Türkiye'de nasıl Türkçe bilmeyebilir?

Konuştuğu dil neden seni bu kadar ilgilendiriyor? Almanya'da binlerce Türkçe konuşan Türklere Almanlar neden bir şey demiyor? Sonra da medeniyet falan falan diyorsunuz. Dünyada ülkede konuşulan dile laf edilen tek ülkeyiz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eki Görüntüle 53457

Atatürk Üniversitesi'nde düzenlenen mezuniyet töreninde Suriyeli bir öğrencinin Arapça konuşma yapması sosyal medya kullanıcılarını ikiye böldü.
Olaydan görüntüler;

Sizce araplaşıyor muyuz yoksa yavaş yavaş alıştırılıyor muyuz bu mülteci akınına gidişatına? Bu işin sonu çok kötüye gidiyor Kimse de ses çıkarmıyor ki herkes memnun neler oluyor bizlere yoksa çok çabuk mu alıştık bu mültecilere? Bir de eğitim bile görüyor ülkemizde, sanırım çok alıştık ve normalleştik. Siz neler düşüyorsunuz değerli hocalarım?

Haber kaynağı;

turkce-ile-ilgili-sozler.webp

Benim okuduğum üniversitede Somali'li bir kız mezuniyet konuşmasını Türkçe yaptı, konuşmasını bitirince de "varolsun Türkiye" dedi. Yani istenilince Türkçe konuşulabiliyormuş değil mi? O alkışlayanlara hiçbir şey demiyorum. Bu ülke kolay kazanılmadı.

Konuştuğu dil neden seni bu kadar ilgilendiriyor?
Ülkenin resmi dili Türkçe olduğundan olabilir belki 🤔
Almanya'da binlerce Türkçe konuşan Türklere Almanlar neden bir şey demiyor?
Almanya'da mezuniyet töreninde mi Türkçe konuşuyorlar? Ben Türkiye'de Arapça konuşan insanlara mı bir şey demişim?

Okuduğunu anlama konusunda kendini geliştirmeni öneririm.

Ülkenin resmi dili Türkçe olduğundan olabilir belki 🤔

Almanya'da mezuniyet töreninde mi Türkçe konuşuyorlar? Ben Türkiye'de Arapça konuşan insanlara mı bir şey demişim?

Okuduğunu anlama konusunda kendini geliştirmeni öneririm.
Mecliste falan yapsa tamam, orası bir devlet dairesi değil. İstediği gibi konuşabilir ki ana dilinde konuşmuş. Gayet hakkıdır.