Eki Görüntüle 53457

Atatürk Üniversitesi'nde düzenlenen mezuniyet töreninde Suriyeli bir öğrencinin Arapça konuşma yapması sosyal medya kullanıcılarını ikiye böldü.
Olaydan görüntüler;

Sizce araplaşıyor muyuz yoksa yavaş yavaş alıştırılıyor muyuz bu mülteci akınına gidişatına? Bu işin sonu çok kötüye gidiyor Kimse de ses çıkarmıyor ki herkes memnun neler oluyor bizlere yoksa çok çabuk mu alıştık bu mültecilere? Bir de eğitim bile görüyor ülkemizde, sanırım çok alıştık ve normalleştik. Siz neler düşüyorsunuz değerli hocalarım?

Haber kaynağı;
Camilerde Arap'lara öncelik tanınıp bu ülkenin atalarına şehitlerine Türkiye Cumhuriyet'in kurucusuna fatiha okutturmayan bi' hükümetimiz var işte.

Araplar'da ne varsa artık put gibi tapıyorlar nedense.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ülkenin resmi dili Türkçe olduğundan olabilir belki 🤔

Almanya'da mezuniyet töreninde mi Türkçe konuşuyorlar?

Almanya'daki kuzenlerimin hiçbiri Almanca bilmiyor ve sınıflarındaki Türk arkadaşları ile bir şekilde insanlarla iletişime geçiyor. Türklerin araplara yaptığının aksine hiç zorbalanmıyor veya kötü karşılanmıyorlar. Ayrıca bizim ülkemizde de burada abarttığınız kadar Arapça konuşulmuyor zaten. Gereksiz duyar kasıyorsunuz, araplaştırılıyoruz ne ya?

Camilerde Arap'lara öncelik tanınıp bu ülkenin atalarına şehitlerine Türkiye Cumhuriyet'in kurucusuna fatiha okutturmayan bir hükümetimiz var işte.

Araplarda ne varsa artık put gibi tapıyorlar nedense.

Hükümeti övmüyorum ama camilerde Arap'lara öncelik verilmiyor ve şehitlere fatiha okunuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tüm şehitlerimize el fatiha deniyor ama özellikle bu ülkenin kurucusu Atatürk'e fatiha denmiyor. Atatürk de şehit olmuyor mu zaten? Bir kişiye camilerde her cuma dua edilmesi de doğru bir şey değil zaten.
Bu işte yanlış bir düşünce. Atatürk şehit değildir bir kere gazi ünvanına sahiptir.
Önce bunu iyi ayırt edelim.
Cumhuriyet'i Atatürk ve silah arkadaşları kurduysa eğer her cuma hutbesinde fatiha okunmasın da bir sakınca görmüyorum. Ki zaten fatiha da sınır yoktur güzel kardeşim.

Tüm şehitlerimize el fatiha deniyor ama özellikle bu ülkenin kurucusu Atatürk'e fatiha denmiyor. Atatürk de şehit olmuyor mu zaten? Bir kişiye camilerde her cuma dua edilmesi de doğru bir şey değil zaten.
Yani evinde ölmüşlerine fatiha okurken, bu mehmet dedeme, bu hatice teyzeme diye belirtiyor musunuz? Bunun çok küçük bir sorun olduğunu düşünüyorum. Ama dediğiniz de mantıklı tabi ki.

Bu işte yanlış bir düşünce. Atatürk şehit değildir bir kere gazi ünvanına sahiptir.
Önce bunu iyi ayırt edelim.
Cumhuriyet'i Atatürk ve silah arkadaşları kurduysa eğer her cuma hutbesinde fatiha okunmasın da bir sakınca görmüyorum. Ki zaten fatiha da sınır yoktur güzel kardeşim.

Hz Muhammed'e bile dua okunmuyor hutbelerde. Uzatmak istemiyorum, bana göre camilerde her şey olması gerektiği gibi.