Superonline yüksek ping sorunu

Mehmet Furkan

Başarılı
Superonline kullanıyorum. Oyunlarda "ping spikes" denilen durumu yaşıyordum. Gemini yardımıyla önce bilgisayardan ping testi gerçekleştirdim. O sonuçlarda da zıplayan gecikme değerleri gördüm. Ardından Gemini modemin içinden aynı testi yaptırdı ve sonuç aşağıdaki ekteki gibi.

Müşteri hizmetlerini arayıp durumu anlattığımda hız testi yapıyorlar, modemi resetliyorlar ve kopma değerlerinin normal aralıkta olduğunu; sorun görünmediği için arıza kaydı oluşturmayacaklarını söylediler.

750 TL verip ücretli servis alabileceğimi söylediler ancak sorun bence Superonline kaynaklı. Eğer bu sorunun bir çözümü varsa yardımcı olursanız sevinirim. 750 TL verip arıza kaydı oluşturmak mı lazım? Aşağıya modem arayüzünden yaptığım testin ekran görüntüsünü bırakıyorum. Neredeyse her seferinde bu sonuçları veriyor.

SansürOnlayn!!! Eve ekip gelir ve bakar; değerleriniz iyi, merkezden halledilmesi gerekiyor diyecek. Kısır döngüye gireceksiniz.

VPN, ByeDPI vs algıladığında veya şüpheli aktivite olarak düşündüklerinde paketlerinizi düşük önceliğe atıyorlar diye düşünüyorum, o yüzden böyle bir ping spike olduğunu varsayıyorum. Başka mantıklı bir şey aklıma gelmiyor çünkü Eylül-Ekim ayından beri durum böyle, bir çok SansürOnlayn kullanıcısı bu sorunu yaşıyor maalesef.

GoodByeDPI kullanıyorsanız farklı alternatifleri deneyebilirsiniz. Bir şey öneremiyorum çünkü lokasyondan lokasyona çalışıp çalışmama durumu var. Lanet, iğrenç ötesi bir şirket bunlar. İmkanı olan farklı bir İSS tercih etsin derim. Asıl çözüm bu.

Cevap için teşekkürler öncelikle. GoodbyeDPI kullanamıyorum çünkü Kaspersky AV ve VPN yüklü olduğu için kurulum yapılmıyor. Onun dışında bu ping spike'larını VPN açıkken yaşamıyorum, kapalıyken yaşanıyor. ISS değiştirmek tek çözüm mü?

Onun dışında bu ping spike'larını VPN açıkken yaşamıyorum, kapalıyken yaşanıyor. ISS değiştirmek tek çözüm mü?

VPN açıkken bende de çok nadir oluyor ama Split Tunneling tapınca da hem VPN içi hem VPN dışı ping sorunu oluyordu. Hatta sırf bu yüzden şirket ağına bağlanamadığım durumlar oldu.

ISS değişmek tek çözüm mü bilemiyorum. Ama SansürOnlayn'ı değişmek mantıklı mı diye sorulsa hayır diyecek birisinin çıkacağını düşünmüyorum.

Not: Site altyapımızda sorun olduğu ve yönetimin de düzeltmeye niyeti olmadığı için farklı bir ISS tercih edemiyorum. Yoksa 1 Gbps Fiberi bırakıp VDSL'e geçecektim yüksek hızlı internete ihtiyacım olmasına rağmen. O derece kanser eden bir ISS.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…