Çok basit, oyun oynuyorsun dostum. Steam'de de oyun sahibi değilsin, Epic'te de. Teknik olarak sadece indirme lisansına sahipsin. Epic Games'e de Steam'e de hiçbir şey olmayacak.

Bu tamamen senin isteğine bağlı yani.

Arkadaşlar sanki Steam'den oyun almayınca Epic Games'ten falan alınca oyuna sahip değilmişim gibi oluyor. Sizde de oluyor mu? Bu takıntıyı nasıl yenerim? Steam'in arayüzü falan çok iyi ama fiyatlar maalesef uçuk.

GOG üzerinden veya fiziksel almadığınız sürece, Epic de Steam de size oyunu "kiralar". Kullanıcı sözleşmelerinde iki şirket de istediği zaman oyunu kaldırma hakkına sahip.

Aslında arayüz falan biraz hikaye. Olay kütüphaneyi bölmemek ve arkadaş listesini terk etmemek. Yeni bir oyun aldığında profilinde dursun istersin başarımları kasarsın, %100 yapınca vitrine koyarsın. Kısacası oyun oynamak sadece oynamak değil. Profili doldurmak, sergilemek, bakınca iyi ki oynamışım demek de işin keyfi. Bunu terk etmek de istemiyoruz doğal olarak. Artık Steam aile kütüphanesiyle birlikte oyunlar alınabilir, uygun fiyata oynanabilir durumda platform değiştirmeye de gerek kalmıyor.

Aslında arayüz falan biraz hikaye. Olay kütüphaneyi bölmemek ve arkadaş listesini terk etmemek. Yeni bir oyun aldığında profilinde dursun istersin başarımları kasarsın, %100 yapınca vitrine koyarsın. Kısacası oyun oynamak sadece oynamak değil. Profili doldurmak, sergilemek, bakınca iyi ki oynamışım demek de işin keyfi. Bunu terk etmek de istemiyoruz doğal olarak. Artık Steam aile kütüphanesiyle birlikte oyunlar alınabilir, uygun fiyata oynanabilir durumda platform değiştirmeye de gerek kalmıyor.
Steam bu konuda çok başarılı, tam bir forum gibi. Ev gibi yani.

Anlamıyorum Epic neden o berbat arayüzü kullanmaya devam ediyor ya?

Steam bu konuda çok başarılı, tam bir forum gibi. Ev gibi yani.

Anlamıyorum Epic neden o berbat arayüzü kullanmaya devam ediyor ya?

Steam'in bu hale gelmesi yıllarını aldı. Epic yavaş mı evet ama Steam Half-Life 2 CD'sinden günümüz haliyle çıkmadı. Millet ilk Steam ile tanıştığında sağlam küfürler savurdu.

Ben bunu bir hobi olarak görüyorum ve hobi için de paranın hesabını yapmayı mantıklı bulmuyorum. Sen nasıl huzurlu hissediyorsan öyle devam et.

Steam aynı zamanda yaşayan sosyal bir platform. Epic'te sohbet sistemi bile daha yeni geldi. İkisinde de oyun oynuyoruz tabii, orası öyle ama Tofaş da araba, BMW de araba.

Steam Half-Life 2 CD'sinden günümüz haliyle çıkmadı. Millet ilk Steam ile tanıştığında sağlam küfürler savurdu.
Tabii zaten öyle bir iddiada bulunmadım, en azından bir yerden başlamaları gerekmesine rağmen en ufak bir arayüz güncellemeleri bile almaması cabası Epic'in.

Bu arada HL ve CS'yi etkinleştirdiğimiz yılları biliyorum, eski Steam sürümleri büyük eziyetti. :LOL:

Steam aynı zamanda yaşayan sosyal bir platform.
Kesinlikle, ayrıca ekliyorum Steam'in inanılmaz bir arvişi var sosyal konuda. Forum olarak inanılmaz konular da bulunuyor. Dünyanın en büyük oyun forumu diyebiliriz bir yandan.

Steam kütüphanesine harici oyun ekleyebiliyorsunuz. Epic teki oyunları oraya ekleyip; oyuna sahipmişsiniz gibi hissedebilirsiniz. :p

Bunun takintiyla alakasi oldugunu sanmiyorum buyuk fiyat farklari olmadigi surece ben de Steam'den aliyorum cunku arayuz, etkilesim secenekleri, pazarlar, profiller, basarimlar vs. daha kullanici dostu. Epic Games arayuz olarak kisitli ve sorunlu bir launcher'i var. Oyunlarin tek bir kutuphanede durmasi da hos oluyor.