2098

Uzman
Birisi bana bir akıl, tavsiye versin artık rica ediyorum böyle olmaktan bıktım. Gün içerisinde çok yorulmuyorum, saatlerce atlayıp zıplamıyorum. Yani bu yorgunluk ve sürekli uykulu olma hali çok anormal. 7-8 saat uyuyorum, gayet iyi alıyorum uykumu ama uyanır uyanmaz yine uykum geliyor ve bu uykulu olma hali asla geçmiyor. Artık hiçbir şey yapasım gelmiyor sürekli yorgun hissetmekten.

Kan değerlerim normal, doktor anormal bir şey gözükmediğini söyledi ama ben neden böyleyim? Bir öneriniz ya da yaşayanınız var mı bu durumu?

Aynısını işteyken yaşıyorum bendeki sıkıntılı kısım çalışırken olduğu için hayattan bezdiriyor bildiğin azap çekiyorum. Kendimden örnek verirsem vardiyalı çalıştığım için uyku düzenim bozuk lakin sen 8 saat uyuyorum demişsin eğer 11-12 gibi yatıp 7-8 gibi kalktığında elini yüzünü yıkayıp kahvaltını yaptıktan sonra uyku geliyorsa başka bir sıkıntı vardır.

Tahminlerim ya beslenmende bir eksiklik var vitamin eksikliği çekiyorsun, ya da uzun süreli hareketsizlik halindesin ve vücut dengen bozulmuş. Biraz hareket edip, hormonların oturmasını sağlamalısın. Bence bu ikisinden birisi.

Sebebi yaşadığın rutinden sıkılman ve hiç eğlenmemen, çevrende ki insanlara artık tahammül edememen vs. Ve bu yaşadıklarından dolayı artık istemiyorsun, istemediğinden dolayı evinde uyuyup oyun oynayarak vakit öldürmek istiyorsun. Dışarıda da uyuyayım da zaman bir an önce heçsin kafasına girerek uyukluyorsun, yaşadığın her andan zevk almaya odaklan dostum.

Zevk alacak hobi/insanlar ile tanış.

Sebebi yaşadığın rutinden sıkılman ve hiç eğlenmemen, çevrende ki insanlara artık tahammül edememen vs. Ve bu yaşadıklarından dolayı artık istemiyorsun, istemediğinden dolayı evinde uyuyup oyun oynayarak vakit öldürmek istiyorsun. Dışarıda da uyuyayım da zaman bir an önce heçsin kafasına girerek uyukluyorsun, yaşadığın her andan zevk almaya odaklan dostum.

Ben işe gidiyorum geliyorum, hobim yok, arkadaş çevrem yok, dışarı da çıkmıyorum çıkınca çok para gidiyor. Evde kaldığım gün de evde oyun oynuyorum. O yüzden ruhum ölü gibi ve üstüne sigara içinde yorgun hissediyordum. :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Birisi bana bir akıl, tavsiye versin artık rica ediyorum böyle olmaktan bıktım. Gün içerisinde çok yorulmuyorum, saatlerce atlayıp zıplamıyorum. Yani bu yorgunluk ve sürekli uykulu olma hali çok anormal. 7-8 saat uyuyorum, gayet iyi alıyorum uykumu ama uyanır uyanmaz yine uykum geliyor ve bu uykulu olma hali asla geçmiyor. Artık hiçbir şey yapasım gelmiyor sürekli yorgun hissetmekten.

Kan değerlerim normal, doktor anormal bir şey gözükmediğini söyledi ama ben neden böyleyim? Bir öneriniz ya da yaşayanınız var mı bu durumu?
Kronik yorgunluk diye bir şey var ama depresyon da olabilir. Ülkede zaten herkes depresyonda gibi.

Çok yakın zamana kadar ben de öyleydim. Uykumu düzene sokmaya çalışırken sabahın 6'sında kalkiyordum, öğlen geldiği gibi uykum geliyordu. Kacta yatıyorsun?

Aynı şey bende de oluyordu. Okulda hep uykum geliyor, ve bazen tam olarak uyuduğum bile oluyordu. Ama dün tam tersiydi. Okul kursuna 8'de gittim ve babam beni okuldan aldı. Ardından çalışmaya gittik ve ilk başlarda yorgun gibiydim, sonra baktım çivi gibiyim. Babam şunu al, şunu ver, koş şunun ucundan tut, şunun fişini tak derken sanki olimpik yarıştayım gibi koşuyordum. İş bitti arabadayız hala çivi gibiyim. Bir şeyi sevmediğinden dolayı yapılacak en iyi şeyin uyumak olduğunu düşünüyorsun, vücudun buna alışıyor.

Katılıyorum.