Benjamin1

Çalışkan
200 Mbps Superonline internetim var. 2 gün önce Mafia Def. Edition'a başladım. Onu indirdiğimde 20-21 ile indiriyordum ama bugün Mafia 2'yi indirmek istediğimde 10-11 ile indirdiğimi gördüm. Speedtest'te 95Mbps çıkıyor Windows'ta da 100Mbps olarak gözüküyor.

Uyguladığım çözüm yöntemleri: Kablo değiştirmek, farklı portta takmak.

Anakart: Z790 UD AX V1.1

Son düzenleyen: Moderatör:
200 Mbps Superonline internetim var. 2 gün önce Mafia Def. Edition'a başladım. Onu indirdiğimde 20-21 ile indiriyordum ama bugün Mafia 2'yi indirmek istediğimde 10-11 ile indirdiğimi gördüm. Speedtest'te 95Mbps çıkıyor Windows'ta da 100Mbps olarak gözüküyor.

Uyguladığım çözüm yöntemleri: Kablo değiştirmek, farklı portta takmak.

Anakart: Z790 UD AX V1.1
- Modem Yeniden Başlatma:
- Modemi kapatın, en az 30 saniye bekleyin ve tekrar açın. Bu, modem ayarlarının güncellenmesine yardımcı olabilir.

- Kabloları Kontrol Etme:
- Kullandığınız Ethernet kablosunun CAT 5e veya daha üzeri olduğundan emin olun. (CAT 6 önerilir)
- Kablonun hasar görmediğinden emin olun.

- Modem Ayarlarına Erişim:
- Modemin ayarlarına web tarayıcınızdan (genellikle 192.168.1.1 veya 192.168.0.1) erişin.
- QoS (Quality of Service) ayarlarını kontrol edin. Eğer etkinse, kapatmayı deneyin.

- Bandwidth (Bant Genişliği) Kontrolü:
- Bilgisayarınızda çalışan uygulamaların internet bant genişliğini kullanmadığından emin olun. Arka planda indirme veya güncelleme yapan uygulamalar varsa durdurun.

- Ağ Kartı Sürücülerini Güncelleme:
- Bilgisayarınızdaki ağ kartı sürücülerini güncellediğinizden emin olun. Aygıt Yöneticisi üzerinden kontrol edebilirsiniz.

- Diğer Aygıtları Kontrol Etme:
- Ağınıza bağlı olan diğer aygıtların internet kullanımını kontrol edin. Birçok cihazın aynı anda yoğun kullanımda olduğu durumlarda hız düşebilir.

- Testleri Farklı Zamanlarda Yapma:
- Speedtest ve indirme testlerini farklı zaman dilimlerinde yaparak hızda dalgalanma olup olmadığını kontrol edin.

- Superonline Destek ile İletişime Geçme:
- Hala sorun yaşıyorsanız, Superonline müşteri hizmetleri ile iletişime geçin. Hız sorunlarının alt yapısından kaynaklanıp kaynaklanmadığını kontrol edebilirler.

Bu adımları takip ederek sorununuza çözüm bulmayı deneyebilirsiniz.

Selam, Superonline WI-FI6 modem ile sık sık yaşadığım bir sorundu. Sorum temelde şu: Midemdeki Ethernet portu bir anda 100 Mbps hıza düşüyor. Kablo değiştir, port değiştir, modem aç kapa bir şekilde düzeliyor ama sonra yine kafasına göre port hızı düşüyor.

Kendi modemimi kullanmaya başladığımda bu sorun da ortadan kalktı. Şu an simetrik paketteyim, verdikleri Wi-Fi 7 zaten çok iyi, öyle bir sorun yaşamıyorum şu an.