Makaleler
4
Yer
Asphodel
Uzun süredir başımı ağrıtan bir durum, umarım bu son konum olur bu sorun adına.

En az 6 kere Memtest yaptım, XMP açık, kapalı, tek tek hızlarını bile değiştirip denedim ama hiç error vermedi. M.2 SSD'yi garantiye gönderdim ondan olduğunu düşünerek (Tabii ekstra hatalarda veriyordu göndermek zorundaydım.) ama 120GB SSD ile de yaşıyorum sorunu.
Şu an tek RAM'le oyuna girdim şu şekilde droplar yedim, maalesef Afterburner açtığımda rastlamadım pek.

Şu an test ettiğim RAM bu şekilde:
1718916088207.webp

Ramlerim farklı ramler ile de denedim ayrıca

(Ağır drop yediğim yerde 8GB RAM'in yetersiz gelme olasılığı var.)

Son düzenleme:
Ekran kartına undervolt mu yaptınız?
Testlerde 100W güç çekiyor, sizdeki 60'ta kalıyor ve frekansı da düşük, sizde 1700MHz iken oyunda 2478MHz görüyor.

Ekran kartına FurMark testi yapıp sonucu paylaşabilir misiniz?

En çok takılmayı Hellblade oynarken yiyordum indirip bakacağım yarın.
RX 6600 kullanıyorum, ben de Hellblade oynarken aşırı derecede takılma yaşıyorum. Bence sorun direkt AMD 😄

Denemediğim şey de kalmadı, test etme amaçlı oynadım, hep aynı noktada drop yiyorum mesela. Hatta attığın videoyu izledim, ben de tam olarak o bölümü oynuyorum ve fena halde drop giriyor. Özellikle merdivenden çıkarken.

RX 6600 kullanıyorum, ben de Hellblade oynarken aşırı derecede takılma yaşıyorum. Bence sorun direkt AMD 😄

Denemediğim şey de kalmadı, test etme amaçlı oynadım, hep aynı noktada drop yiyorum mesela. Hatta attığın videoyu izledim, ben de tam olarak o bölümü oynuyorum ve fena halde drop giriyor. Özellikle merdivenden çıkarken.

Ben 5 dakika oynadım tek orada ağır yedim onun dışında 1-2 kez küçük drop yedim AMD olduğunu düşünmüyorum şu an.
Arkadaşımın ekran kartını alıp deneyebilirim 1650.

Ekran kartına undervolt mu yaptınız?
Testlerde 100W güç çekiyor, sizdeki 60'ta kalıyor ve frekansı da düşük, sizde 1700MHz iken oyunda 2478MHz görüyor.

Ekran kartına FurMark testi yapıp sonucu paylaşabilir misiniz?

Bilerek düşürmüştüm, unutmuşum tekrar girip oynayacağım.

Drop sonlarda drop yedim 51-53 arası Hellblade Senua's Sacrifice_replay_2024.06.21-13.06.mp4

Ayrıca masaüstünde drop yiyorum hala.

@Caner Uncu Hocam siz sadece oyunlarda mı yiyorsunuz drop?

Son düzenleme:
@Caner Uncu Hocam siz sadece oyunlarda mı yiyorsunuz drop?
Evet. En son COD: Advanced Warfare oynadım, drop yemeden bitirdim oyunu ancak bazı oyunlarda inanılmaz drop yiyorum. Özellikle Hellblade'de ben de çok yiyorum. Bir de dediğim gibi belli noktalarda garanti drop giriyor. O bölümde yukarıya doğru bir merdiven vardı, tam çıkarken kesin drop giriyordu. Bölümü test amaçlı kaç kez tekrarladım, her seferinde aynı senaryo.

İstersen bi' NVIDIA kartla dene, bence AMD kaynaklı.

Evet. En son CoD: Advanced warfare oynadım, drop yemeden bitirdim oyunu ancak bazı oyunlarda inanılmaz drop yiyorum. Özellikle Hellblade'de ben de çok yiyorum. Bir de dediğim gibi belli noktalarda garanti drop giriyor. O bölümde yukarıya doğru bir merdiven vardı, tam çıkarken kesin drop giriyordu. Bölümü test amaçlı kaç kez tekrarladım, her seferinde aynı senaryo.

Ben masaüstünde de drop yiyorum, sizin ekran kartından oluğu kesin hocam satabiliyorsanız satın.