Suriyeli öğrenci mezuniyet töreninde Arapça konuşma yaptı!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 995
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 54
  • Görüntüleme Görüntüleme 3B
  • Etiketler Etiketler
    öğrenci
Camilerde Arap'lara öncelik tanınıp bu ülkenin atalarına şehitlerine Türkiye Cumhuriyet'in kurucusuna fatiha okutturmayan bi' hükümetimiz var işte.

Araplar'da ne varsa artık put gibi tapıyorlar nedense.

Son düzenleyen: Moderatör:
İfadeler: 199
Ülkenin resmi dili Türkçe olduğundan olabilir belki

Almanya'da mezuniyet töreninde mi Türkçe konuşuyorlar?

Almanya'daki kuzenlerimin hiçbiri Almanca bilmiyor ve sınıflarındaki Türk arkadaşları ile bir şekilde insanlarla iletişime geçiyor. Türklerin araplara yaptığının aksine hiç zorbalanmıyor veya kötü karşılanmıyorlar. Ayrıca bizim ülkemizde de burada abarttığınız kadar Arapça konuşulmuyor zaten. Gereksiz duyar kasıyorsunuz, araplaştırılıyoruz ne ya?

Camilerde Arap'lara öncelik tanınıp bu ülkenin atalarına şehitlerine Türkiye Cumhuriyet'in kurucusuna fatiha okutturmayan bir hükümetimiz var işte.

Araplarda ne varsa artık put gibi tapıyorlar nedense.

Hükümeti övmüyorum ama camilerde Arap'lara öncelik verilmiyor ve şehitlere fatiha okunuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konudakiler:
Yaşamak istedikleri yerler:
Gittikleri herhangi bir ülkede konuştukları tek dil:
Kendi ülkelerinde konuşulmasını istedikleri tek dil:

Ülkenin kurucusuna fatiha okunuyor mu peki?

Tüm şehitlerimize el fatiha deniyor ama özellikle bu ülkenin kurucusu Atatürk'e fatiha denmiyor. Atatürk de şehit olmuyor mu zaten? Bir kişiye camilerde her cuma dua edilmesi de doğru bir şey değil zaten.

Tüm şehitlerimize el fatiha deniyor ama özellikle bu ülkenin kurucusu Atatürk'e fatiha denmiyor. Atatürk de şehit olmuyor mu zaten? Bir kişiye camilerde her cuma dua edilmesi de doğru bir şey değil zaten.
Bu işte yanlış bir düşünce. Atatürk şehit değildir bir kere gazi ünvanına sahiptir.
Önce bunu iyi ayırt edelim.
Cumhuriyet'i Atatürk ve silah arkadaşları kurduysa eğer her cuma hutbesinde fatiha okunmasın da bir sakınca görmüyorum. Ki zaten fatiha da sınır yoktur güzel kardeşim.

Yani evinde ölmüşlerine fatiha okurken, bu mehmet dedeme, bu hatice teyzeme diye belirtiyor musunuz? Bunun çok küçük bir sorun olduğunu düşünüyorum. Ama dediğiniz de mantıklı tabi ki.

Hz Muhammed'e bile dua okunmuyor hutbelerde. Uzatmak istemiyorum, bana göre camilerde her şey olması gerektiği gibi.

Hz Muhammed'e bile dua okunmuyor hutbelerde. Uzatmak istemiyorum, bana göre camilerde her şey olması gerektiği gibi.
Hz. Muhammed peygamberdir tabi dua edilmez.

Sünnetinden bahsedilir.

Tamam dediğiniz gibi uzamasın fazla bu konu.

İfadeler: 995
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…