Bir insan doğuştan müslüman olamaz eğer doğuştan müslüman diyorsa kendine gelenekçi müslümandır.

Ben 16 yaşımdan beri Müslümanım size şunu söyleyebilirim Allah'a inanmıyorum,Allah'ın var olduğunu biliyorum inanmak ile bilmek aynı şey değildir.

İki İslam var :
1-gelenekçi İslam.
2-gercek islam.
İnanmıyorum, var olduğunu biliyorum? Sokakta gördün herhalde Allah'ı.

İnanmayanları değil, bence inananları cezalandırıyor. :)

Ego kaynaklı diye düşünüyorum.

Çok güçlü ispatlar geliyor arkadaşlar ben yavaştan ateistliğe kayıyorum galiba 🥶

Şaka maka harbiden insan sorguluyor ben neden inanıyorum diye. Ama İslam'ın toplumda sanılanın aksine hoşgörü dini olmadığını biliyorum.

Gören insan kör insanın omzuna elle dokundu diyelim. O eli göremesende el olduğunu anlarsın.
Ben onun omzuna lastik ile dokunduğumda lastik olduğunu anlayabilecek mi peki? Fikriniz doğru fakat bakış açınız bu fikre biraz ters düşüyor. Ben onun omzuna sosis dokundurduğumda o bunu el sanabilir yani hissettiği sey yanlış olur.

Konu bayağı açılmış :) arkadaşlar sorulduğu zaman tabii ki Müslüman'ım deniliyor, diyorlar, diyoruz. Şimdi Müslümanlık'ta komşusu açken tok yatan bizden değildir deniliyor. Bizler daha komşumuzu tanımıyoruz. Müslüman'lık hoşgörü dini hangimiz birbirimize hoş görülüyüz? Sonrasın da Müslüman'lık'ta yalan söylemek yok, hırsızlık yok, başkasının namusuna göz dikmek yok. Peki yalan zaten artık bini bir para, hırsızlık dersen anlatmaya gerek yok haddinden fazla. Hırsızlık derken sadece kilitli bir eve girip eşya ya da değerli bir ürün çalmaktan bahsetmiyorum. Birilerin namusuna göz dikmeye gelirsek televizyonlarda zaten görüyoruz sadece göz dikme ile kalınmıyor. Sorsan hepimiz Müslümanız.

Karganın biri her gün kilisenin çanına pislermiş
  • Papaz ne yaptıysa yakalayamayınca çanın bulunduğu yere bir bardak şarap koymuş
  • Karga şarabı içip sızınca yakalamış
  • Sonra demiş ki: Müslüman olsan şarap içmezsin, Hiristiyan olsan çana sıçmazsın.

* Söyle bana sen nesin?

Arkadaşlar, İslam dini hoşgörü dini değil mi? Tanrı da merhametli değil mi? O zaman neden cezalandırılıyor?
İnsanın algılama kapasitesinin darlığını göz önünde bulundurmayıp da kendinden aşkın olduğu ön kabulu ile hakkında konuştuğu bir varlık için ahlaki yargılarda bulunmasını mantıklı bulmuyorum. Senden öte olanın davranışlarını, senin aklının sınırlarına göre şekillenmiş bir anlayışla değerlendiremezsin.

Boş laf çok boş.

Sen mesela körsün diyelim hiçbir şey görmüyorsun ama sana biri dokunduğunda anlıyorsun birinin olduğunu bunu anlamayacak kadar cahilsin.
Söylediğin şeyleri ciddiye bile almadığım için öyle boş bir cümle kullandım zaten. Peki sen nereden anladın var olduğunu?

Ayrıca biri sana dokunduğunda anlamazsın, inanırsın (kör iken). Eğer körsen kesin ve net bir şekilde sana dokunan şeyin insan olduğunu bilemezsin ama öyle olduğuna inanabilir veya tahmin edebilirsin.

Son düzenleme: