Detaylar
Kim cevapladı?Ödül & ceza vaat edilmeseydi, inanç sistemi nasıl oturtulabilirdi acaba?İşin sonunda kime cennet var kime cennet yok bilemem. Hüküm de vermiyorum. Takdir Allah’ın. Benim inandığım Allah, kulları arasında ayrım yapmaz. Hepsine adaletli davranır.
İnananı ödüllendirdiği için.
Toplumlarda da genel geçer kurallar ve yasalar vardır. Düzeni bozanlar cezalandırılır ama düzene uydu diye kimse ödüllendirilmez. İnananı inandırmak için mi ödül vaat edilmiştir sizce?
Sonradan Müslüman olanlardan bahsettim.
Hristiyan'i yahudi dinlere mensup olanlar cehennemlik hocam İslam dininde bunu anlatmaya çalıştım ama siz burada cennete girebildi diyorsunuz. Onu anlatmaya çalışıyorum.
Yani sonradan Müslüman oldu o kişiler öyle mi? Öyleyse dediğinizi yanlış anlamışım pardon hocam.
Dostum neden bana ku kadar taktın ki? Ben senin inancını hiç sorgulamadım. Düşüncene de fazlasıyla saygı duyuyorum. Bu senin kararın sonuçta.Seni izleyen bir makarna canavarı da olabilir ve makarnayı sevmediğin cehenneme düşebilirsin. Ayrıca bana görünmez makarna canavarının olmadığını ispat edemezsin. İnsanların hayal gücü sonsuzdur. Ben rasyonel düşünmeyi tercih ediyorum
Hocam agnostik ateist olarak bir tanrı var ama kesin değil gibi bir şey mi?Agnostik ateistim ben.
İçeriğinden haberleri dahi olmadıkları bir inanca mensup olmadıkları için ebediyen yanacaklar.
Net bir tarih sunmak zor açıkçası. Zaten kopmakta olduğum zamanlar bi' hevesle başlayan din tarihini arastirinca tamamen koptum.
Şimdi sen örnek vermek gerekirse Japonya'da dogsaydin (%60'ı dinsiz) İslam'dan haberin olacak miydi? Diyelim oldu, "vay ne güzel dinmiş" diyip İslam'a geçecek miydin?Yani sonradan Müslüman oldu o kişiler öyle mi? Öyleyse dediğinizi yanlış anlamışım pardon hocam.
Yani ben Japonya'da spawn oldum diye yanacak miyim?
Yok diye düşünüyorum ama ateizmdeki gibi net bir yargı yok. %100 yoktur demiyorum ve varlığının ya da yokluğunun kanitlanamayacagi görüşündeyim.Hocam agnostik ateist olarak bir tanrı var ama kesin değil gibi bir şey mi?
Not ettim hocam. Peki İslam el ile mi yazılmış onun hakkında ne düşünüyorsunuz?Tevrat incil zebur okumak isteyenlere tavsiyem yasanın tekrarı 18.bölüme kadar okumalarıdır. İnsan eliyle yazıldığını anlarsınız.
Ben şöyle düşünüyorum. Herkesin putlara taptığı bir yerde haydi beyler bırakın bunları ben yeni bir şey buldum demek ve onları da kendi safına çekmek pek kolay olmazdı.Ödül & ceza vaat edilmeseydi, inanç sistemi nasıl oturtulabilirdi acaba?
Toplumlarda da genel geçer kurallar ve yasalar vardır. Düzeni bozanlar cezalandırılır ama düzene uydu diye kimse ödüllendirilmez. İnananı inandırmak için mi ödül vaat edilmiştir sizce?
Özgür irade verdiğin bir kişiye vaat gereklidir bence.
Agnostik-ateist, kitaba dayalı dinleri reddeder. X kutsal kitabında şöyle yazıyor, dolayısıyla tanrı budur düşüncesini reddeder ama bir şekilde yaratıcı bir güç olabilir ideolojisine sahiptir, aynı zamanda ateist düşünce yapısındadır. Bu benim.Hocam agnostik ateist olarak bir tanrı var ama kesin değil gibi bir şey mi?