Detaylar
Kim cevapladı?Yaramaz boşa para israfı.
mauroicardi9 44
Başarılı
Standart kullanıcı için yaramaz.
Volage 4
Üyecik
Assetto Corsa'da sunucuya giremediğim için aldım, sorunum düzelince de iptal ettim. Port açıp sunucu kurmayacaksanız almaya gerek yok.Faturaya ek 200 TL ekletip kullanmak mantıklı mı, ne işe yarar? Genellikle sadece oyun oynayan, Discord'a giren ve webde takılan biriyim; işime yarar mı?
theophilus
Üyecik
Statik IP hizmetini genellikle geliştiriciler yahut ev ortamında dış dünyaya içerik yayınlamak (sunucu vb işlemleri) için ev kullanıcıları kullanır. Sunucu kurup evindeki bilgisayara dışarıdan erişmek istiyorsan olabilir, sunucu deneyi yapmak istiyorsan olabilir ama bunun için Nginx ve Cloudflare firmalarının sunduğu tünel hizmetini kullanmanı tavsiye ederim ev kullanıcısı için ücrete değer değil açıkçası.
Max Caulfield 44
Üstün
Ben TurkNet kullanan ve statik IP'ye para veren birisi olarak eğer çok özel bir kullanım alanınız yoksa statik IP almanıza gerek olmadığını düşünüyorum. Bu özel kullanım alanı da ev ağına dışarıdan kolayca bağlanabilmek gibi şeyler olabilir, aynı benim yaptığım gibi. CGNAT arkasındayken uzaktan ev ağına bağlanabilmek için Tailscale gibi çözümler kullanmanız gerekiyor, onu da doğrudan modeme kurmak daha zor oluyor.
Eğer benim gibi uzaktan ev ağına bağlanmak gibi bir kullanım alanınız olmayacaksa statik IP almanıza hiç gerek yok.
Eğer benim gibi uzaktan ev ağına bağlanmak gibi bir kullanım alanınız olmayacaksa statik IP almanıza hiç gerek yok.
sawyerford
Üstün
Statik İP internetten gezindigin, edindigin tum bilgileri her seyi senin İP'ne baglar yani anonimligini bozar. Herkesin veri toplayip cerezledigi dunyada onermem. Firmalarin hareketlerini, kullanim aliskanliklarini İP adresin ile ilskilendirip urun gelistirmesine, fikir edinmesine izin verme. Ancak spesifik bir is icin lazimsa al yoksa normal bir vatandasin almasina gerek yok.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
Claude kredileri Visual Studio Code'da nasıl kullanılır?
- the_darkenesss
-