Yanacağına inanıyorsan ve yanmak istemiyorsan emek sarf etmek lazım. Lakin eğer gerçekten tanrı yoksa ben hiçbir şey kaybetmem. Tanrı varsa o zaman inanmayanlara kolay gelsin.Evet zorlama yok. En fazla ebediyen yanarsın ne olacak sanki.
Detaylar
Kim cevapladı?Bir insan doğuştan müslüman olamaz eğer doğuştan müslüman diyorsa kendine gelenekçi müslümandır.
Ben 16 yaşımdan beri Müslümanım size şunu söyleyebilirim Allah'a inanmıyorum,Allah'ın var olduğunu biliyorum inanmak ile bilmek aynı şey değildir.
İki İslam var :
1-gelenekçi İslam.
2-gercek islam.
Ben 16 yaşımdan beri Müslümanım size şunu söyleyebilirim Allah'a inanmıyorum,Allah'ın var olduğunu biliyorum inanmak ile bilmek aynı şey değildir.
İki İslam var :
1-gelenekçi İslam.
2-gercek islam.
hamzademir1
Yetkin
Evet zorlama yok. En fazla ebediyen yanarsın ne olacak sanki.
Bildiğim bilgilerle:
Allah her şeyi ince detayına kadar hazırlamış ve bize beyin vermiş kullanalım diye.(yanlışım olabilir)
Ona tapmamıza ihtiyacı yok dedim ben.
hamzademir1
Yetkin
@995 incil de kendinin bozulmadigini iddia ediyor. Kutsal kitap yazıyorsan bozulmadigini ve bozulmayacagini dile getirmen lazım.![]()
İncil hep değiştirildi. Satın alıp bakabilirsin. Ama Kur'an-ı Kerim'e bak. Hiç değişmemiş.
Evet, tanrı yoksa herkesle aynı yere gideceksin, tanrı varsa daha güzel bir yere. "ama siz inanmayanlar kadar özgür değilsiniz" dense bile Allah'a inanan herkesin cennete gideceği müjdelendiği için ne kadar da doğru bir şey olmasa da inançsızların yaptığı şeyleri yapsan bile sonunda cennet var.
akame
Çalışkan
Peki o zaman niye cezalandırıyor?
Bende de aynısı oluyor.Müslüman'ım ancak sorguladıkça, derine indikçe, araştırdıkça dinden uzaklaşıyorum anlam veremedim. Bir şeyler mantıksız gelmeye başlıyor.
Bunu niye umursuyorsun? İnanmayan birisi cennet ve cehennemi de reddeder. Yani ceza yok merak etmeyin, takılın.