Hocam bu kadar da kasmayın. Yaşınız da küçük daha bayağı. Aynı zamanda dersler her şey değil. Şu an okumamış adam okumuştan daha fazla maaş alıyor. Ülkecek kötü zamanlardan geçiyoruz.

Hocam o konuda size hak veriyorum, okuyan değerini alamıyor bile çoğu zaman. Ancak internetten bir iş bulmak veya okul hayatını boşlamak her zaman işe yaramıyor çünkü hayatta ki hiçbir şey her zaman işe yaramaz, bazen çok çalışmak bile. Bende geleceğimi ne şekilde yönlendirsem diye karar vermeye çalışmaktan stres olduğum oluyor. Ancak şu yaş konusu beni rahatlatıyor, bugün sabah kendime mini bir yol haritası çizdim ve endişeler biraz daha kayboldu. Teşekkür ederim yardımınız için :)

Hocam alanı dil olmayan biri YDT sınavına girebiliyor mu, bilginiz var mı?

Evet dil okumasanız da YDT girebiliyorsunuz.

Hocam o konuda size hak veriyorum, okuyan değerini alamıyor bile çoğu zaman. Ancak internetten bir iş bulmak veya okul hayatını boşlamak her zaman işe yaramıyor çünkü hayatta ki hiçbir şey her zaman işe yaramaz, bazen çok çalışmak bile. Bende geleceğimi ne şekilde yönlendirsem diye karar vermeye çalışmaktan stres olduğum oluyor. Ancak şu yaş konusu beni rahatlatıyor, bugün sabah kendime mini bir yol haritası çizdim ve endişeler biraz daha kayboldu. Teşekkür ederim yardımınız için :)

2 adım sonrasını planlayana kadar 1 adım sonrasını gerçekleştir. Şu an öğrencisin dolayısı ile hedefin derslerini öğrenmek ve başarılı olmak olmalı. Sonra 2. adıma geçersin.

Derslerine çalışmanı öneririm. Zaman çok çabuk geçiyor. Bir anda sınav öğrencisi olarak bulursun kendini.
Yaş 19, kesinlikle katılıyorum, zaman çok çabuk geçiyor. Daha dün 15'mişim gibi geliyor bana, ama aradan çoktan 4 sene geçmiş. @Heitaus hocam, akıl vermek gibi algılamayın; yani ben çok gördüm, çok geçirdim manasında söylemiyorum ama okuldayken, özellikle Lise çağındayken sosyalleşmeye gerçekten çok önem verin. Ders işinde geçer not almaya bakın, geçer not alıyorsanız kâfi. Sosyalleşmek, Lisede yüksek not almaktan 10 kat daha önemli. Kötü zamanlarınızda, bunaldığınız dönemlerde de her şeyi salmayın. 5 yapıyorsanız, 2 yapın ama yine de yapmaya, gelişmeye devam edin. 'Ben çok kötüyüm, hiçbir şey yapamıyorum, duvarlar üstüme üstüme geliyor' durumu en fazla 2 hafta, bilemedin 1 ay sürsün. 4 hafta 1 ay, 52 hafta 1 yıl... Gerçekten çok kısa zamanımız var. Lisede bi' hocamız, 'Göz açıp kapayıncaya kadar Lise çoktan bitmiş olacak' demişti. Harbiden de öyle oldu, göz açıp kapayıncaya kadar Lise çoktan bitti.

Son düzenleme:
Yaş 19, kesinlikle katılıyorum, zaman çok çabuk geçiyor. Daha dün 15'mişim gibi geliyor bana, ama aradan çoktan 4 sene geçmiş. @Heitaus hocam, akıl vermek gibi algılamayın; yani ben çok gördüm, çok geçirdim manasında söylemiyorum ama okuldayken, özellikle Lise çağındayken sosyalleşmeye gerçekten çok önem verin. Ders işinde geçer not almaya bakın, geçer not alıyorsanız kâfi. Sosyalleşmek, Lisede yüksek not almaktan 10 kat daha önemli. Kötü zamanlarınızda, bunaldığınız dönemlerde de her şeyi salmayın. 5 yapıyorsanız, 2 yapın ama yine de yapmaya, gelişmeye devam edin. 'Ben çok kötüyüm, hiçbir şey yapamıyorum, duvarlar üstüme üstüme geliyor' durumu en fazla 2 hafta, bilemedin 1 ay sürsün. 4 hafta 1 ay, 52 hafta 1 yıl... Gerçekten çok kısa zamanımız var. Lisede bi' hocamız, 'Göz açıp kapayıncaya kadar lise çoktan bitmiş olacak' demişti. Harbiden de öyle oldu, göz açıp kapayıncaya kadar lise bitti.
Lisede tüm notları 95 üstü olan ve OBP'si 98 küsür olan birisiydim. Sonrasında farkettim ki lise de okul çok boş. Ne sınava hazırlıyor ne bir şey kazandırıyor. Şimdi liseye geri dönsem dersleri 70 - 80 ile geçip geri kalanında güzel zaman geçirmeye bakardım. O kadar arkadaşım veya arkadaş ortamım yoktu. Sonrasında açık liseye geçtim ve şunu farkettim ki, o sınıflarda sadece 40 kişinin içinde oturmak bile sosyallik açısından yetiyormuş. Zar zor kendimi psikolojik olarak açık lisenin getirdiği yalnızlığa alıştırdım.

Arkadaşın şu anda en iyi yaşları, kafaya çok bir şey takmayıp eğlenmeye bakması gereken yaşları. Biz böyle söyleyince anlayamıyor, normaldir bende zamanında öyleydim fakat yaş ilerledikçe farkediyorsunuz ki aslında en iyi yıllarınızı kafanıza boş şeyleri takarak geçirmişsiniz.

@RockyHighway79 , @8126 , teşekkür ederim... Bana gerçekten hatırlamam gereken bazı doğruları hatırlattınız. Ayrıca Emrullah hocam, elbette tam anlamı ile dediğinizi anlayamıyorum ama emin olun mümkün olan kadarını anlıyorum. Neyleri önemsediğimi, neyi ne şekil yaptığıma dikkat etmeye tekrardan başlayacağım artık. Şu son aylarda olumlu kafadan oldukça çıkmıştım, artık biraz güzel doğruları hatırlama zamanı. Ve umarım sizin hayatınız
içinde her şey olabildiğince güzel gider. 💙 😄
ayrıca Emrullah hocam eğer beni takip ederseniz arada bir profilinize girip hal hatır sormak isterim, sanırım beni takip etmediğinizden kaynaklı profilinize erişemiyorum. @8126

@RockyHighway79 , @8126 , teşekkür ederim... Bana gerçekten hatırlamam gereken bazı doğruları hatırlattınız. Ayrıca Emrullah hocam, elbette tam anlamı ile dediğinizi anlayamıyorum ama emin olun mümkün olan kadarını anlıyorum. Neyleri önemsediğimi, neyi ne şekil yaptığıma dikkat etmeye tekrardan başlayacağım artık. Şu son aylarda olumlu kafadan oldukça çıkmıştım, artık biraz güzel doğruları hatırlama zamanı. Ve umarım sizin hayatınız
içinde her şey olabildiğince güzel gider. 💙 😄
ayrıca Emrullah hocam eğer beni takip ederseniz arada bir profilinize girip hal hatır sormak isterim, sanırım beni takip etmediğinizden kaynaklı profilinize erişemiyorum. @8126
İyi niyetiniz için teşekkür ederim, hesabım gizli hesap olduğu için erişemiyorsunuz muhtemelen. Takibe alayım fakat dediğim gibi muhtemelen hesap ayarlarımdan kaynaklı.

İyi niyetiniz için teşekkür ederim, hesabım gizli hesap olduğu için erişemiyorsunuz muhtemelen. Takibe alayım fakat dediğim gibi muhtemelen hesap ayarlarımdan kaynaklı.

Evet, hesabınızı herkese kapatmışsınız. Olsun zaten konularda sık sık karşılaşıyoruz.

Lisede yapman gereken kendine bir hedef belirlemek ve o hedefe ulasmak icin cabalamak. Her konuda cok sey bilemezsin, ozellikle bu yasinda. Muhendis, doktor mu olacaksin? Esek gibi derslerine calisip YKS'de yuksek siralama yapman gerek.

Kendine basit hedefler koy. YKS gibi. Cok fazla anlasilmaz hedef beynini yakar. Din konusunda gelistirecegim diyorsun mesela. Bu dogru bir hedef degil. Nasil gelistireceksin? Hangi dinin hangi alaninda gelistireceksin?

Insan beyni her zaman tembelligi ve basiti secer. Olabildigince basit olabildigince az dusunmeni gerektirecek kesin hedefler belirle. Din min isleri zaten hele dur. Buyu, meslek sahibi ol sonra kafa yorarsin.

Lisede yapman gereken kendine bir hedef belirlemek ve o hedefe ulasmak icin cabalamak. Her konuda cok şey bilemezsin, ozellikle bu yasinda. Muhendis, doktor mu olacaksin? Esek gibi derslerine calisip YKS'de yuksek siralama yapman gerek.

Kendine basit hedefler koy. YKS gibi. Cok fazla anlasilmaz hedef beynini yakar. Din konusunda gelistirecegim diyorsun mesela. Bu dogru bir hedef degil. Nasil gelistireceksin? Hangi dinin hangi alaninda gelistireceksin?

Insan beyni her zaman tembelligi ve basiti secer. Olabildigince basit olabildigince az dusunmeni gerektirecek kesin hedefler belirle. Dinmin isleri zaten hele dur. Buyu, meslek sahibi ol sonra kafa yorarsin.

Bu konu bana gerçekten yardımcı oldu çünkü her cevaplayan kişi bana hatırlamam gereken şeyleri hatırlattı. Teşekkür ederim size de.