Pabola

Uzman
2 senedir Superonline kullanıyorum gayet memnunum. 100 Mbps ve TV+ için 300 küsur ödüyorduk. Ocakta taahhüt bitiyor. Devam edersek 6 ay 500 6 ay 640 alacaklarmış. 24 ay yapmıyorlarmış. Bu fiyat piyasaya göre nasıl? 2 sene önce Türk Telekom kullanıyorduk modem eskidiğinden internet rezaletti modem parası verip düşük hızdan devam edeceğime Turkcell'e geçelim dedik ve memnunuz.

Hızınızın 10 katı tarifenin fiyatı:

Screenshot_20241211_142107_Samsung Internet.webp

100 Mbps için ücret fazla. 500 Mbps'yi zaten 470'e 1Gbps'yi 600'e veriyor. TV+ var diye yüksek fiyat çekiyorlar sanırım. Ben TV+'ı TV uygulamam üzerinden kullanıyorum kendim abone olarak. İnternetime bağlı değil yani ve TV+ kutusu yok. Öyle bir imkanın varsa daha uyguna geliyor.

2 senedir Superonline kullanıyorum gayet memnunum. 100 Mbps ve TV+ için 300 küsur ödüyorduk. Ocakta taahhüt bitiyor. Devam edersek 6 ay 500 6 ay 640 alacaklarmış. 24 ay yapmıyorlarmış. Bu fiyat piyasaya göre nasıl? 2 sene önce Türk Telekom kullanıyorduk modem eskidiğinden internet rezaletti modem parası verip düşük hızdan devam edeceğime Turkcell'e geçelim dedik ve memnunuz.

Sırf çöp TV+ hizmeti için neden fazla ödüyorsunuz?

Türk Telekom ve Turkcell bu kutu ve dijital yayın platformuna ayrıca bile para verilmez. Kaliteler rezalet, içerikler yetersiz. TV döneminde anlaşmaları olan 3-5 önemli IP(çoğu kişi için önemi bile yok) tutuyorlar. SSport ve TOD'da benzer şekilde, ama futbol üzerinden para kazanıyorlar. Dijital platform olarak BluTV(adı değişecek), Netflix, Disney+, Prime Video dışına para verilmez. Yereldekilerde ne vizyon, ne müşterinin bütçe ve isteklerini anlayacak kapasite yok. Alışmışlar bu tarz tarifilere ile cahil kullanıcıya, asla kullanmayacağı hizmeti satmayı.

Turkcell özellikle çok yapıyor bunu. TT altyapısı varsa küçük bir ISS, hadi güvenmiyorsanız yine TT'yi seçmek Turkcell seçmekten daha mantıklı. Bu firmanın size sormadan kitlediği servisler, sansür saçmalığı, berbat gecikme ve ping değerleri falan değmez.

Bence TV+ çok büyük bir marifetmiş gibi gösterip zayıf içeriğiyle sizi yolacak bir paketten ziyade benzer fiyatlara sahip daha iyi hizmet veren bir pakete geçebilirsiniz

100 Mbps için ücret fazla. 500 Mbps'yi zaten 470'e 1Gbps'yi 600'e veriyor. TV+ var diye yüksek fiyat çekiyorlar sanırım. Ben TV+'ı TV uygulamam üzerinden kullanıyorum kendim abone olarak. İnternetime bağlı değil yani ve TV+ kutusu yok. Öyle bir imkanın varsa daha uyguna geliyor.

Sırf çöp TV+ hizmeti için neden fazla ödüyorsunuz?

Türk Telekom ve Turkcell bu kutu ve dijital yayın platformuna ayrıca bile para verilmez. Kaliteler rezalet, içerikler yetersiz. TV döneminde anlaşmaları olan 3-5 önemli IP(çoğu kişi için önemi bile yok) tutuyorlar. S Sport ve Tod'da benzer şekilde ama futbol üzerinden para kazanıyorlar. Dijital platform olarak BluTV(adı değişecek), Netflix, Disney+, Prime Video dışına para verilmez. Yereldekilerde ne vizyon, ne müşterinin bütçe ve isteklerini anlayacak kapasite yok. Alışmışlar bu tarz tarifilere ile cahil kullanıcıya, asla kullanmayacağı hizmeti satmayı.

Turkcell özellikle çok yapıyor bunu. TT altyapısı varsa küçük bir ISS, hadi güvenmiyorsanız yine TT'yi seçmek Turkcell seçmekten daha mantıklı. Bu firmanın size sormadan kitlediği servisler, sansür saçmalığı, berbat gecikme ve ping değerleri falan değmez.

Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Evde çok bir hıza ihtiyaç olmuyor adamakıllı bir PC olmadığı için oyun oynama imkânım olmuyor. Sadece mobil oyun, sosyal medya ve film dizi izlemek için evde kullanılıyor. TV+ meselesine gelecek olursak TV izleyen birisi değilim onu ev üyeleri kullanıyor. Mesela yukarıda atılan pakette aynı fiyata 1000 Mbps alabilirim ama bu benim ne işime yararki? Mezunum seneye üniversiteye gidince aileme zaten 75-100 her türlü yetecek. TV Plus ailem için yeterli oluyor. Bu açıdan bakıldığında hâlâ mantıksız mı? Mantıksız derseniz önerilere açığım.

Ben de 500 Mbps'e 500 TL'ye abonelik oluşturmuştum 2023'ün sonunda. Bu sene ilk 6 ay 570 son 6 ay 670 şeklinde mobil uygulamaya geldi son 2 günüm bekliyorum taahhüt yenileyeceğim bende.