Konu iyice yaratıcı var ya da yoka döndü, her neyse. Şunu söylemek istiyorum, yaratıcının var olduğu %100 kanıtlanamazda var olmadığı %100 inkar edilemezde. Ortalam 80 yıllık insan ömrünü böyle şeylerle harcamaya değmez şahsen bu kendim fikrim. Yaşayalım ve yaşatalım.

Konu iyice yaratıcı var ya da yoka döndü, her neyse. Şunu söylemek istiyorum, yaratıcının var olduğu %100 kanıtlanamazda var olmadığı %100 inkar edilemezde. Ortalam 80 yıllık insan ömrünü böyle şeylerle harcamaya değmez şahsen bu kendim fikrim. Yaşayalım ve yaşatalım.
Değer. Çünkü çok güzel bilimsel, tarihsel şeyler öğreniyoruz. Felsefe de öğreniyoruz.

Türkiye gibi bir ülkede böyle şeyleri topluma sorma, çoğunluğu ya seni kötüler ya da anne babasından duyduğu şeylere inanır.

Bu videoda biraz değinilmişti:

@NqrkOz ama şunu da unutmamak lazım. Bir şeyin varlığını ispatlamak gerekmez ama yokluğuna ispat gerekir. Dolayısıyla ben marsın merkezinde sizin bir kopyanız var desem bunu inkar etmeniz için gidip bakmanız yada teknolojiyi kullanarak ispatlamanız gerekir. Nitekim nasıl ki ben böyle bir söylemde bulunsam buna kimse inanmayacaksa tanrı fikrine de ben aynen böyle bakıyorum. Eskiden süre gelen bir oluşum, sırf çoğu insana ölümsüzlük vaat ettiği için bu kadar değer gördü. Kaldı ki tanrı kavramı kendi içerisinde bile bir paradokstur.

Bu tanrı inancına benzemiyor mu? Yani onlara göre de Tanrı zamanı başlattı ama ondan öncesi yok. Aynı şekilde büyük patlamada da öyle.

Aslında ben bu foruma katılana kadar bu tarz konuları hiç düşünmedim. Yani elbet ki düşündüm ama bir süre salıp sorgulamadan yaşadım. "Nasılsa ölünce ne olduğunu görecem. Şimdi kesin olmayan şeyler için kafa yormak anlamsız" diye düşündüm hep. Yanlış mı düşünüyordum bilmiyorum.
Mantık olarak elbette aynı olmak zorunda çünkü başka şekilde açıklamak mümkün değil. Öncesinde ne varsa tam bir bilinmezlik o yüzden dediğiniz gibi sorgulamanın bir mantığı yok. Araştırılan şey büyük patlamadan sonraki olaylar.