Dostum neden bana ku kadar taktın ki? Ben senin inancını hiç sorgulamadım. Düşüncene de fazlasıyla saygı duyuyorum. Bu senin kararın sonuçta.

Yanlış anlama seninle özel bir sorunum yoktu. Sadece ilk cümlen bana biraz saçma geldiğinden tartıştım. Hem yeni bakış açıları kazandırabileceğinden iyi olur diye düşündüm.

Haberin olsun, tatlı su ile tuzlu su homojen olarak karışmaz,heterojen olarak karışır. (10.sınıf kimya bilgisi)
Dünyada tatlı su ile tuzlu suyun hiçbir şekilde birbirine karışmadığı yerler var.Fizik kanunları ile açıklayabiliyoruz olağanüstü bir durum söz konusu değil.

Bu bilindik videoyu izlemeni öneririm. Tatlı su ve tuzlu karışır. O gördüğün "Allahını mucizesine bakın yuh" tarzı videolarda olan resimleri videolar'ı çeken insanlar bunu makalelerinde tatlı su ve tuzlu suyun karıştığı yer olarak anlatır. Görünüşte ayrı olarak gözükür ama o hattı devam edip bakar iseniz ileride karıştığını görürsünüz.

Şöyle bir düşüncem var. Ateisler der ya Allah iyi olduğu halde inanmayan bir ateisti neden cehennemde sonsuza kadar yakacak diye eğer gerçekten dediği gibi iyiyse Allah onun canını almadan önce ona şehadet ettirir ve öyle canını alır tüm günahını affedip cennete koyar.

Sonuçta Allah'ın her şeye gücü yeter ve zamandan ve mekandan münezzeh yani zamandan bağımsız. Yani bu argüman da çürümüş oldu.

Şöyle bir düşüncem var. Ateisler der ya Allah iyi olduğu halde inanmayan bir ateisti neden cehennemde sonsuza kadar yakacak diye eğer gerçekten dediği gibi iyiyse Allah onun canını almadan önce ona şehadet ettirir ve öyle canını alır tüm günahını affedip cennete koyar.

Sonuçta Allah'ın her şeye gücü yeter ve zamandan ve mekandan münezzeh yani zamandan bağımsız. Yani bu argüman da çürümüş oldu.
Çok saçma bir şey sunmuşsun. Herkes ateist olsun iyilik yapsın hiçbir görevini yerine getirmeyip cennete gitsin. Kuranın hiçbir yerinde böyle bir şey yazdığını hatırlamıyorum. İnandığın kitabı daha iyi araştırmanı öneririm.

Yanlış anlama seninle özel bir sorunum yoktu. Sadece ilk cümlen bana biraz saçma geldiğinden tartıştım. Hem yeni bakış açıları kazandırabileceğinden iyi olur diye düşündüm.
Tamamdır o zaman sıkıntı yok. Daha önce uğraşmaya çalışan kişiler olmuştu. O yüzden öyle söyledim. Beni de yanlış anlama lütfen.

Çok saçma bir şey sunmuşsun. Herkes ateist olsun iyilik yapsın hiçbir görevini yerine getirmeyip cennete gitsin. Kuranın hiçbir yerinde böyle bir şey yazdığını hatırlamıyorum. İnandığın kitabı daha iyi araştırmanı öneririm.
Bak iyilik ikiye ayrılır :
Kalpten yapılan iyilik ve gösteriş için yapan iyilik. Bir insan kolay kolay ateist olmaz. Zor bir yaşam, hakkının yenmesi, travmalar vs.. Eğer gerçekten kalpten iyiyse dediği gibi dediğim olabilir yoksa inanmıyorum diyip gösteriş için iyilik yapayım ve Allah beni cennetine alsın diye bir şey yok tabiki :)

Haberin olsun, tatlı su ile tuzlu su homojen olarak karışmaz, heterojen olarak karışır. (10.sınıf kimya bilgisi)
Dünya da tatlı su ile tuzlu suyun hiçbir şekilde birbirine karışmadığı yerler var. Fizik kanunları ile açıklayabiliyoruz olağanüstü bir durum söz konusu değil.

Evrim Ağacı

Yapma ya?