792

Uzman
Merhaba, bildiginiz uzere gecmis gunlerde bir suru olay oldu. (Suriye uzerinde Türk bayragini indirme, Türk tirlara zarar verme...) Gibi. Sosyal medya uzerinde surekli ucaklarimizin veya İHA, SİHA... Gibi seylerimizin Suriye sinirinda oldugu soyleniyor. Hiç birine inanmiyorum ancak aklimda bir soru var. Biz bu yapilan davranis karsisinda ne yapiyoruz?

Pek iha, siha gibi birsey degil ancak ornek bir video:

Her türlü maddi desteği -askeri teçhizat, askeri eğitim gibi- verdiğimiz terör örgütünün yaptıkları ile Suriyeliler bağdaşmıyor.

Verilmesi gereken tepkinin çoğu yine hükümete gitmeli. Suriye'nin iç dengesini bozan bu tip terör örgütlerine arka çıkılmamalıydı.

Suriye de, Filistin de, Irak da tarih boyunca bizle iyi geçinen ülkeler değildi. Özellikle Filistin'le ilgili cephede bizim paşanın yaptığı fedakarlara karşılık ihanete uğraması ve sonucunda ciddi zarara uğramamız unutuldu gitti. Eğer herkes bu ülkelerin önceki nesillerimize nasıl davrandığını bilseydi şimdi herkesten önce biz bombalıyor olurduk fakat gerek halkın bilinçsizliği, gerek bazı makamların yasal olarak hiçbir geçerliliği olmayan "dini sebepler" göstererek hak ettiklerinin tam tersine bu elemanlara destek olması vatan hainliği derecesinde. Fark edebilmek için geçmişi bilmek gerekiyor, bu ülkeler bizi sevmez ve ellerine güç geçtiği anda aleyhimize işler yaparlar uzun zamandır.

Dizilerde, oyunlarda bir kötü karakter olur son damlasına kadar şerefsizlik yapar sonra birden gücü kesilir, arkasında duran maddi destek sağlayan eleman artık bunun işe yaramaz olduğunu görüp salar ve o kötü karakter ölmek üzere olduğunu anlayınca bizim ana karaktere "biz aslında kardeşiz" falan diyip birden ölümden kurtulur. İzleyen olarak biz her şeyi kısa bir zaman diliminde gördüğümüz için eline ilk fırsat geçtiğinde yine şerefsizlik yapacağını, günleri saydığını sabırsızlandığını ama dışarıdan bizim enayinin yüzüne güldüğünü biliriz ve kötüye daha çok gıcık oluruz. Bu bir oyunda geçiyorsa elimize öldür ya da bağışla seçeneği geçtiğinde gözümüzü kırpmadan öldür tuşunu kökleriz. İşte oradaki kötü karakter bu "müslüman kardeşlerimiz" oluyor ve filmi baştan izlersek her şey zaten çok net, bizim karakter gitmiş yerine alakasız biri gelmiş bütçesi düşük devam filmlerindeki gibi ve elemanın geçmişten gram haberi yok. Biz kardeşmişiz ya ne güzel yıllar sonra kardeşimi buldum beni asla sırtımdan bıçaklamaz diye sırıta sırıta geziyor.

@Big Boss allayıp pullayıp, evirip çevirip yine "Arap ihanet eder" meselesine gelmiş mesaj. Irkî bir "eleştiri" yapmışsınız yani. 2000 karakter yazmadan da söylenebilirmiş.

Tarih böyle okunmamalı. Tamamen reelpolitiğe bağlı kalarak, objektif bir şekilde söylüyorum bunu.

Reel politiğe uygun olarak hareket etmek, artıyı eksiyi hesap ederek davranmak lazım.

Son düzenleme:
@Big Boss allayıp pullayıp, evirip çevirip yine "Arap ihanet eder" meselesine gelmiş mesaj. Irkî bir "eleştiri" yapmışsınız yani. 2000 karakter yazmadan da söylenebilirmiş.

Tarih böyle okunmamalı. Tamamen reelpolitiğe bağlı kalarak, objektif bir şekilde söylüyorum bunu.

Arap için değil, bu ülkeler için. Mısır veya Suudi ile böyle sorunlu bir geçmişimiz yok mesela ama hiç ne yardım ediyoruz ne kardeşlerimiz diyoruz. Gebermeye yüz tutunca Allah için bana yardım et diyen ve ilk eli para gördüğünde düşmanlığa devam eden tek gruba bol yardım yapıyoruz hatta halkını aramızda barındırıyoruz. Zaten ilgili ırkın herkes tarafından çok sevilen çok akıllı bir ırk olmadığını hepimiz biliyoruz. İzine kurşun atmak gerekirken uğruna kurşun yiyoruz ve sonra yine izleyenin beklediği gibi kendi eliyle sıkacak eline güç geçtiği anda.

Merhaba, bildiginiz uzere gecmis gunlerde bir suru olay oldu. (Suriye uzerinde Türk bayragini indirme, Türk tirlara zarar verme...) Gibi. Sosyal medya uzerinde surekli ucaklarimizin veya İHA, SİHA... Gibi seylerimizin Suriye sinirinda oldugu soyleniyor. Hiç birine inanmiyorum ancak aklimda bir soru var. Biz bu yapilan davranis karsisinda ne yapiyoruz?

Pek iha, siha gibi birsey degil ancak ornek bir video:

En kötüsü ne biliyor musun? Bizim bazı vatandaşlarımızın Suriyelileri övmeye çalışması ve Türkler yerine Arapları desteklemeleri, Arap seviciliğinin ülkede doruk noktasına ulaştığını gösteriyor. Bu kadar Türk düşmanlığı yapılmaz, özellikle de sen Türk kökenliysen.