Avrupa Yakası. Her gün paylaştıkları kesitleri izleyerek uyuyorum. YouTube eskisi gibi sarmıyor. Sadece müzik dinlemek için kullanıyorum. Keyifli ve orijinal içerik üreten yok. Yabancı olarak Key and Peele vardı. Onlar da saldı. Herkes hızlı ve eforsuz üretilip tüketilen Shorts içeriklerine yöneldi.

• noclip: Çok güzel oyun belgeselleri yapıyor.
  • PortalRunner: Trilyon farklı yolla Portal speedrunı yapıyor, niş bir hedef kitlesi var ama ben Portal sevdiğim için izlemesi güzel.
  • Enderman: Bilgisayarlar hakkında ilginç videolar yapıyor. Tek bir konuya sıkıştırmam mümkün değil kendisini.
  • iPhonedo: Muhtemel en iyi içerik üreticilerinden biri. Eskiden mizahi tonu daha yüksekti, son dönemlerde daha profesyonel düzenleme yapmaya odaklandı; her halini seviyorum.
  • PolyFP: Oyunlar hakkında bir kanal. Enis Kirazoğlu kadar olmasa da yemek yerken güzel gidiyor.
  • Juko: Genelde Portal, bazen de Half-Life modlarını inceliyor. Garip bir video formatı var.
  • Element X: Minecraft hakkında çeşitli modifikasyonlar yapıyor, ilginç videolar ortaya çıkıyor.
  • Krzyhau: Triple Laser Phase.

Genel olarak pek bilinmeyenleri yazdım. CharmQuell, Enis Kirazoğlu, Dost Kayaoğlu gibi hemen hemen herkesin izlediği kanalları yazmam sahile bir kum tanesi bırakmak gibi olurdu. Ha noclip'te çok biliniyor gerçi, ama Türkiye'de pek sanmıyorum.

1) Formula 1. Favori sporum.
2) Autoblog. Araç videoları için.
3) Japonic. Araç videoları için.
4) Carwow. Drag ve rolling yarışları sarıyor.
5) Donut. Araç videoları için.
6) Doğan Kabak. Araç videoları için.
7) Dude Perfect. Yaptıkları battle videoları ve trick shot'lar güzel.
8) Techolay. Recep hocayı takip etmeden olmaz.
9) AutoTopNL. Otobanda bastığı videolar müthiş.
10) Valentyn Trostianchuk. Dövüşme hakkında güzel ipuçları veriyor.
11) Markiplier. Eskiden takip ediyordum.
12) Charles Leclerc. Favori Formula 1 pilotum.
13) Alphamaxnova1. Arada komik Formula 1 meem'leri paylaşıyor.
14) Sabo Satranç. Eskiden çok izlerdim.
15) Dr. Red Pill. Çok mantıklı fikirleri olan bir insan Oğuz hocam, kendisini çok severim.
16) Yellistener. Formula 1 analiz videoları için takip ediyorum.
17) Chase Atlantic. Şarkıları için.
18) Sekizsilindir. Araç videoları için. Etem abi kaliteli adamdır.
19) Smithsonian Channel - Aviation Nation. Gerçekleşmiş hava olaylarını & uçak kazalarını belgeselleştirip yeniden anlatıyorlar, sarıyor.

Yurt dışında ameliyata gittiği zamanlarda yayın açıp oraları tanıtıyor, bilgilendirici içerik çekiyor. Gayet de mantıklı konuştuğu içerikleri var. Katılmıyorum de geç. Ucube turnusolü olduğu için bir kez daha saygı duydum adama.

Zekasının zekatını verse şemsiye tutacak çar da buradan aklınca bana laf sokacak işte. Alkışladın mı kendini evin içinde bu cümleden sonra? Alakasız konulardan "kapitalizim"e sallamaya devam sen kanka. Konuyu boş yere kirletme.