Evet, tanrı yoksa herkesle aynı yere gideceksin, tanrı varsa daha güzel bir yere. "ama siz inanmayanlar kadar özgür değilsiniz" dense bile Allah'a inanan herkesin cennete gideceği müjdelendiği için ne kadar da doğru bir şey olmasa da inançsızların yaptığı şeyleri yapsan bile sonunda cennet var.
İşin sonunda kime cennet var kime cennet yok bilemem. Hüküm de vermiyorum. Takdir Allah’ın. Benim inandığım Allah, kulları arasında ayrım yapmaz. Hepsine adaletli davranır.
Peki o zaman niye cezalandırıyor?
İnananı ödüllendirdiği için.

Bunu niye umursuyorsun? İnanmayan birisi cennet ve cehennemi de reddeder. Yani ceza yok merak etmeyin, takılın.
Ben inanıyorum. Umursarim tabi.

İşin sonunda kime cennet var kime cennet yok bilemem. Hüküm de vermiyorum. Takdir Allah’ın. Benim inandığım Allah, kulları arasında ayrım yapmaz. Hepsine adaletli davranır.

İnananı ödüllendirdiği için.
Ama işin içinde tehdit var.

Ki tanrı merhametsiz olsa yıllarca Hristiyan, yahudi vb. dinlere mensup olan kişileri Müslüman olduktan sonra cennetine almazdı veyahut tövbe edenleri affetmezdi. Daha çok şey sayılır.

Yanacağına inanıyorsan ve yanmak istemiyorsan emek sarf etmek lazım. Lakin eğer gerçekten tanrı yoksa ben hiçbir şey kaybetmem. Tanrı varsa o zaman inanmayanlara kolay gelsin.

Tanrı kavramı gereği her şeye ama her şeye gücü yetiyorsa kötülüğü yaratmadan özgür iradeyi yaratabilirdi veya insanlara sorsan bu kadar kötülüğün olmadığı fakat özgür iradenin de olmadığı bir dünyayı isteyeceklerine süphe duymam. Bunlara rağmen tanrının iyi olduğunu kabul edip "yanmak istemiyorsan inan" diyorsan diyecek sözüm yok. Ayrıca eğer tek hayatımız bu ise sen bu dünyanın zevklerinden mahrum kalarak hayatını harcarsın.

Tanrı kavramı gereği her şeye ama her şeye gücü yetiyorsa iyilik ile birlikte özgür iradeyi yaratabilirdi veya insanlara sorsan bu kadar kötülüğün olmadığı fakat özgür iradenin de olmadığı bir dünyayı isteyeceklerine süphe duymam. Bunlara rağmen tanrının iyi olduğunu kabul edip "yanmak istemiyorsan inan" diyorsan diyecek sözüm yok. Ayrıca eğer tek hayatımız bu ise sen bu dünyanın zevklerinden mahrum kalarak hayatını harcarsın.
Öte taraftaki zevkleri buradaki zevklere tercih ediyorum 😀.

Ki tanrı merhametsiz olsa yıllarca Hristiyan, yahudi vb. dinlere mensup olan kişileri Müslüman olduktan sonra cennetine almazdı veyahut tövbe edenleri affetmezdi. Daha çok şey sayılır.
Yani hocam bu demek oluyor ki. Hristiyan'i yahudisi budizm hinduizm olanlar Allah tarafından merhametle mi günahlarına göre mi değerlendirilecek? Müslüman olmadıkları için cehenneme atılmayacak mi?

Hocam ben hiç dini kitap okumadım sizce en mantıklı hangi kitap tabi bu tartışılır ama sizce hangisi? Böyle tahminince.
Eski Ahit'i okumadım maalesef. Ama ne İncil'ler ne Kur'an bana herhangi mantıklı bir şey sunmadı. Birine daha mantıklı demek zor ama İncilde Kuran'daki kadar "ceza, azap ve cehennem" vurgulanmiyor. Bu da bana göre olumlu bir şey.