Ne yesem hep açlık var, kan değerlerim normal, definasyon diyet yapmaya çalıştım. Her öğünün kalorisini hesaplamaktan ve öğün hazırlamaya çalışmaktan bunaldım. Yağ oranım 25 küsür ben hep güçlü iri olmak istedim diyet yapmayıp devam mı etsem yoluma? Düzgün temiz besleneceğim ama kısıtlama yok yeme konusunda.
Detaylar
Kim cevapladı?Pluxy01
Becerikli
Ne zamandır yapıyorsun ve kaç kalori alıyorsun? Eğer olduğun yerde mutluysan kafana göre yiyebilirsin. Kalori saymak bir yerden sonra eziyet oluyor ama hedefe ulaşmak için mikro hesaplamaların önemi var. İstersen ara ver biraz, kalori hesaplamadan temiz beslen ve tartıda değişim oluyor mu ona bak.
Başlarda 2500 küsürdü sonra 2200-2300 oldu ama sorun kaloriler fatsecreti kullanıyorum orda mesela valide yemek yapmış tavuklu patates kaloriler farklı doğru mu ondan da emin değilim ana besinler yumurta yulaf vs onların ki doğru ama hazır yemek olunca orda işler değişiyor.Ne zamandır yapıyorsun ve kaç kalori alıyorsun? Eğer olduğun yerde mutluysan kafana göre yiyebilirsin. Kalori saymak bir yerden sonra eziyet oluyor ama hedefe ulaşmak için mikro hesaplamaların önemi var. İstersen ara ver biraz, kalori hesaplamadan temiz beslen ve tartıda değişim oluyor mu ona bak.
Pluxy01
Becerikli
O zaman şöyle yap, sadece proteinini hesaplamaya çalış. Ya da en azından günlük belirli bir seviyede protein aldığından emin ol. Protein tozu alabilirsin, diğer konuda bahsettiğim gibi quarkla yiyebilirsin. Mesela bi gün sebze ağırlıklı yemek var, protein gömersin bide. Veya baya et yedin, o zaman es geçersin. Tabi bunu yaparken de tartıyı kontrol et. Eğer kilo vermen durduysa karbonhidrat porsiyonlarını göz kararı azaltırsın. Tek yaşayınca çok daha kolay oluyor ama aile evinde pişen yemeğin besin değerlerini hesaplamaya uğraşmaya değecek bir iş değil. Proteinden eksik kalma yeter.Başlarda 2500 küsürdü sonra 2200-2300 oldu ama sorun kaloriler fatsecreti kullanıyorum orda mesela valide yemek yapmış tavuklu patates kaloriler farklı doğru mu ondan da emin değilim ana besinler yumurta yulaf vs onların ki doğru ama hazır yemek olunca orda işler değişiyor.
Bugün 4 yumurta omlet tavuklu patates 300 gr basmati pirinç 300 gr tavuk göğsü bir de tavuk sote vardı onu yedim hazır almışımdır.Üstüne mercimek çorbası az önce kreatin ve enerji içeceği tamam.
O zaman şöyle yap, sadece proteinini hesaplamaya çalış. Ya da en azından günlük belirli bir seviyede protein aldığından emin ol. Protein tozu alabilirsin, diğer konuda bahsettiğim gibi quarkla yiyebilirsin. Mesela bi gün sebze ağırlıklı yemek var, protein gömersin bide. Veya baya et yedin, o zaman es geçersin. Tabi bunu yaparken de tartıyı kontrol et. Eğer kilo vermen durduysa karbonhidrat porsiyonlarını göz kararı azaltırsın. Tek yaşayınca çok daha kolay oluyor ama aile evinde pişen yemeğin besin değerlerini hesaplamaya uğraşmaya değecek bir iş değil. Proteinden eksik kalma yeter.
O zaman şöyle yap, sadece proteinini hesaplamaya çalış. Ya da en azından günlük belirli bir seviyede protein aldığından emin ol. Protein tozu alabilirsin, diğer konuda bahsettiğim gibi quarkla yiyebilirsin. Mesela bi gün sebze ağırlıklı yemek var, protein gömersin bide. Veya baya et yedin, o zaman es geçersin. Tabi bunu yaparken de tartıyı kontrol et. Eğer kilo vermen durduysa karbonhidrat porsiyonlarını göz kararı azaltırsın. Tek yaşayınca çok daha kolay oluyor ama aile evinde pişen yemeğin besin değerlerini hesaplamaya uğraşmaya değecek bir iş değil. Proteinden eksik kalma yeter.