200 Mbps Superonline internetim var. 2 gün önce Mafia Def. Edition'a başladım. Onu indirdiğimde 20-21 ile indiriyordum ama bugün Mafia 2'yi indirmek istediğimde 10-11 ile indirdiğimi gördüm. Speedtest'te 95Mbps çıkıyor Windows'ta da 100Mbps olarak gözüküyor.
Uyguladığım çözüm yöntemleri: Kablo değiştirmek, farklı portta takmak.
Anakart: Z790 UD AX V1.1
-
Modem Yeniden Başlatma:
- Modemi kapatın, en az 30 saniye bekleyin ve tekrar açın. Bu, modem ayarlarının güncellenmesine yardımcı olabilir.
-
Kabloları Kontrol Etme:
- Kullandığınız Ethernet kablosunun CAT 5e veya daha üzeri olduğundan emin olun. (CAT 6 önerilir)
- Kablonun hasar görmediğinden emin olun.
-
Modem Ayarlarına Erişim:
- Modemin ayarlarına web tarayıcınızdan (genellikle 192.168.1.1 veya 192.168.0.1) erişin.
- QoS (Quality of Service) ayarlarını kontrol edin. Eğer etkinse, kapatmayı deneyin.
-
Bandwidth (Bant Genişliği) Kontrolü:
- Bilgisayarınızda çalışan uygulamaların internet bant genişliğini kullanmadığından emin olun. Arka planda indirme veya güncelleme yapan uygulamalar varsa durdurun.
-
Ağ Kartı Sürücülerini Güncelleme:
- Bilgisayarınızdaki ağ kartı sürücülerini güncellediğinizden emin olun. Aygıt Yöneticisi üzerinden kontrol edebilirsiniz.
-
Diğer Aygıtları Kontrol Etme:
- Ağınıza bağlı olan diğer aygıtların internet kullanımını kontrol edin. Birçok cihazın aynı anda yoğun kullanımda olduğu durumlarda hız düşebilir.
-
Testleri Farklı Zamanlarda Yapma:
- Speedtest ve indirme testlerini farklı zaman dilimlerinde yaparak hızda dalgalanma olup olmadığını kontrol edin.
-
Superonline Destek ile İletişime Geçme:
- Hala sorun yaşıyorsanız, Superonline müşteri hizmetleri ile iletişime geçin. Hız sorunlarının alt yapısından kaynaklanıp kaynaklanmadığını kontrol edebilirler.
Bu adımları takip ederek sorununuza çözüm bulmayı deneyebilirsiniz.