Üslubundan belli oluyor nasıl biri olduğun, ayrıca 2011’de yayınlanan soru gelişmemiş ama 1600 yıllık kitaptaki hikayeler ileri görüşlü.

Doğru gerçi kitap zamandan ve mekandan muaftır kesin 😄
1600 yıllık kitabı bu tarz ortaokuldan çıkma sorularla çürüteceğini sanman daha komik. Eskiden Beni Kurayza, ifk olayı falan tartışırdık, iyi kötü karşı taraf kendi argümanını temellendirebiliyordu. Şimdiki soruların seviyesi acayip felaket.

Son düzenleme:
Soruya cevap verebilirsen sonra anlatırsın bana gökten gelen kitabın kaç yıllık olduğunu.
Soruya cevabı daha ilk sayfalarda verdim de, papağan gibi tekrarlamaktan başka bir şey bilmiyorsun ki. Ne yapalım, Tanrı bütün sistemi bozup senin doğru sandığın cevaba göre tekrar mı inşa etsin evreni :D

Soruda mantık hatası var. Paradokstan öteye gitmez. Her şeye gücü yeten tanrı, gücü yetmeyen bir şeyi nasıl yaratabilir?
Soruda mantık hatası yok sorunun cevabı belli ve tanrının sınırsız güce sahip olduğu iddiasını çürütüyor.

Yaratabilir: Tanrının gücü sınırlıdır
Yaratamaz: Tanrının gücü sınırlıdır
Yaratabilir ama yaratmaz: Tanrının gücü sınırlıdır

Soruda mantık hatası yok sorunun cevabı belli ve tanrının sınırsız güce sahip olduğu iddiasını çürütüyor.

Yaratabilir: Tanrının gücü sınırlıdır.
Yaratamaz: Tanrının gücü sınırlıdır.
Yaratabilir ama yaratmaz: Tanrının gücü sınırlıdır.

Videodaki hocamızı tanımıyorum ama, olayı iyi anlatmış. Soruda mantık hatası var, siz niye hala diretiyorsunuz anlamadım.

Cevap bekliyorum “Tanrının kudretini algılayamayız diyip kesip attırmak bir cevap değil veya Tanrı zamandan ve mekandan muaf” diyip 300 satır yazmak bir cevap değil.

Soruyu tekrar yazıyorum:

Tanrı kendine bir kaya yaratabilir mi ki, kendi kaldıramayacağı kadar ağır olsun?
Benim fikrimce bu soru bir koşula bağlıdır ve önce o cevaplanmalıdır, Tanrının fiziksel bir varlığı mevcut mu? Bir şeyi fiziksel olarak kaldırabilir mi?

Tanrı kendi gücünü sınırlandıramaz. Zaman ve mekandan yoksun olduğundan geçmiş ve gelecek yoktur. Yani gücünü sinirlandirdigi gibi aslında hiçbir şey olmamış olur. Bu geçmişe gidip dedenizi öldürmeye calismak gibi düşünebilirsiniz.