maniacsarmyyyy
Uzman
Merhaba arkadaşla. Turkcell Superonline fiber kullanıcısıyım. 12.11.2025 tarihinde, tarafıma hiçbir bilgi verilmeden ve onayım alınmadan hattımda "fiber port taşıma" işlemi gerçekleştirildi. Bu işlemden önce hiçbir sorunum yokken, şu an internet kullanılamaz halde. Ağda sadece 1 adet kablolu PC ve 1 adet kablosuz Smart TV bağlı olmasına rağmen; YouTube, Netflix ve Spotify Prime Video gibi platformlarda ciddi donmalar yaşıyorum Valorant zaten berbat durumda ping 500 falan oluyor. Web siteleri geç yükleniyor veya bağlantı zaman aşımına uğruyor örneğin techolay.net gibi işin garibi. Speedtest yaptığımda ping, download ve upload değerlerim normal gözüküyor. Ancak iki cihaz aynı anda aktif olduğunda paket trafiği resmen felç oluyor. Müşteri hizmetlerinin talebime yanıtı "sorun görünmüyor" denilip talep kapatılıyor. Şikayetvar üzerinde bugün aynı sorunu yaşayan başka kullanıcılar da gördüm. Modem değişimi talepim ise cevapsız kalıyor ilk talebimi portun değiştiğinden haberim olmadan açmıştım. Bugün web sitesini kurcalarken port değiştiğini fark ettim ve telebimi yeniledim. ISS'nin kullanıcıdan izinsiz merkezden port değiştirmesi ve sonrasında hizmet kalitesinin düşmesi kabul edilebilir bir durum değil. Benzer sorun yaşayan veya teknik çözüm önerisi olan var mı? Taahhüt yenileme sürem geldiği için Superonline'dan vazgeçip Türk Telekom'a geçsem sorunum düzelir mi?