek başınıza, keyifle ve yavaş yavaş oynamanız gereken bir oyun. Benim gibi ruh hastası arkadaşlarınızla birlikte oynamayın. Her oyunu speedrun yapar gibi oynuyorlar. 1 haftada Stardew Valley'in A'dan Z'ye her şeyini tükettik bitirdik. Zerre keyif alamadım. Artık oynayasım gelmiyor.

Bu oyun çayınızı kahvenizi alıp tek başınıza, keyifle ve yavaş yavaş oynamanız gereken bir oyun. Benim gibi ruh hastası arkadaşlarınızla birlikte oynamayın. Her oyunu speedrun yapar gibi oynuyorlar. 1 haftada Stardew Valley'in A'dan Z'ye her şeyini tükettik bitirdik. Zerre keyif alamadım. Artık oynayasım gelmiyor.
Aynen öyle dediğin gibi yavaş yavaş ve kesinlikle tek başına oynanması gereken bir oyun bence de. Tek başıma oynuyorum ve hiçbir şeyi yapmak için acele etmiyorum. Her şey için zamanım var. Gelişim için, kaynak toplamak için, para kasmak için, toplayıcılık yapmak için... Kendime her seferinde bir hedef belirliyorum, örneğin evimi geliştireceğim diyorum, onun için çalışıyorum. Barakamı büyüteceğim diyorum, onun için çalışıyorum. Bu oyunun atmosferi gereği insanı rahatlatması ve huzurlu hissettirmesi önemli.

Senin adına üzüldüm.