Serum, AYT biyolojiden bildiğimiz üzere pasif bağışıklıkta görev alıyor. Çevremde gördüğüm kadarıyla sürekli serum kullananlar var. Ben 18 yaşıma geldim şu ana kadar hiç serum almadım. Bu serumu çabuk iyileşmek için mi alıyorlar yoksa hastalıkları başka türlü geçmediği için mi? Siz sürekli alıyor musunuz?
Detaylar
Kim cevapladı?Guilty Conscience
Üstün
Antikor içeren pasif bağışıklık serumu ile hastanelerde gördüğün sarı serum aslında tamamen farklı diye biliyorum.
Captain Skriniar
Uzman
Serumların farklı farklı türleri vardır. Ağrılıkları geçirilen hastalığa bağlıdır. Ameliyat olduğum zaman ciddi anlamda kızarma problemim vardı ve bu durumdan dolayı takılan serumun içeriği değişti. Ağrılar için takılan serumdan kat kat çok daha hafif serum takıldığı söylendi. Büyük ihtimalle sürekli serum takan kişiler bu hafif serumlarla baş ağrısı, karın ağrısı gibi hastalıkları geçirmek için taktırıyorlar.
- Makaleler
- 10
AYT biyolojide bahsedilen serum ile klinikte kullanılan o değil. Bizim klinikte verdiğimiz SF denen bildiğimiz tuzlu su. %0,9 izotonik şeklinde verilir. Türk insanı fantezi olarak bağlatıyor. Serum yemezsem iyileşmem psikolojisi hakim maalesef.
SpeedBeast34
Üstün
Serum, AYT biyolojiden bildiğimiz üzere pasif bağışıklıkta görev alıyor. Çevremde gördüğüm kadarıyla sürekli serum kullananlar var. Ben 18 yaşıma geldim şu ana kadar hiç serum almadım. Bu serumu çabuk iyileşmek için mi alıyorlar yoksa hastalıkları başka türlü geçmediği için mi? Siz sürekli alıyor musunuz?
Merakını gidereyim sürekli serum alanlar genellikle çabuk iyileşmek için ya da bağışıklığı zayıf olduğu için alır sağlıklı gençler dediğin çoğu hastalığı kendi bağışıklığıyla geçirir, bu yüzden senin serum almaman olası neden bunu kafaya taktın anlamadım.
Görkem Say
Üstün
Sosyal medya bagimliligi ve ilgi hastaligi yuzunden. Story atmazlarsa olmaz.
Gerçekten bir de böyle bir durum var. Yahu diyorum neden hastane yatağında aldığın serumu story atarsın ki? Ha bir taraflarına aşıyı çaktırmışsın ha serum almışsın, havalı falan olduklarını sanıyorlar galiba.Sosyal medya bagimliligi ve ilgi hastaligi yuzunden. Story atmazlarsa olmaz.
Pikachu.34
Çalışkan
Meşhur sarı seron
Serum ihtiyace binaen verilir, boş serum diye bilenen SF bile sonuçta yapay.
Her ilacın etkisi kadar yan etkileri de olduğu unutulmamalıdır.
Gelelim genel inanışa, doktor bana serum takmadı, iyileşemem, böyle bir durum tamamen psikolojik. İhtiyacın yok demek takmamış.
Serum ihtiyacı olmayan ama SF takılan hasta bile çok iyi geldi diyor...
Serum ihtiyace binaen verilir, boş serum diye bilenen SF bile sonuçta yapay.
Her ilacın etkisi kadar yan etkileri de olduğu unutulmamalıdır.
Gelelim genel inanışa, doktor bana serum takmadı, iyileşemem, böyle bir durum tamamen psikolojik. İhtiyacın yok demek takmamış.
Serum ihtiyacı olmayan ama SF takılan hasta bile çok iyi geldi diyor...
- Makaleler
- 1
Doktor uygun gördüyse tedavi olarak uygulanır, sağını solunu kurcalama boş ver.
Şu yaşıma kadar yediğim serum iki elimin parmaklarını geçmez, bünye meselesi, en son gıda zehirlenmesinde serum yedim o da işe yaramadı.
Şu yaşıma kadar yediğim serum iki elimin parmaklarını geçmez, bünye meselesi, en son gıda zehirlenmesinde serum yedim o da işe yaramadı.