Fiber altyapıda da VDSL2 altyapıda da IP alınamayabilir hocam. Bu, DSL/PON ışığında yandığında gerçekleşir. Hattınız bir IP'ye bağlanamaz (örneğin 78 veya 85 ile başlayan IP'ler), teknik müdahale gerekebilir de.

Geçmiş olsun.
Hocam teşekkürler. Ara sıra oluyor, sık sık değil. Sadece İnternet ışığı yanmıyor. Diğer ışıklar yanıyor. Tekrar olursa ve müşteri hizmetlerine ulaşabilirsem teknik müdahale talep edeceğim.

Kablonet fiberi düşünmüyor değildim. Biraz daha düşüneyim :)

Kablonet fiberi düşünmüyor değildim. Biraz daha düşüneyim :)

Yani ben fiberini kullanmadım fakat yaşadığım durumlarda fiber veya VDSL olması fark etmiyor gibi. Fiber olsaydı da yine aynı durumu yaşardım tahminimce.

Yaşadığınız yere göre değişir fakat İstanbul'da müşteri hizmetleri de, internet kalitesi de berbat. Diğer firmalara göre de çok fazla internet kesintisi oluyordu. Şu an oturduğum evde olan olayı o konuda zaten anlattım. Eski oturduğum evde o kadar çok kesinti hatırlıyorum ki.

Durduk yere bir anda internet kesiliyordu. 2-3 ya da 5-10 saat süren kesintiler oluyordu. Her ay en az birkaç kez oluyordu, bazen öğlen, bazen gece. Saat de fark etmiyordu.

Şu an kasım ayından beri Superonline kullanıyorum ve hiç internet kesintisi yaşamadım. Çevremde Kablonet dışında herhangi bir firma kullanan birinden de durduk yere 5-10 saat internet kesintisi olduğunu duymadım hiç.

Kesintiler belki Türk Telekom yüzündendir ama yine de mağduriyet sebebi Kablonet.

Neden bu ikisi? Özel sebebiniz yoksa söyleyin. Altyapınız nedir? Ona göre TT'den daha ucuz öneriler yapılacaktır.

Kendime yaptırmıyorum. Bu iki internet dışında ki Netspeed falan bilmedikleri için güvenmeyip istemediler. TT direk kendisi fiyat olarak pahalı bunlara göre bildikleri marka bu ikisi olduğu içinde ikisi, ya Superonline ya da Kablonet arasından birini istediler. O yüzden bende kararsız kaldım.

Dairemde hem Turkcell Superonline fiber hem de Türk Telekom fiber altyapı bulunmakta. 100 Mbps internet bağlatacağım. Direkt Turkcell Superonline internet mi yoksa TT altyapısı kullanan Kablonet mi bağlatmam daha iyi olur? İkisi de aynı fiyat genelde oyun yazılım siber güvenlik sosyal medya ile uğraşıyorum. Hangisini önerirsiniz?

Türk Telekom altyapın varsa direk TurkNet'e geç hiç uğraşma.