Makaleler
43
Artık bakıyorum da üyelerin neredeyse tamamında “Tanınmış Üye” etiketi var. Peki kime göre, neye göre “Tanınan” bir üye?

“Tanınmış Üye” denince benim aklıma forumdaki büyük bir çoğunluk tarafından tanınan, saygın bir üye geliyor. Gerçekten de böyle olması gerekiyor.

“Tanınmış Üye” etiketi herkese verildiğinde bir anlamı kalmıyor, ayrıca yeni gelen üyeleri olumsuz etkileyebilir.

Düşünün, yeni bir foruma katıldınız ve bütün herkeste “şöyle üye”, “böyle üye” diye etiket ve lakaplar var ancak sizde hiçbir şey yok. Moraliniz bozulmaz mı veya o forumdan soğumaz mısınız? Ben olsam soğurum açıkçası.

Bu yüzden “Tanınmış Üye” etiketinin gerçekten tanınan, saygın, bilindik ve bu foruma bir şeyler katmış üyelere verilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı 21 Eksi
Technopat'ta olan rütbe sistemi olabilir aslında.

“Hectopat”, “Femtopat gibi rütbeleri mi diyorsunuz? Bence bunlar çok saçma ve ne olduğu belli olmayan rütbeler. Eğer bunlar getirilecekse de “Kurallar” gibi bir sekme açılabilir ve hangi rütbe ne yapıldığında alınıyor vb. Gibi yazılar yazılabilir.

"Tanınmış" üye asıl saygın, bilindik, bu foruma bir şeyler katmış üyelere verildiğinde sıkıntı olur. Yeni üyeler onları "tanrı" gibi görmeye başlar. Bu zaten böyle ki askerde albay var bir de genaral var. Neyse fazla derine inmeyeyim.

O zaman kime verilecek? Adı üstünde “Tanınmış Üye”

“Hectopat”, “Femtopat gibi rütbeleri mi diyorsunuz? Bence bunlar çok saçma ve ne olduğu belli olmayan rütbeler. Eğer bunlar getirilecekse de “Kurallar” gibi bir sekme açılabilir ve hangi rütbe ne yapıldığında alınıyor vb. Gibi yazılar yazılabilir.
Saçma değil, aşırı mantıklı ve Technopat ile özdeşleşmiş rütbeler. Ne olduğu da gayet belli. Buraya da öyle özgün bir isimlendirme gerekiyor. Bu da hemen olacak bir şey değil. Nasıl elde edildiği de açıkça belirtiliyor. Siz hiç bakmadıysanız bilemem tabi.

Saçma değil, aşırı mantıklı ve Technopat ile özdeşleşmiş rütbeler. Ne olduğu da gayet belli. Buraya da öyle özgün bir isimlendirme gerekiyor. Bu da hemen olacak bir şey değil. Nasıl elde edildiği de açıkça belirtiliyor. Siz hiç bakmadıysanız bilemem tabii.

Saçma derken:

Mesela atıyorum "Hectopat". Bu rütbe kime ve ne yapıldığında veriliyor, açıklaması ne? Tamamen bir bakıyorum başka bir rütbedeyim, bir sonraki gün başka rütbedeyim, nasıl atlıyorum bilmiyorum? (Tabii Technopat'ta aktifken bunu yaşıyordum.)

Düşünün, yeni bir foruma katıldınız ve bütün herkeste “şöyle üye”, “böyle üye” diye etiket ve lakaplar var ancak sizde hiçbir şey yok. Moraliniz bozulmaz mı veya o forumdan soğumaz mısınız? Ben olsam soğurum açıkçası.

Soğumazdım çünkü o etiketlerin, forumda hatırı sayılır derecede vakit geçirerek yani hak ederek alındığını anlayabilirdim. E, ben de sahip olmak istiyorsam aynı şekilde ben de vakit geçirmeliyim.

Neden soğutacak bir durum olsun ki bu? Hatta hiç çaba göstermeden bir etikete sahip olsam o zaman üzülürdüm.

Kaldı ki yeni üyeler için de "Yeni Üye" etiketi mevcut. "Sizde hiçbir şey yok." geçersiz kalıyor.

Saçma derken:

Mesela atıyorum "Hectopat". Bu rütbe kime ve ne yapıldığında veriliyor, açıklaması ne? Tamamen bir bakıyorum başka bir rütbedeyim, bir sonraki gün başka rütbedeyim, nasıl atlıyorum bilmiyorum? (Tabii Technopat'ta aktifken bunu yaşıyordum.)
Belirlenen milestonelara ulaşınca puan kazanıyorsun ve kazandığın puana göre de belli rütbe aralıklarında ilerliyorsun. Nasıl atladığını açıklayan bilgiler de mevcut. Hangi puanda hangi rütbe olduğunu açılayan bilgi de mevcut.

Saçma derken:

Yazıyor aslında, puanlamaya göre. Ancak katılıyorum görünüş dışında bir manası yok.
Puanla olan sisteme ek olarak, daha açıklayıcı şekilde kategorilere göre rütbeler getirilebilir. Hangi kategoride çok çözümü varsa sistem otomatik verebilir veya çözüme yardımcı olup ilgili konularda boy gösteriyorsa uygun görülen herkes alabilir. Genel aktif kişiler için de normal rütbe sistemine devam edilebilir. Birden fazla bu ayrıcalıklı rütbeyi almaya hak kazanmışsa, ayarlardan istediğinin profilinde gözükmesini seçebilir.
Bir mesajımdan alıntı:
Kategorilere göre:
Siber şövalye, mavi ekran bekçisi, yazılım şifacısı, trojan avcısı, ağ üstadı, konu dışı vaizi, haber spikeri, indirim canavarı... Bu tarz daha cool bence.
Ekstra olarak sanatla ilgili; müzik dedektörü, metin gezgini gibi...
Mizah kategorisinde ''şaklaban'' rütbesi almayı hak eden birkaç kişi gördüm bile.

Rütbeler ilerleyen zamanda gelecek diye biliyorum. Techolay ekibi en iyisini yapmak için zaten şu anda uğraşıyordur. Saçma sapan rütbe sistemi olmasındansa geç olsun ve kaliteli bir şey çıksın.