Detaylar
Kim cevapladı?Dostum Türkiye’de yaşıyoruz, o da Türkiye’de yaşıyor.Konuşmanın içeriğini bilmiyorum, haberin detayını okumadım. Kendi dilinde konuşma yapması da gayet doğal ve normal bir durum.
Boşlukta Düşünen Adam
Yetkin
Oğlum, adam dua okuyor orda. 
Dostum Türkiye’de yaşıyoruz, o da Türkiye’de yaşıyor.
Merak ettim, linki açıp dinledim. Google'da arattım sadece o video var, başkasını göremedim. Yani konuşmanın öncesi ve sonrası hakkında bir bilgimiz yok. Paylaşılan hesaplara baktım, birbirine benzer yapılar. Provokatif paylaşım da olabilir. Ayrıca Arapça değil İngilizce veya başka bir dilde konuşma yapsa burada konusu bile açılmayacak çünkü sosyal medyaya 'bilmem ne uyruklu öğrenci mezuniyet konuşmasını bilmemnece yaptı' diye dönmeyecekti.
Konuda söylenilen neyse onu söyledim, bu kadar araştırmaya üşenir insanMerak ettim, linki açıp dinledim. Google'da arattım sadece o video var, başkasını göremedim. Yani konuşmanın öncesi ve sonrası hakkında bir bilgimiz yok. Paylaşılan hesaplara baktım, birbirine benzer yapılar. Provokatif paylaşım da olabilir. Ayrıca Arapça değil İngilizce veya başka bir dilde konuşma yapsa burada konusu bile açılmayacak çünkü sosyal medyaya 'bilmem ne uyruklu öğrenci mezuniyet konuşmasını bilmemnece yaptı' diye dönmeyecekti.![]()
Çok da anormal bir şey yok. Adam Türkçe bilmiyorsa nasıl konuşabilir? Tamam sevmiyor olabilirsiniz de ben şahsen her normal insana saygı duyulması gerektiğini düşünüyorum.Eki Görüntüle 53457
Atatürk Üniversitesi'nde düzenlenen mezuniyet töreninde Suriyeli bir öğrencinin Arapça konuşma yapması sosyal medya kullanıcılarını ikiye böldü.
Olaydan görüntüler;
Sizce araplaşıyor muyuz yoksa yavaş yavaş alıştırılıyor muyuz bu mülteci akınına gidişatına? Bu işin sonu çok kötüye gidiyor Kimse de ses çıkarmıyor ki herkes memnun neler oluyor bizlere yoksa çok çabuk mu alıştık bu mültecilere? Bir de eğitim bile görüyor ülkemizde, sanırım çok alıştık ve normalleştik. Siz neler düşüyorsunuz değerli hocalarım?
Haber kaynağı;
![]()
Sureyili öğrenci mezuniyet töreninde Arapça konuşma yaptı: Sosyal medya ikiye bölündü!
Atatürk Üniversitesi'nde okuyan Suriyeli bir öğrenci, mezuniyet töreninde Arapça konuşma yaptı. Vatandaşlar tarafından kaydedilen bu anlar, kısa sürede sosyal medyada geniş yankı buldu. Bazıları "Ne var bunda?" derken, bazıları ise Suriyeli öğrencinin davranışını sert bir şekilde eleştirdi.www.sonmuhur.com
Türkiye'de nasıl Türkçe bilmeyebilir?Çok da anormal bir şey yok. Adam Türkçe bilmiyorsa nasıl konuşabilir?
pecer şatlab
Yetkin
Dua okuyor. Alkışlayanlar da dua okuduğunu anladığından alkışlamıştır. Ayrıca arapça da konuşabilir mezuniyet töreninde adam istediğini istediği şekilde söyleyebilir. Araplaştırılıyoruz ne alaka ne anlatıyosunuz ya.