Arkadaşlar, İslam dini hoşgörü dini değil mi? Tanrı da merhametli değil mi? O zaman neden cezalandırılıyor?

Çalışırsan sınavı geçer ve iyi bir üniversite kazanırsın. Çalışmazsan sınavdan kalır ve kötü bir üniversite kazanırsın. Sorumluluklarını yerine getirmezsen sonuçlarına katlanırsın.

Eğer senin düşüncene göre merhametli sıfatını karşılamak zorunda ise Allah islama göre adil de ve adaletli sıfatını da karşılaması gerekiyor. Eğer kimse cezalandırılmaz ise adil olacağını düşünür müydün? Eğer evet bence adil olurdu diyosan sana göre Allah'ın merhametsiz oluşu sadece sana göredir. Tam olarak neye göre merhametli ya da adil oluyor? Karmaşık sorular.

Kendinden zayıf varlıklar yaratıp onlara irade verip günde 5 kere önünde eğilmeyeni yakmak bence gayet de ego göstergesi ama sen bilirsin:)

Nedenini anca Muhammed bilir.
Bizi yaratma gücüne zaten sahip. İsterse çok daha iyilerini yaratabilir. Her an önünde secde ederler. Hatta belki vardır bilemiyorum. Bence tanrının ne egosu var ne de ego yapmaya ihtiyacı var. Her şeyi yaratma gücüne sahip sonuçta.

Eğer senin düşüncene göre merhametli sıfatını karşılamak zorunda ise Allah islama göre adil de ve adaletli sıfatını da karşılaması gerekiyor. Eğer kimse cezalandırılmaz ise adil olacağını düşünür müydün? Eğer evet bence adil olurdu diyosan sana göre Allah'ın merhametsiz oluşu sadece sana göredir. Tam olarak neye göre merhametli ya da adil oluyor? Karmaşık sorular.
Çelişki var işte.
Bizi yaratma gücüne zaten sahip. İsterse çok daha iyilerini yaratabilir. Her an önünde secde ederler. Hatta belki vardır bilemiyorum. Bence tanrının ne egosu var ne de ego yapmaya ihtiyacı var. Her şeyi yaratma gücüne sahip sonuçta.
Her şeyi yarattıysa tanrı nasıl oluştu?

Bizi yaratma gücüne zaten sahip. İsterse çok daha iyilerini yaratabilir. Her an önünde secde ederler. Hatta belki vardır bilemiyorum. Bence tanrının ne egosu var ne de ego yapmaya ihtiyacı var. Her şeye yaratma gücüne sahip sonuçta.

Aynen öyle. Her şeye gücü yeten bir varlık ego gibi aşağılık ve basit bir insan duygusuna mı sahip olacaktı?

Bir Tanrı'nın bilinçli varlık yaratıp da onu kendisine ibadet etmeye zorlaması ve inandirmaya çalışmasi egoizm. Aynı zamanda her şeye kadir olan bu Tanrı senin alacağın kararları bilmiyor. Tıpkı Adem'in elma yiyeceğini bilmediği gibi.

Kendisi için toz zerresinden ibaret olan bir varlık ona inanmadı diye onu ebediyen yakacağını söylemesi de sadizm. Benim yorumum bu şekilde.

Son düzenleme: