Steam'inizin Tıpkı alttaki fotoğraf gibi mi görünmesini istiyorsunuz? O zaman doğru yerdesiniz, keza bugün Linux'ta Steam'i nasıl bu hale getirebileceğinizi göstereceğim.
AdwSteamGtk Foldex isimli bir abimiz tarafından geliştirilen ve Steam'e çeşitli renk seçenekleriyle beraber GTK teması uygulayabileceğiniz bir program. Eğer bilmiyorsanız GTK, GNOME uygulamalarının da kullandığı bir arayüz oluşturma aracıdır. Şimdiden söyliyeyim, bu araç Windows'ta çalışmıyor.
Kurulum tamamlandıktan sonra programı açalım, önümüze böyle bir arayüz gelecek:
Burada istediğiniz ayarlamaları yaptıktan sonra basitçe "Uygula" butonuna basıp Steam'i yeniden başaltıyoruz. "Renk Teması" Kısmında bir tema seçtiğinizde o temayı önizliyor diye hatırlıyordum ama bende niyeyse önizlemiyor. Belki benle alakalı bir sorundur. Siz yinede temanın ismini internette aratıp aşağı yukarı nasıl bir tema olduğuna bakabilirsiniz.
Diğer ayarlarıda okuyarak aşağı yukarı neye yaradıklarını anlayabilirsiniz.
Ben şahsen Gruvbox temasını tercih ediyorum.
Yeni Steam temanız hayırlı olsun! Güle güle kullanın.
AdwSteamGtk Foldex isimli bir abimiz tarafından geliştirilen ve Steam'e çeşitli renk seçenekleriyle beraber GTK teması uygulayabileceğiniz bir program. Eğer bilmiyorsanız GTK, GNOME uygulamalarının da kullandığı bir arayüz oluşturma aracıdır. Şimdiden söyliyeyim, bu araç Windows'ta çalışmıyor.
Kurulum
Kurulum aslında oldukça basit. Sisteminizde Flatpak'ın yüklü olduğundan emin olduktan sonra (çoğu dağıtımda yüklü gelir) bu komudu çalıştırın:
Bash:
flatpak install io.github.Foldex.AdwSteamGtk
Kurulum tamamlandıktan sonra programı açalım, önümüze böyle bir arayüz gelecek:
Burada istediğiniz ayarlamaları yaptıktan sonra basitçe "Uygula" butonuna basıp Steam'i yeniden başaltıyoruz. "Renk Teması" Kısmında bir tema seçtiğinizde o temayı önizliyor diye hatırlıyordum ama bende niyeyse önizlemiyor. Belki benle alakalı bir sorundur. Siz yinede temanın ismini internette aratıp aşağı yukarı nasıl bir tema olduğuna bakabilirsiniz.
Diğer ayarlarıda okuyarak aşağı yukarı neye yaradıklarını anlayabilirsiniz.
Ben şahsen Gruvbox temasını tercih ediyorum.
Yeni Steam temanız hayırlı olsun! Güle güle kullanın.
Bu rehberi hazırlarken Flatpak'te uygulamanın ayrıntılarını incelerken indirme sayısının 99.999'da kaldığını fark ettim.
Belki de siz 100.000'ci kişi olursunuz.
Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör: