Zevk azalması, hassas deri olan sünnet derisinin kesilmesiyle sinir uçlarının azalmasından kaynaklanır. Erken boşalma ise genellikle uyarılma kontrolünün kötü olması ve psikolojik faktörlerden vs. olur. Bu yüzden ikisi aynı anda olabilir, ortada bir çelişki bulunmuyor.
Uyarılma kontrolü ve psikolojik faktörleri sünnet işlemi nasıl etkiliyor hocam? İkisi aynı anda olabilir ama sünnet özelinde ortada bir çelişki bulunuyor bence. Herkesin cinsel hayatı kendinedir tabii ama zevk alınmayan bir cinsel ilişkide olağan süreden erken boşalınacağını zannetmiyorum. Her türlü sünnet olup olmayacağına birey karar vermeli benim nezdimde.

Uyarılma kontrolü ve psikolojik faktörleri sünnet işlemi nasıl etkiliyor hocam? İkisi aynı anda olabilir ama sünnet özelinde ortada bir çelişki bulunuyor bence. Herkesin cinsel hayatı kendinedir tabii ama zevk alınmayan bir cinsel ilişkide olağan süreden erken boşalınacağını zannetmiyorum. Her türlü sünnet olup olmayacağına birey karar vermeli benim nezdimde.

Haklısınız Hocam, yazdığım yazıyı tekrar okuyunca ben de bu soruyu kendime sordum. Erken boşalma konusundaki iddia şu: Sünnet derisi, ilişki sırasında sürtünmeyi azaltarak uyarılmayı dengeler. Bu deri alındığında penis doğrudan sürtünmeye maruz kalır ve bazı kişilerde bu daha hızlı uyarılmaya ve kontrol kaybına yol açabilir. Dolayısıyla erken boşalma riski artabilir. Ama elbette bu herkes için geçerli değil diye düşünüyorum ya da herkes için bir nebze erken boşalmaya itebilir.

Bu durumda sünnet edilen yer yani penisin ucu sürtünmeye bağlı olarak sıkıntı çekmez miydi?

Sünnetle birlikte penis ucu sürekli hava ve sürtünmeye maruz kalınca, üzerinde zamanla sertleşmiş, kuru ve kalınlaşmış bir doku yani keratin tabakası oluşur. Normalde sünnet derisi, penis ucunu aşırı uyarılmaya karşı koruyarak hassasiyetin dengede kalmasını sağlar. Bu koruma kalkınca, penis ucu doğrudan sürtünmeye maruz kalır ve keratin tabakası oluşarak mukozal dokuda duyarlılığı azaltır, hissizleşmeye yol açar. Kısaca, eğer bahsettiğiniz şey bu ise evet, zamanla bu bölgede hissiyat kaybı yaşanabilir.

Sünnetle birlikte penis ucu sürekli hava ve sürtünmeye maruz kalınca, üzerinde zamanla sertleşmiş, kuru ve kalınlaşmış bir doku yani keratin tabakası oluşur. Normalde sünnet derisi, penis ucunu aşırı uyarılmaya karşı koruyarak hassasiyetin dengede kalmasını sağlar. Bu koruma kalkınca, penis ucu doğrudan sürtünmeye maruz kalır ve keratin tabakası oluşarak mukozal dokuda duyarlılığı azaltır, hissizleşmeye yol açar. Kısaca, eğer bahsettiğiniz şey bu ise evet, zamanla bu bölgede hissiyat kaybı yaşanabilir.
Anladım peki bunun tarihte önemi nedir beşeri açıdan? Mesela benim tanımım şöyle zamanında erkeklerin sapıklaşmaması için sünnet ortaya çıkmıştır. Bu doğru mu sizce?

Anladım peki bunun tarihte önemi nedir beşeri açıdan? Mesela benim tanımım şöyle zamanında erkeklerin sapıklaşmaması için sünnet ortaya çıkmıştır. Bu doğru mu sizce?

Eski mısır'da M.Ö. 21-23. yüzyıllarda Saqqara'daki duvar kabartmalarında sünnet ritüelleri gözlemlenmiştir. Hatta daha da eski zamanlara ait sünnete dair izler olduğu da düşünülmektedir. Yani sünnet oldukça eski bir geçmişe sahiptir. Tam olarak ne zaman yapılmaya başlandığı bilinmese de en net bulgulardan biri bu kabartmalarda yer alan sünnet tasvirleridir. O dönemde sünnetin ergenliğe geçiş töreni, temizlik ya da ritüel amaçlı yapıldığı düşünülmektedir. Zamanla bu uygulama dini bir boyut kazanmış olabilir. Zaten pek çok mitoloji ve inanç sistemi zamanla birbirine benzer hale gelmiştir, hepsi birinden kopyala yapıştır yaptığı için toplumdan topluma aktarılmış olabilir. Farklı toplumlar da bu ritüeli kendi inanç sistemlerine göre uyarlamış olabilir. ‘sapkınlığı azaltmak' gibi görüşler yüksek ihtimal modern dönemde ortaya atılmıştır ya da belki bazı toplumlarda gerçekten bu amaçla uygulanmış olabilir, o konuda net bir bilgim yok.

Alınan parça sinirlerden oluşuyor bu zevk kısmını götürüyor ve erekte değilken penisin ucunu sarıyor bu penis ucunu sıcak ve nemli tutuyor olmayınca kuruyor. Vajina sıcak ve nemli olduğu için bu koşullara alışkın olmayan penis erken boşalmayı tetikleyebilir. Penis başı daha hissizleştiği için kontrol etmek daha zor oluyor ve psikolojik olarak erken boşalmaya itiliyorsun çünkü az zevk alıyorsun ve vücut bir an önce boşalmaya çalışıyor. Zevki geri getirmenin bir yolu olmasa da hava alan pamuklu iç çamaşırı ve bakım yardımıyla kuruluk biraz da olsa giderilebiliyor.