cansaglicak

Uzman
Merhaba,

Ben eski Huawei modemimden ZTE H168a modemine geçiş yaptım, modem kurulduktan sonra hız olarak bir sorunum yoktu, fakat bir süre kullandıktan sonra sadece indirme hızımın düştüğünü fark ettim, evet dediğim gibi sadece indirme hızı. Upload ve pingimde herhangi bir sorun yoktu. 2 kere teknik servis geldi ve 2. gelişinde tekrardan modemi değiştirdim, fakat hala indirme hızımda sorunlar olabiliyor, bazen düzeliyor bazen 0'un altına bile düşebiliyor, altyapı ekibi de altyapı kutusuna bakmışlar ama bir sorun görememişler, cihazınızda bir sorun var demişler ama sadece kablolu olarak değil kablosuz da bu sorunu yaşıyordum, müşteri temsilcisi dediği üzerine lan kablo portların yerini değiştirmeme rağmen sorun hala düzelmedi kullanıcı reseti attılar Firmware güncellemesi de yaptılar ama hala düzelmedi, geçenlerde tekrardan yeni arıza talebi oluşturdum, bugün geleceklerini söylemişler saat 15.30 ama gelen yok büyük ihtimalle sabah internetimde bir sorun olmadıklarını görüp gelmeye vazgeçtiler.

Böyle bir sorun eski modemimde yoktu, müşteri temsilcilerinden birisi CAT5 kablosundan CAT6 kablosuna geçmemi önerdi ama bunun da çok bir faydası olacağını düşünmüyorum. Normalde Superonline sansür olayı dışında çok bir sorunum yoktu, hız sorunum olunca da zaten direkt çözüyorlardı, yeni 2 yıllık taahdüte geçtiğimizden dolayı ISS'te değiştiremem arkadaşım VDSL kullandığımdan dolayı bu tür hız yavaşlamalarının normal olduklarını söyledi ama önceden bir sorunum yokken modem değiştirdikten sonra bu sorun olması çok garip, modemi kuran yetkili arkadaş kablomun 100 megabite kadar ulaşabileceğini söyledi hatta şaşırdı sadece bakır kablonun 100'e kadar ulaşabileceğini gördükten sonra. Ne yapacağımı bilmiyorum bana yardımcı olabilir misiniz?

Altyapımın ulaşabileceği maksimum hız 67 Mbps olarak gözüküyor VDSL kullanıyorum.

PPoP bilgisini almaya çalış ya da en iyi seçenek Huawei WİFİ 6 modeme geç. Hiçbiri olmazsa fiber kablo kaynaklı sorun vardır. En son olarak router almaya çalış.

Merhaba,

Ben eski Huawei modemimden ZTE H168a modemine geçiş yaptım, modem kurulduktan sonra hız olarak bir sorunum yoktu, fakat bir süre kullandıktan sonra sadece indirme hızımın düştüğünü fark ettim, evet dediğim gibi sadece indirme hızı. Upload ve pingimde herhangi bir sorun yoktu. 2 kere teknik servis geldi ve 2. gelişinde tekrardan modemi değiştirdim, fakat hala indirme hızımda sorunlar olabiliyor, bazen düzeliyor bazen 0'un altına bile düşebiliyor, altyapı ekibi de altyapı kutusuna bakmışlar ama bir sorun görememişler, cihazınızda bir sorun var demişler ama sadece kablolu olarak değil kablosuz da bu sorunu yaşıyordum, müşteri temsilcisi dediği üzerine lan kablo portların yerini değiştirmeme rağmen sorun hala düzelmedi kullanıcı reseti attılar Firmware güncellemesi de yaptılar ama hala düzelmedi, geçenlerde tekrardan yeni arıza talebi oluşturdum, bugün geleceklerini söylemişler saat 15.30 ama gelen yok büyük ihtimalle sabah internetimde bir sorun olmadıklarını görüp gelmeye vazgeçtiler.

Böyle bir sorun eski modemimde yoktu, müşteri temsilcilerinden birisi CAT5 kablosundan CAT6 kablosuna geçmemi önerdi ama bunun da çok bir faydası olacağını düşünmüyorum. Normalde Superonline sansür olayı dışında çok bir sorunum yoktu, hız sorunum olunca da zaten direkt çözüyorlardı, yeni 2 yıllık taahdüte geçtiğimizden dolayı ISS'te değiştiremem arkadaşım VDSL kullandığımdan dolayı bu tür hız yavaşlamalarının normal olduklarını söyledi ama önceden bir sorunum yokken modem değiştirdikten sonra bu sorun olması çok garip, modemi kuran yetkili arkadaş kablomun 100 megabite kadar ulaşabileceğini söyledi hatta şaşırdı sadece bakır kablonun 100'e kadar ulaşabileceğini gördükten sonra. Ne yapacağımı bilmiyorum bana yardımcı olabilir misiniz?

Altyapımın ulaşabileceği maksimum hız 67 Mbps olarak gözüküyor VDSL kullanıyorum.
Geçmiş olsun hocam. Eğer sorun kablonuzda değilse Cat 5'ten sizin Cat 6'ya geçmeniz hiç bir anlam ifade etmez. Vdsl için sürekli gidip gelme evet normaldir. Kullanan birçok kişide de gördüğüm üzere. Tahminimce kutudan veya kablodan gelende sorun var. Modemde sorun olabilir ancak pek sanmıyorum.

Modem arayüzünden xDSL istatistiklerinizi atın lütfen.

Ayrıca yetkili arkadaş deccal mi görmüşte 100Mbps VDSL'e şaşırıyor? Bu cahillik beni benden alıyor.

VDSL kullandığımdan dolayı bu tür hız yavaşlamalarının normal olduklarını söyledi ama önceden bir sorunum yokken modem değiştirdikten sonra bu sorun olması çok garip, modemi kuran yetkili arkadaş kablomun 100 megabite kadar ulaşabileceğini söyledi hatta şaşırdı sadece bakır kablonun 100'e kadar ulaşabileceğini gördükten sonra.
VDSL altyapıda Superonline'ın korkunç bir hizmet kalitesi var. Bununla birlikte size yeni diye verdikleri modem 2022 yılı çıkışlı, herhangi Qos desteği ve WI-FI 6 modem olmadığından ötürü yavaşlama yaşamanız normaldir. Mevcut hızını anlaşılan 85 Mbps'e falan kilitlemişlerdir. DSLAM kilidini kaldırıp hattınızın maksimum hızı kadar sinyal verebilirler ancak Superonline'ın bu konuda cömert davranacağını düşünmüyorum. Sözleşmenin bitmesine az kaldıysa operatörünüzü değiştirmenizi tavsiye ederim.

82 lik paket yok. DSLAM ile 82'ye kitlenebiliyor olması hattın 100Mbps'yi taşıyabiliyor olmasına şaşırma sebebi değildir diye düşünüyorum.
Paket değil hocam, kablo. 82mb'lik kablo bağlıyorlardı eskiden. Benim evde de ondan vardı eskiden. Ama şuan konudan çok alakasız bir şey konuşuyorum. İnşallah ceza almam bunun için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Eski modemin Broadcom yongalı muhtemelen. Yeni modemin MediaTek yongalı olduğu için bu sorunu yaşıyorsun Broadcom yongalı bir modeme geç.

Ayrıca yetkili arkadaş deccal mi görmüşte 100Mbps VDSL'e şaşırıyor? Bu cahillik beni benden alıyor.
Aşağıdaki ulaşabilir hız 101000 kbps olarak gözüküyordu. Aslında sanırsam ona değilde VDSL olan internetimin kesintisiz 45+ mbps aldığıma şaşırmıştı sanırsam, normalde vdsl/adsl gibi internetlerde alınan hızın yanına çok yakınlaşmıyormuş hız. Paketim 50mbps bu arada.
1739198146459.webp

1739198159978.webp

PPoP bilgisini almaya çalış ya da en iyi seçenek Huawei WİFİ 6 modeme geç. Hiçbiri olmazsa fiber kablo kaynaklı sorun vardır. En son olarak router almaya çalış.
Dediğiniz şeyi anlayamadım daha açık konuşabilir misiniz?

1739198146459.webp

1739198159978.webp

Çoğu yerde 82'lik kullanılıyor dostum. O yüzden şaşırmışlardır.

Aslında sanırsam ona değil de 50 mbps alan paketimde 40+ alabildiğime şaşırmıştı sanırsam kusura bakmayın yanlış anlattıysam.

Aşağıdaki ulaşabilir hız 101000 kbps olarak gözüküyordu. Aslında sanırsam ona değilde VDSL olan internetimin kesintisiz 40+ mbps aldığıma şaşırmıştı sanırsam, normalde vdsl/adsl gibi internetlerde alınan hızın yanına çok yakınlaşmıyormuş hız. Paketim 50mbps bu arada.
1739198146459.webp

1739198159978.webp

Aslında sanırsam ona değil de 50 mbps alan paketimde 40+ alabildiğime şaşırmıştı sanırsam kusura bakmayın yanlış anlattıysam.

Son düzenleme: