Yiğidowski

Üstün
Yer
Türkiye Cumhuriyeti
Merhaba üniversite 2.sınıf öğrencisiyim yarın bir sunumum var. Her ne kadar kendime abartılacak bir şey olmadığını heyecanlanacak ve korkacak bir şey olmadığını söylesem de elimde kağıt tutarken istemsiz elim titriyor ve kağıtta titriyor özellikle bundan çok çekiniyorum. Ve gereksiz heyecanlanıyorum içim o anda kıpır kıpır oluyor. İlk defa yapmayacağım geçen sene de yaptım ama uzun süre geçti üzerinden. Genel olarak çok konuşkan sosyal birisi de olmadığım için daha da kötü oluyor benim için. Sizin bir öneriniz var mı? Sunumdan önce rahatlamak için ne yapabilirim? Bazen düşünüyorum keşke bir hap, ilaç olsa onu kullanınca belli bir süre duygusuz olsak hiçbir şey hissetmesem diye.

Yüzleşmeniz lazım. İnsanların içinde az debelenseniz bir yerden sonra oturur. Zaten üniversitede büyük ihtimal birçok kişi de aynı sorunu yaşayacaklardır. En azından kendi hazırladığı slayta bakmadan, insanlarla göz teması kurmadan koca bir sunumu bitiren birçok öğrenci gördüm ben.

Ben bu tarz heyecanları,korkuları her gecenin de bir sabahı var fikriyle aşıyorum. Ne olursa olsun. İyi, kötü akşamına evimdeyim. :D:D:D

Merhaba üniversite 2.sınıf öğrencisiyim yarın bir sunumum var. Her ne kadar kendime abartılacak bir şey olmadığını heyecanlanacak ve korkacak bir şey olmadığını söylesem de elimde kağıt tutarken istemsiz elim titriyor ve kağıtta titriyor özellikle bundan çok çekiniyorum. Ve gereksiz heyecanlanıyorum içim o anda kıpır kıpır oluyor. İlk defa yapmayacağım geçen sene de yaptım ama uzun süre geçti üzerinden. Genel olarak çok konuşkan sosyal birisi de olmadığım için daha da kötü oluyor benim için. Sizin bir öneriniz var mı? Sunumdan önce rahatlamak için ne yapabilirim? Bazen düşünüyorum keşke bir hap, ilaç olsa onu kullanınca belli bir süre duygusuz olsak hiçbir şey hissetmesem diye.
Eğer konuşurken biraz gezinirsen titreme fark edilmez. Ayrıca evde sınava kadar düzenli nefes egzersizi yapabilirsin. Sunum öncesi çeşitli meditasyon ve asmr videoları dinleyerek kendini sakinleştirebilirsin. Ben her gün istisnasız asmr dinlerim çok yumuşatır beni. Tam sunum sabahı okula gitmeden önce 30 dk yatağında yumuşa, sonra git.

Tamam, adam ilaç için de sormuş ama son çare olmalı. Ağlayan bebeğin ağzını bantlamak gibi bir şey bu :d
Ekstra bir şey yapmana gerek yok.

Aynen, o günü hiç yaşanmamış varsayabilirsiniz. Zaten hepimiz insanız, hatalarımızla varız. Sabah ola hayrola.

O zaman dideral de yazdırabilir o da sakinleştirici:). Arkadaş bu işler hastalık boyutunda değilse ne gerek var ilaca. Sakinleştirecek o kadar çok şey var ki. Tütsü alsın onu koklasın o bile rahatlatır. Ya da sevdiği yumuşak bir kokuyu sıksın. Neden illa ilaç?

Sadece bunun için ağır olmayan ilaçlar var zaten. Durumun heyecan, nedeni kalp ritminin düzensizleşmesi ve vücutta tepki yaratması. Ben yıllardır sadece önemli sunum ve konuşmadan konuşmaya içerim, doktorumda öyle yapmamı söyledi zaten. İçtiğim zaman el ayak ses titremesi kayboluyor benim kurtarıcım gibi bir şey. Xanax gibi ağır bağımlılık yapan ilaçları düşünme bence. Sadece gerektiğinde içebileceğin türde şeyler var. Burdan tavsiye vermem doğru olmaz ama var olduğunu bilmen yeterli.