Agnostik misin? Bence böyle şeyleri çok kafaya takmaya gerek yok. Tanrı'nın ne yapacağını, amacını falan bizim aklımız almaz. İnsan düşüncesi de sürekli değişiyor zaten, boşuna bu konularda dönüp duruyoruz. Takılma bence bu kadar.
Aslında Tanrı'ya bu kadar kızmaya gerek olmayabilir diye düşünüyorum. Sonuçta Tanrı her şeyi gören, her şeyi duyan bir varlık, değil mi? Kutsal kitapları da bize direkt ve basit bir şekilde anlatıp göndermiş. Ama ben Tanrı'nın 'aaa bu eşcinsel, hemen cehenneme atalım' gibi basitçe düşündüğünü sanmıyorum. Tanrı demek, insanların anlayamayacağı kadar büyük ve karmaşık bir varlık demek. Yani demek istediğim, Tanrı basitçe düşünmüyor, basitçe hareket etmiyor, olaylara düz bir bakış açısıyla yaklaşmıyor. Zaten Tanrı insanlara 'Size akıl verdim, düşünün' diyor. Bence Tanrı'nın bize verdiği aklı kullanarak olayları daha derinlemesine anlamamız gerekiyor.
Mesela, 'kadınlara önem vermiyor' demişsin. Kutsal kitapların gönderildiği yıllarda, o dönemin insanları için belki de kadınlara o zamanın şartlarında önem veriliyordu. Çünkü o yıllardaki insanların anlayışı, ahlakı ve medeniyeti bugünkünden çok farklıydı. Yıllar ilerledikçe insan yaşamı, toplum yapısı ve düşünce tarzı sürekli değişiyor. Belki de şu anda kutsal kitapların kadınlara yeterince önem vermediğini düşünüyoruz. Ama 100 yıl sonra, toplum ve anlayışımız değiştiğinde, aynı metinleri 'aslında kadınlara önem veriyordu' şeklinde yorumlayabiliriz. Yani demek istediğim, yorumlar ve anlamlar zamanla çok farklılaşabiliyor. Umarım şimdi daha net anlatabilmişimdir.