Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ürkmez

Üyecik
Merhaba,

Superonline'ın TP-Link EX530v modemini kullanıyorum. Ev dubleks olduğu için üst kata internet ya çok dalgalı geliyor ya da tamamen kesiliyor. 1000 Mbps internetim olmasına rağmen üst katta yaklaşık 12 Mbps hız alıyorum ve bağlantı sık sık kopuyor.

Bu soruna çözüm olması için ASUS GS-BE7200 satın aldım. Kurulum için PPPoE şifremi, sanal sunucu üzerinden öğrenilen yöntemle öğrendim. MAC adresi ve VLAN ID bilgilerini de modem panelinden aldım. Panelde bulunan MAC adreslerini tek tek denedim ancak ASUS router'a bilgileri girdiğimde hiçbir şekilde internet bağlantısı sağlayamadım.

Hata kayıtlarına baktığımda "Santralden yanıt alınmadı." benzeri bir hata görüyorum. Dört gündür gece 5'lere kadar farklı ayarları deniyorum ancak hiçbir sonuç alamadım.

Turkcell, bölgemizde en yüksek hızı veren tek internet sağlayıcısı. Daha önce benzer bir durum yaşayan veya çözümünü bilen varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

Çözüm
TP-Link EX530v. Hocam, modem berbat. Konunun ilk halini okursanız aslında olayı anlarsınız.
Hocam, sırasıyla yöntemleri dener misiniz?

ASUS web ile Yönetim > Sistem ardından SSH panelini açın. Ekranda çıkan ibarelere evet'e basın. Bir CMD açılacaktır. Buraya
ssh [email protected] yazın. IP adresi ve admin kısmı sizde değişiklik gösterebilir. Router şifrenizi yazın. Ardından bu kodu girin ve internetin gelip gelmediğine bir bakın.
Kod:
WAN_IF=$(nvram get wan0_ifname)
ip link show ${WAN_IF}.0 >/dev/null 2>&1 || ip link add link $WAN_IF name ${WAN_IF}.0 type vlan id 0
ip link set ${WAN_IF}.0 up
cp /tmp/ppp/options.wan0 /tmp/ppp/options.wan0.vlan0
sed -i "s/nic-${WAN_IF}/nic-${WAN_IF}.0/g" /tmp/ppp/options.wan0.vlan0
killall pppd 2>/dev/null
sleep 2
/usr/sbin/pppd file /tmp/ppp/options.wan0.vlan0 &
sleep 8
ip addr show ppp0 2>/dev/null
@islamiöğretiler hocam, eğer bu şekilde internet alırsak, merlin olmasa bile en azından bir şekilde loop'a sokulabilir.
Evet hocam uygula dedim ama aynı sayfadayım bir de porta 22 mi yazmam gerek.

Hocam olmaz ise iade edip VLAN ID 0 değerini düzgün oluşturabilen bir router almanız gerekiyor ya da VLAN ID niz 0'dan başka bir şeyde olabilir Nokia ONT olduğu için.

Hocam şu an aynı sayfadayım webden yapıyorum herhangibi bir CMD açılmadı yetkili anahtar kısmına falan yazılmayacak değil miEki Görüntüle 283478

Windows terminale girip ssh@ 192.168.50.1 yazcaksınız.