Tamam işte sizofren falan degilsin aşırı incinmis kirilmis ve kendini yalniz hissettigin icin oluyor boyle. Sanirim cok buyuk bir kotuluk gordun ve atlatamiyorsun.

Geçmişte sözlü ya da c*nsel t*ciz'e ve t*cavüz'e uğradım birkaç ay komada kaldım. Bunlar tekrar tetiklenmiş olabilir mi?

Geçmişte sözlü ya da c*nsel t*ciz'e ve t*cavüz'e uğradım birkaç ay komada kaldım. Bunlar tekrar tetiklenmiş olabilir mi?
Bu yasadigina inanamiyorum cok korkunc bir sey yasamissin evet bu tetikliyor %90. Hala atlatamamissin. Umarim cezalarini cekmislerdir. Allah yanlarina koymasin ve şifani versin inşallah.

Gecmisten gelen travmalarin varsa bunlar cok tetikleyici olabiliyor. Buna benzer ve daha baska baska seyler yasiyorum. Ilac tedavisi almani onerebilirim en pratik cozum bu en azindan kisa vadede rahatlatabiliyor antipsikotikler falan. Psikotik belirtileri falan cok azaltiyor. Daha uzun vadede travma odakli psikoterapiler var alabilecegin doktorunu iyi arastirip secmeni oneririm. Ben ayni zamanda bipolar da oldugum icin manik donemde yasadigim agir belirtilerde salakca cozumlere basvuruyordum. Sen iyice arastir lutfen.

Tek çaren psikiyatriste gitmeniz.
Bence psikologa gitmeli o yonlendirmeli direk psikyatriye giderse ozellikle devlete ilac yazip gonderir dinlemez bile. Benim bir arkadasim cok uzun sure antidepresan kullandi yasadiklarindna dolayi suan asiri şişko ve eski enerjisini kaybetmis bir vaziyette. Hemen ilaclara basvurulmamali bazi seyleri insan icinde atlatmali. Ama tabi bu arkadasimizin durumu ciddi bundan dolayi psikolog şart.