MertBilgilendi

Üyecik
Dairemde hem Turkcell Superonline fiber hem de Türk Telekom fiber altyapı bulunmakta. 100 Mbps internet bağlatacağım. Direkt Turkcell Superonline internet mi yoksa TT altyapısı kullanan Kablonet mi bağlatmam daha iyi olur? İkisi de aynı fiyat genelde oyun yazılım siber güvenlik sosyal medya ile uğraşıyorum. Hangisini önerirsiniz?

Siber güvenlik ile uğraşıyorsunuz madem hayatınızı kurtarayım. Dünyanın en sansür hastası operatörü SansürOnline'dan kesinlikle uzak durun. Eğer Turkcell'i seçerseniz şimdiden Bypass ile VPN programlarını cihazlarınıza bol bol doldurun.

İkisi de birbirinden leş ISS'ler. Turkcell kullanırsan çok fazla sansüre maruz kalacaksın. Kablonet kullanırsan kalitesiz müşteri hizmetleri ve şansın yoksa sürekli altyapı arızası yaşayacaksın. Ekip gönderdik diyip göndermeyecekler. TurkNet veya TT daha iyi olacaktır. Benim önerim TurkNet üzerinden TT altyapısı almanız.

Kablonet ne kadar koptuğu zamanlar sinir krizi geçirtse de diğerlerine göre bana göre bir adım öndedir. Ancak kesinlikle DNS değiştirerek kullanmanız gerek, Kablonet'in kendi DNS'leri çöp.

KabloNet de aynı sansür online gibi. İkisi de birbirinden kötü. TürkNet öneriyorum uygunsa.

Türk Telekom muhtemelen fiyat olarak daha uygundur. Ama ben TurkNet tercih ederdim çünkü DPI kurallarını uygulamıyorlar, kısaca internet yasaklarını uygulamadıkları için her siteye girilebiliyor.

TT taahhütlü 850₺ şu an, TurkNet 800₺ ama TurkNet taahhütsüz olduğu için yazın yine zam yaparlar. Karar sizin, bahsettiğiniz 2 şirkettende ev internetinde uzak durmanız tavsiyemdir :)

Teşekkürler hepinize TT fiyat olarak uygun değil benim için şu anlık bu ikisinden birini seçmem gerekiyor. Superonline bu kadar kötülediğinize göre TT fiber altyapısı ile Kablonet bağlatacağım sanırım. En azından daha stabil olduğunu söylüyorlar superonline göre.