Aeronight

Üstün
Makaleler
61
Yer
Noxus
Merhaba. Dün satın aldığım Steam Deck elime geçti. Cihaza bayıldım ama tek bir kusuru vardı; Linux. Ben Linux'u sevmeyen birisiyim. Kullanmayı çok denedim ama alıştığım Windows'tan uzak olduğu için beceremedim. Haliyle Steam Deck'te 3. parti oyunları kurmaya çalıştığım zaman sorun yaşadım. Windows'a kesin bir geçiş kararı aldım. Şu an indiriyorum zaten. Merak ettiğim şey şu. Windows'ta Decky Loader eklentilerini kullanabiliyor muyum? Kullanabilmem işime gelir açıkçası.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cihaza bayıldım ama tek bir kusuru vardı; Linux.
Linux bir kusur mu?

whet-what.gif

Kaldı ki SteamOS'dan bahsediyorsun. @EFI Shell'in dediği gibi. Bu cihazlar x86_64 mimarisine sahip bilgisayarlar. Bildiğiniz standart AMD laptop işlemcileri var. Bu yüzden Windows ve sürücüleri kurarsanız bir problem yaşamazsınız. 3. parti oyunlarınızı da oynarsınız. Linux kusurlu(!) cihaz olmasından kurtulur. -_-

Merhaba. Dün satın aldığım Steam Deck elime geçti. Cihaza bayıldım ama tek bir kusuru vardı; Linux. Ben Linux'u sevmeyen birisiyim. Kullanmayı çok denedim ama alıştığım Windows'tan uzak olduğu için beceremedim. Haliyle Steam Deck'te 3. parti oyunları kurmaya çalıştığım zaman sorun yaşadım. Windows'a kesin bir geçiş kararı aldım. Şu an indiriyorum zaten. Merak ettiğim şey şu. Windows'ta Decky Loader eklentilerini kullanabiliyor muyum? Kullanabilmem işime gelir açıkçası.
Batarya performansı kesinlikle düşecektir, Valve'in yaptığı optimizasyonlar ve Windows'un kendisi yüzünden de performans biraz düşecektir. Decky Loader da kullanamazsınız. Değil Windows, SteamOS harici Linux dağıtımlarını bile desteklemiyor.

Linux bir kusur mu?

Eki Görüntüle 214560

Kaldı ki SteamOS'dan bahsediyorsun. @EFI Shell'in dediği gibi. Bu cihazlar x86_64 mimarisine sahip bilgisayarlar. Bildiğiniz standart AMD laptop işlemcileri var. Bu yüzden Windows ve sürücüleri kurarsanız bir problem yaşamazsınız. 3. parti oyunlarınızı da oynarsınız. Linux kusurlu(!) cihaz olmasından kurtulur. -_-
Linux benim için bir kusur hocam ne yazık ki. 3 günde yordu gerçekten. Alışkanlığım olmadığı için muhtemelen.

Ona da başka bir konuda değiniriz. Ana konudan uzaklasmayalım. Henüz piyasada olan bir şey değil. 🙏

Ancak @MKerem haklı. Bir işletim sistemi bir cihaza özellikle optimizasyon edilmiş iken o cihaz için farklı işletim sistemi kullanmak, optimizasyonu bozar. Tıpkı Intel işlemcili Apple cihazlarda macOS işletim sisteminin Windows'dan daha optimizasyonlu çalışması gibi. İşletim sisteminin cihaza hâkim olması da çok önemli bir ayrıntıdır.