cihanozen

Uzman
Masaüstü bilgisayarımda her türlü klavyeyi denedim, hepsi elektrik çarpıyor. Oyun oynarken, müzik dinlerken tuşlardan değil sadece alt gövdesiyle temas olunca elektrik çarpıyor. Çözümü nasıl bulabiliriz, yardımcı olursanız sevinirim. Merak ettim, kontrol kalemi tutunca ışık yanıyor.

Önceki klavyem Rampage Onion mekanik klavye (elektrik çarptı).

Yeni aldığım klavyem SteelSeries7.

Prizinizde topraklama yoksa eğer, bigisayar kasasında vs metal aksamların hepsinde benzer durumu yaşamanız olası bir şey, USB üzerinden de olsa gnd yani şasi bağlantısı olduğu için benzer şeyleri yaşarsınız. Aynı durumlar tüm elektrikli cihazlarınızda meydana gelebilir. Öncelikle prizinizdeki topraklama hattını kontrol etmenizi sonrasında da PSU kontrol etmenizi öneririm. Evin topraklama hattında bir sorun var ise tüm cihazlarda çamaşır makinesi vb benzer şekilde kontrol kalemi tuttuğunuzda veya eliniz hafif nemli iken dokunduğunuzda bu titremeyi hissedersiniz. Kaçak akım rölesi var ise bu titreşimi hissettiğinizde atarak elektriği kesmesi gerekir.

Kontrol kalemi tutuyorum işte ışığı yanıyorsa elektrik geliyordur diye düşünüyorum.

DC akım olsa yanmazdı. AC olduğundan yanıyor efendim. Mesela batarya ile çalışırken laptopta bu hissi yaşamazsınız ama laptopu prize takıp çalıştırınca ve şarjı da fullse bu hissi yaşarsınız metal kasasından. PSU ile ilgili bir şey diye düşünüyorum masaüstü bilgisayarınızda ise. Biraz daha araştıracağım.

Evet alper54 beyinde dediği gibi topraklamada sorun var mış. Ya prizinizde topraklama yok. Ya ana hatta. Ya da topraklama olmayan 3'lü priz kullanıyorsunuz. Eğer her şeyi denediniz hala devam ediyorsa elektrik şebekesinden topraklama yapılmamış demektir. O da başka büyük bir sorun tabii ki.