Kalori açığı bırakıyorum zaten, vücudum kütle koruma dönemine girdi kilo veremiyorum şu an. O yüzden Fitness'a geçtim. Kas kazanmak istiyorum yazın tekrar boksa döneceğim. Kas kazanırken bir yandan da yağ yakmalıyım, o yüzden pre almak istiyordum. Ünlü fitness youtuberlerinden izlediğim kadarıyla kreatini bulk döneminde öneriyorlar. Ne yapmalıyım?

Kas kazanırken yağ yakmak imkansızdır(steorid kullanmadan). O yüzden kas kütlesi kazanmaya bak.

Kas kazanırken yağ yakmak imkansızdır(steorid kullanmadan). O yüzden kas kütlesi kazanmaya bak.
Öyle bir şey yok. 20 kilo fazla yağ kütlesi olan birisinin kas kazanırken yağ yakması imkansız falan değil, süreç zorlaşır sadece.

Dediğim gibi definasyona beklemeden gir derim, temizleyin vücudu. Şu an seni yargılamak için söylemiyorum yanlış anlama şişmansın. Ben de öyleyim sınav senem olduğu için, aşağılama amacı yok cümlemde. Zaten o kadar yağ yakmak uğraştırır, bir de kas kütlesi koyayım derken ölme eşeğim ölme yani. Ana odağın yağ yakmak olsun, zaten kütle koyarsın yaptıkça biraz biraz. Muhtemelen vücut geliştirme geçmişin yok.

Öyle bir şey yok. 20 kilo fazla yağ kütlesi olan birisinin kas kazanırken yağ yakması imkansız falan değil, süreç zorlaşır sadece.

Yağ ve kas = kütle = kilo.
Yetersiz kalori = kilo kaybı.
Yağ kaybederken oluşabilecek en iyi ihtimal olan kası korumak. Ki oda her halükarda azalacak ne kadar az olursa olsun.

Yağ ve kas = kütle = kilo.
Yetersiz kalori = kilo kaybı.
Yağ kaybederken oluşabilecek en iyi ihtimal olan kası korumak. Ki oda her halükarda azalacak ne kadar az olursa olsun.
Kilo verirken kas kütlesi koyamazsın diye bir şey yok ki.
Sadece bulk dönemi kadar efektif olmaz, e bi zahmet. Bence mantıklı değil ama imkansız da değil.

Dediğim gibi definasyona beklemeden gir derim, temizleyin vücudu. Şu an seni yargılamak için söylemiyorum yanlış anlama şişmansın. Ben de öyleyim sınav senem olduğu için, aşağılama amacı yok cümlemde. Zaten o kadar yağ yakmak uğraştırır, bir de kas kütlesi koyayım derken ölme eşeğim ölme yani. Ana odağın yağ yakmak olsun, zaten kütle koyarsın yaptıkça biraz biraz. Muhtemelen vücut geliştirme geçmişin yok.

1.5 yıldır kilo verme sürecindeyim hocam, neyin ne olduğunu biliyorum. Bu süreçte yaklaşık 23 kilo verdim. Vücut geliştirme de yaptım boks da. En çok kilo kaybım bokstayken oldu. Şimdi ise Fitness'a geçtim, vücudumu geliştirmek istiyorum çünkü yazın boksa tekrar başlayacağım. Ayrıca kas kütlemin de olduğunu düşünüyorum sınıfımda benden 5 kilo daha zayıf olan bir çocuktan daha fit gözüküyorum, sanki ondan 10-20kg daha zayıfmışım gibi. Ana konudan sapmayalım, hangi supplementi ve hangi markayı öneriyorsunuz?

Kilo verirken kas kütlesi koyamazsın diye bir şey yok ki.
Sadece bulk dönemi kadar efektif olmaz, e bir zahmet. Bence mantıklı değil ama imkansız da değil.

Sadece şu başlıktan bile kas kaybı garanti.

"3. cut your carbs"​

Yetersiz karbonhidrat = antrenman esnasında kaslardaki glikojenin yakılması = belirli bir süre sonra kas kaybı.
Mike mentzer abimiz 50 yıl önce söylemiş bunları.

1.5 yıldır kilo verme sürecindeyim hocam, neyin ne olduğunu biliyorum. Bu süreçte yaklaşık 23 kilo verdim. Vücut geliştirme de yaptım boks da. En çok kilo kaybım bokstayken oldu. Şimdi ise Fitness'a geçtim, vücudumu geliştirmek istiyorum çünkü yazın boksa tekrar başlayacağım. Ayrıca kas kütlemin de olduğunu düşünüyorum sınıfımda benden 5 kilo daha zayıf olan bir çocuktan daha fit gözüküyorum, sanki ondan 10-20kg daha zayıfmışım gibi. Ana konudan sapmayalım, hangi supplementi ve hangi markayı öneriyorsunuz?
Ana konudan sapmadım ki, bana ne yapman gerektiğini sordum. Ben de cevapladım.
20 kilo yağ fazlanız varsa halihazırda yeni vücut geliştirmeye başladın diye düşündüm.
Kreatin dışında fasa fiso, pre ve kafein de işin keyfi kısmı. Marka önerim yok. Fiyat performans ne denk gelirse indirimde onu alın.

Sadece şu başlıktan bile kas kaybı garanti.

"3. cut your carbs"​

Yetersiz karbonhidrat = antrenman esnasında kaslardaki glikojenin yakılması = belirli bir süre sonra kas kaybı.
Mike mentzer abimiz 50 yıl önce söylemiş bunları.

50 yıl önceyi dinleyeceksek zaten bilimi direkt kenara itmiş oluyoruz. En büyük örneği karşında duruyor, arkadaş kilo verdim diyor ama kaslı duruyorum diyor. Yeni başlayanlarda çok sık rastlanıyor zaten buna, mega şişman bir insan spor yaparsa hem yağ yakar hem de kas kütlesi koyar.