Makaleler
1
Kuş elimdeydi, birden kapı açılınca 5 m uçarak kapıdan çıkıp kaçtı. Arkasından gittik, tutmaya çalıştık; kafama kondu ama bundan sonrası tamamen boş. Bir veda bile etmeden turbo takmışçasına uçtu gitti. Bir anda kayboldu. 2 saatlik öğle sıcağında arayış + son bir umut şansı arasında da boş.

Daha önceki sefer kaçtığında (eleğin ucundan bir şekilde kaçmıştı) kapının yakınında bekliyordu, geri gelmişti. Artık tesellim yok.

O kadar kuş arasından en evcili ve tek konuşan buydu. Canım sıkıldı, sanırım gece düşünmekten uyuyamayacağım.

Benim de papağanım kaçmıştı hocam, gerçekten çok üzücü durum ama hiç acımamıştım. Ulan! Ekmek elden su gölden canın isteyince kafanı eğiyorsun seviyoruz kaçıp nereye gidiyorsun eşoğlueşek. Benimki kaçtığında hava yağmurluydu bir de sabahı bile görememiştir.

Biz papağanı kafesten çıkaracağımız zaman odanın kapısını bile kilitliyorduk. Aldığımda kaç yaşındaydı bilmiyorum ama sadece 5 yıl yaşayabildi.

Geçmiş olsun hocam. Ufak bir ihtimal ama semtinizdeki ve kentinizdeki kuş ilanlarına falan bakın. Birisi yakalayıp sizi bulmak için ilan açmış olabilir. Kuşun bacağında bilezik var mıydı? Bileziklere bir çeşit seri numara falan yazılıyor diye biliyorum. Birisi yakalamışsa numara sayesinde bulmanız daha kolay olur.