Zam gelecek elbette. 20k olan bir bilgisayar zamla birlikte 23-24K civarı olur muhtemelen.
O zaman baktığım fiyat bandında ki sistemler 21.000 veya 20.000 olur değil mi hocam?

3050'ye 5 kuruş para vermeyin. Alacağınız zaman konu ve bütçe belirtin günün şartlarına göre öneri yapılır.
Hocam telefonla idare ediyorum bir PC getirdi kuzen oda çöp üstü çöp direk çöpe attım şimdi hiç PC oynayamıyorum o yüzden hangi PC olursa olsun bu belirttiğim oyunlarda oynatsın razıyım bir de neden verirmez o karta para hocam?

O zaman baktığım fiyat bandında ki sistemler 21.000 veya 20.000 olur değil mi hocam?

Hocam telefonla idare ediyorum bir PC getirdi kuzen oda çöp üstü çöp direk çöpe attım şimdi hiç PC oynayamıyorum o yüzden hangi PC olursa olsun bu belirttiğim oyunlarda oynatsın razıyım bir de neden verirmez o karta para hocam?
Fiyatını haketmiyor oynarsınız ama verdiğiniz paraya yazık. Zamanı geldiğinde konu açın dediğim gibi o günün şartlarında konuşuruz.

Oynayacağım oyunlar belli: Ready or not FIFA 23 Warzone ve Call of duty serileri bf1,bf5,bf2042 filan forza horizon 5 Apex legends pubg filan CS2 orta düşük ayarlarda 250-300 arası valorant yüksek ayarlarda 200+ almak istiyorum bulduğum sistemler: Alert 7600 | AMD Ryzen 5 5600 | 16 GB DDR4 | Powercolor RX 7600 8 GB | 512 GB SSD Hazır Sistem - incehesap.com https://www.itopya.com/modart-x233-...tx-3050-6gb-16gb-ddr4-500gb-nvme-m2-ss_h27539 Lite Intel D4-RTX3050 - Game Garaj PcKolik.com | Gaming PC ve Bilgisayar Bileşenleri

Haklısınız lakin bilen birine taktırmak daha mantıklı diye düşünüyorum beceremezsem ya zarar verirsem endişeleniyorum ve stres üst seviyede o yüzden bir bilgisayarcıya taktırmak daha iyi diye düşünüyorum.
Ben babamla beraber taktım. Anakartın üzerinde bulunan ekran kartı girişinin sağında kilit vardı onu açtım. Sonra babam yerleştirip taktı çıt sesi çıktı. Ardından vidaları sıktı babam. İlk sefer panik oluyor insan ve zor geliyor ama kolay ekran kartı takmak.

Oynayacağım oyunlar belli: Ready or not FIFA 23 Warzone ve Call of duty serileri bf1,bf5,bf2042 filan forza horizon 5 Apex legends pubg filan CS2 orta düşük ayarlarda 250-300 arası valorant yüksek ayarlarda 200+ almak istiyorum bulduğum sistemler: Alert 7600 | AMD Ryzen 5 5600 | 16 GB DDR4 | Powercolor RX 7600 8 GB | 512 GB SSD Hazır Sistem - incehesap.com https://www.itopya.com/modart-x233-...tx-3050-6gb-16gb-ddr4-500gb-nvme-m2-ss_h27539 Lite Intel D4-RTX3050 - Game Garaj PcKolik.com | Gaming PC ve Bilgisayar Bileşenleri
3050 para verilecek kart değil, öyle bir hata yapma.
Alacağın gün konu aç, kriterlerini belirt, bütçeni belirt, ona göre öneri yaparlar forumda.

Peki hocam çok sağ olun öyle yaparım o halde fakat bu bütçemle şubata doğru sistem bulabilir miyim?
Hazır sistem olarak imkan vermiyorum, İkinci el parça bakarsan 1080P high-ultra arası grafik ayarları için iyi kasa dizersin.
Misal 3060Ti - 3070 - 6600 XT gibi ikinci el ekran kart ile Ryzen 5600 işlemci ile bütçende sistem dizersin diye tahmin ediyorum.

Bütçende AM5 için zorlama, pahalıya patlar. Cebin rahat edince AM6 falan bakarsın. Belki o vakte kadar Nvidia da işlemci sektörüne girer, söylentiler vardı, belli olmaz.

Hazır sistem olarak imkan vermiyorum, ikinci el parça bakarsan 1080p high-Ultra arası grafik ayarları için iyi kasa dizersin.
Misal 3060 Ti - 3070 - 6600 XT gibi ikinci el ekran kart ile Ryzen 5600 işlemci ile bütçende sistem dizersin diye tahmin ediyorum.

Bütçende AM5 için zorlama, pahalıya patlar. Cebin rahat edince AM6 falan bakarsın. Belki o vakte kadar NVIDIA da işlemci sektörüne girer, söylentiler vardı, belli olmaz.
Anladım hocam fakat ikinci el parçalara güvenmiyorum durum nasıl olacak hiç bilmiyorum maaştan da PC alamıyorsak ne yapacağız bilmiyorum. Zorlarsam 20.000 TL zorlayabilirim onda da sıfır hazır kasa bulabilir miyim bilmiyorum gene de kötü düşünmemek istiyorum belki ya İncehesap'ta ya İtopya'da ya da GameGaraj'ta filan bulabilirim bu bütçem miktarında.

Anladım hocam fakat ikinci el parçalara güvenmiyorum durum nasıl olacak hiç bilmiyorum maaştan da PC alamıyorsak ne yapacağız bilmiyorum. Zorlarsam 20.000 TL zorlayabilirim onda da sıfır hazır kasa bulabilir miyim bilmiyorum gene de kötü düşünmemek istiyorum belki ya İncehesap'ta ya İtopya'da ya da GameGaraj'ta filan bulabilirim bu bütçem miktarında.
İş görecek 1080P sisteme 1 maaş 1.5 maaş gider, oradan hesap et.
5600 işlemci ile AM4 kasa dizersin uyguna gelir, ekran kartıni da dediğim gibi param güvende ile ikinci el bakarsın, ucuza gelir.

İllaki en yenisini almana gerek yok, 4060Ti - 7600XT ile AM5 sistem dizmeye niyetlesen 2 maaşa kadar yolu var.
Oradan hesap et ne yapmak istediğini.

Son düzenleyen: Moderatör:
İş görecek 1080p sisteme 1 maaş 1.5 maaş gider, oradan hesap et.
5600 işlemci ile AM4 kasa dizersin uyguna gelir, ekran kartıni da dediğim gibi Param Güvende ile ikinci el bakarsın, ucuza gelir.

İllaki en yenisini almana gerek yok, 4060 Ti - 7600XT ile AM5 sistem dizmeye niyetlesen 2 maaşa kadar yolu var.
Oradan hesap et ne yapmak istediğini.
Anladım hocam öyle yaparım artık ya da tekrar gene konu açarım arkadaşlar bana belki inşallah şubat'ta bütçeme göre güvenilir bilindik sitelerden kasa önerir yoksa dediğinizi yapacağım ama ben hiç PC toplamadım parçalar nasıl takılır bilmiyorum o sorunda var her şeyin hayırlısı hocam ne diyim.

Ya da parçaları toplar bilgisayarcıya götürürüm o takar.